Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέο επεισόδιο με τις τσούχτρες του Κορινθιακού! Αυτή τη φορά, με φωτογραφίες!

- Advertisement -

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ με τις τσούχτρες του Κορινθιακού. Αυτή τη φορά, δεν γίνεται αναφορά μόνο στο Λουτράκι αλλά σε όλες τις παραλίες του Κορινθιακού. Η είδηση αυτή, που συνοδεύεται μάλιστα από φωτογραφίες, κάνει το γύρο του διαδικτύου, καθώς έχει “παίξει” στα μεγαλύτερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης…

Ακολουθεί το ρεπορτάζ, που κάνει το γύρο του διαδικτύου…

Μια δυσάρεστη και αποκρουστική εικόνα αντικρίζουν από το πρωί οι λουόμενοι στις παραλίες του Λουτρακίου, στο Ξυλόκαστρο, στην Ψάθα και στο Πόρτο Γερμενό, όπου χιλιάδες τσούχτρες Pelagia noctiluca έχουν κάνει την εμφάνιση τους.


Το συγκεκριμένο είδος με το που έρχεται σε επαφή με τον άνθρωπο ελευθερώνει μια νευροτοξίνη που για κάποιους ( άτομα που πάσχουν από αλλεργίες) μπορεί να καταστεί πολύ επικίνδυνη.


Μάλιστα εξαιτίας του φαινομένου της παρουσίας των μεδουσών στον κόλπο του Κορινθιακού που εδώ και μέρες βρίσκεται σε έξαρση, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη συνάντηση όλων των αρμόδιων φορέων, παρουσία των βουλευτών του Νομού Κορίνθου στα γραφεία του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου.


Υπήρχε σχετική ενημέρωση για το φαινόμενο από την Δρ. Σ. Ζερβουδάκη του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), ενώ συζητήθηκε το ενδεχόμενο λήψης άμεσων μέτρων που θα μπορούσαν να το περιορίσουν, όπως η τοποθέτηση διχτύων και η περισυλλογή των μεδουσών με βάρκες, μέχρι η σκέψη να κηρυχθεί ο Κορινθιακός «προστατευόμενη ζώνη αλιείας» και παράλληλα να εφοδιαστεί με θαλάσσιες χελώνες και δελφίνια, που έχουν ως κύρια τροφή τις μέδουσες και τις τσούχτρες.


Τα αλιευτικά σκάφη που αλωνίζουν ανεξέλεγκτα εδώ και χρόνια στον κόλπο του Κορινθιακού, έχουν καταφέρει να εξαφανίσουν κάθε είδος μεγάλου ψαριού, γεγονός που οδήγησε στην ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των θαλάσσιων ασπόνδυλων σε συνδυασμό με την αύξηση της θερμοκρασίας των θαλασσών.


Οι τσούχτρες είχαν κάνει δυναμική εμφάνιση και πέρυσι, όμως κανένας αρμόδιος φορέας δεν έδειξε ενδιαφέρον για τον περιορισμό τους καθώς άπαντες ήλπιζαν ότι ο φετινός κρύος χειμώνας θα τις έδιωχνε. 

Την ανάρτηση, συνοδεύουν 6 φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε παρακάτω:

- Advertisement -

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευτυχώς που προβάλεται το θέμα γιατι ετσι έφτασε να συζητηθεί την Τετάρτη σε ειδική αιθουςα στη Βουλή !

  2. Προσοχη!!!Ακολουθει πολιτικη τοποθετηση ομαδας γκιωνη για τις τσουχτρες:
    οχι ρε κρυψτε το δεν θα το μαθει κανεις….λοιπον ακουστε τι θα κανουμε, θα κοροιδεψουμε τους κουτους τουριστες θα τους παρουμε τα λεφτα απο διανυκτερευση, φαγητο και καφε και οταν πανε στη θαλασσα θα φυγουν τρεχοντας!!!οποτε τα κονομησαμε μια φορα!!τωρα αν εχουν μεγαλο κυκλο φιλων και δημοσιογραφων για να το διαδωσουν δεν ξερω, οποτε ελπιζουμε να την πατησουνε και αλλοι!!!!!τι ραδιουργος που ειμαι!!!!!!
    υγ.ελπιζω να μην νομιζουν οτι το εξεδωσαν αυτοι με δελτιο τυπου παλι

  3. Μπράβο βρε Χρήστο μερακλή….
    Εφόσον θα συζητηθεί σε ΕΙΔΙΚΗ αίθουσα στην βουλή…
    Το θέμα θα λυθεί αμέσως, δεν έχουμε πρόβλημα…!!

  4. Ουδέν αληθέστερον τούτου, και λέει ο άλλος ο μπαρμπαθολούρας να φοράμε μάσκες, μπουργκίνι και να παίρνουμε μία ολόκληρη νταλίκα με φαρμακευτικά ήδη για να κολυμπούμε, χωρίς να καταλαβαίνει πόσο αποκρουστικό είναι σαν θέαμα και πόσο επικίνδυνο για τα παιδιά μας. Αν είχε ποτέ οικογένεια στην ζωή του όμως, θα μας καταλάβαινε.

  5. Αφου οι τσουχτρες δεν ειναι το πρόβλημα.Το πρόβλημα είναι ότι προβαλεται το θεμα από τα ΜΜΕ.Ετσι δε λενε μερικοι;

  6. Να συνεχίσουν οι γνωστοί άγνωστοι να ρίχνουν δυναμίτες Κ να ρίχνουν ανενόχλητοι παραγάδια χιλιο μέτρων σε μυλοκοπες στραβά καλάνησα, πάντα κάτω υπό το βλέμμα Κ την ανέχεια της τοπικής αυτοδιοίκησης μιας Κ είναι όλοι γνωστοι σε δύο μικρά χωριά όπως το λουτρακι Κ η πέρα χώρα Κ όλα θα πάνε ακόμα καλυτερα.ένας ευλογημένος τόπος περιτρυγιρισμενος από άχρηστους με μηδενική αίσθηση ευθύνης απέναντι σε ένα τόπο Π τους χάριζει απλόχερα την ομορφιά του.όλα για το χρήμα Κ την καλοπεραση.το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της χώρας Κ όχι μόνο του λουτρακιου παραμένει η ατιμωρησία Κ η αν αξιοκρατία.όλο ακούγονται σχέδια για το πως θα γίνει ανάπλαση της παραλίας Κ τα μαγαζιά Κ ουδείς ασχολείται με το πρόβλημα της βρώμας των παραλιών Κ της θάλασσας πέρα ενός συλλόγου καταδύσεων που ξεχώριζει σαν τη μύγα μες το γαλα.η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά Κ η μεγαλύτερη διαφήμιση για τους τουρίστες.αν δεν έχετε η δεν είστε διατέθημενοι να σπρώξει λεφτά για να καθαρίσετε τις θάλασσες τουλάχιστον ευαισθητόποιηστε τα σχολεία να μάθει η νέα γενιά να μην γίνει σαν τα μούτρα σας Κ ως κοινωνικές ομάδες ας αφιερώνουν μια, μισή ώρα το τμήμα κάθε σχολείου στις παραλίες συλλέγοντας σκουπιδια.παιδεία λέγεται αυτό.βοήθεια σας.

  7. ston 9:09 μ.μ
    Βρε τσοπάνη ετεροδημότη…
    Απορώ ο μπαμπάς σου γιατί δεν κάθισε στο χωριό , να σε είχε τώρα εσένα να άρμεγες της κατσίκες..?
    Αυτές οι τσούχτρες είναι ψόφιες, δεν τσιμπούν, μερικές θα της φάνε οι γόπες-τσέρουλες κ.α όπου είναι ο μεζές τους …
    Οι άλλες σε μια δυο μέρες θα ξεβραστούν στην ακτή, και θα της μαζέψουν τα συνεργία καθαριότητας του δήμου, και τέλος…
    Εγώ δεν είπα ποτέ ότι είμαι θεός και θα της εξαφανίσω…
    Άλλοι λένε με τους ιχθυολόγους θα της εξαφανίσουν με χελώνες-δίχτυα κ.α μ… κιες …..
    ΥΓ μπράβο έτσι συνεχίστετο με επανωτές αναρτήσεις…!

  8. Την Τετάρτη ένας ψαράς (Κορίνθιος) έπιασε 600 κιλά παλαμίδες, φανταστείτε τι ζημιά γίνεται στον Κορινθιακό κόλπο, έχουν τα βυθόμετρα και έχουν κατασπαράξει τα πάντα..

  9. 11:08 μ.μ. όταν οι γόπες-τσέρουλες τις φάνε και αδειάσει ο Κορινθιακός, μας λες ε. Για να μπορέσουμε κι εμείς να κάνουμε κανα μπανάκι. Φρουρά εσύ να μας πεις το λοιπόν!

  10. Αγαπητέ κύριε 11.08, πολύ καλά τα λέτε όσα λέτε και σε όποιον δεν αρέσουν αυτά που σωστά λέτε, να πάει να φάει τσέρουλες τηγανιτές για να συνέλθει!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog