Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πώς να αντιμετωπίσεις με φυσικό τρόπο τα κουνούπια!

- Advertisement -

Αμάν πια τα κουνούπια! Κάθε καλοκαίρι βασανίζουν τα παιδιά με λίγα ή πολλά τσιμπήματα και όλες οι μαμάδες αναρωτιούνται αν υπάρχει τρόπος να τα διώξουν χωρίς φάρμακα!…

 Σας δίνουμε 10 φυσικές εντομοαπωθητικές συνταγές που μπορείτε να εφαρμόστε και εσείς!

Φαίνονται σαν παλιές συνταγές των γιαγιάδων αλλά είναι εμπεριστατωμένες επιστημονικές έρευνες και θα δούμε ότι υπάρχουν πολλές φυτικές και συνταγές με βότανα που μπορούν να βοηθήσουν στην απώθηση των ενοχλητικών εντόμων χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών. Η χρήση των μεθόδων που ακολουθούν μπορεί να γίνει με μέτρο σε παιδάκια από 2 μήνων και πάνω.
Ας δούμε λοιπόν μερικά από αυτά τα φυσικά υλικά και πώς τα χρησιμοποιούμε:

1. Λεμόνι: Η επάλειψη σημείων του σώματος με το απλό λεμόνι διώχνει τα κουνούπια. Επίσης αν ρίξετε στο πάτωμα λεμόνι και νερό, διώχνει τα μυρμήγκια.

2. Λυγαριά: Πάρτε μερικά φύλλα λυγαριάς και βάλτε τα σε ένα δοχείο που έχει ψεκαστήρα. Γεμίστε το μέχρι τη μέση με καθαρό νερό. Ψεκάζετε στο σώμα ή στον περιβάλλοντα χώρο που είναι το παιδί.

3. Λεβάντα: Οι εντομοαπωθητικές ιδιότητες της δημοφιλούς λεβάντας είναι καταπληκτικές. Μπορείτε να φυτέψετε το φυτό στο μπαλκόνι ή στον κήπο και η μυρωδιά του απωθεί τα κουνούπια. Μπορείτε να τρίψετε το άνθος σε κάποια σημεία του σώματος ή να απλώσετε λίγο έλαιο λεβάντας στα σημεία που δεν θα πάνε στο στόμα του παιδιού (πίσω από τις αρθρώσεις, στην πλάτη ή στα αυτιά). Επίσης, θαυματουργή είναι η παλιά κολώνια Λεβάντα που σίγουρα θα έχει η γιαγιά στο σπίτι.

4. Βανίλια: Την μυρωδιά της καθαρής βανίλιας φαίνεται ότι τα κουνούπια δεν την αντέχουν. Βάλτε κλαράκια βανίλιας στον περιβάλλοντα χώρο ή τρίψτε το δέρμα του παιδιού.

5. Βασιλικός: Πάρτε λίγα φύλλα βασιλικού και τρίψτε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε σε λίγο ξύδι. Μπορείτε να το αφήσετε δίπλα στο κρεβάτι του παιδιού ή αλείψτε τα σημεία του δέρματος που δεν θα πάνε στο στόμα.

6. Σιτρονέλα: Είναι ίσως το πιο γνωστό και δημοφιλές φυσικό εντομοαπωθητικό. Κυκλοφορεί σε λοσιόν, αυτοκόλλητα και σπρέυ. Μπορείτε να αλείψετε το παιδί ή τα αντικείμενα (καρότσι, κρεβάτι, κομοδίνο κλπ.) που βρίσκονται στο χώρο που κινείται το παιδί.

7. Τεϊόδεντρο: Το γνωστό αιθέριο έλαιο αλείψτε το και θα δείτε ότι τα κουνούπια δεν θα πλησιάζουν.

8. Κρεμμύδι: Κόψτε το σε φέτες και αφήστε το δίπλα στο κρεβάτι. Θα κοιμηθεί χωρίς κουνούπια και τσιμπήματα.

9. Ξύδι: Βρίσκεται σε κάθε σπίτι. Αλείψτε το δέρμα. Τα κουνούπια εξαφανίζονται και μη νομίζετε ότι μυρίζει δυσάρεστα.

10. Μίγμα φυτών-μαγική συνταγή: Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε 25 γραμμ. δεντρολίβανο, 25 γραμμ λεβάντα και 25 γραμμ φασκόμηλο και 25 γραμμ. μελισσόχορτο. Τα σκεπάζουμε με λευκό ξύδι και τα αφήνουμε 4 μέρες σε σκοτεινό ντουλάπι αφου φρουντίζουμε να το ανακατεύουμε 2-3 φορές την ημέρα. Το σουρώνουμε και προσθέτουμε 100 γραμμ καθαρό (άσπρο) οινόπνευμα. Αλείφουμε το δέρμα και τα κουνούπια εξαφανίζονται.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog