Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πώς το παλιό Λουτράκι, βάζει τα γυαλιά στο Λουτράκι του “σήμερα”

- Advertisement -

Όι δύο χαρακτηριστικές φωτογραφίες, που βλέπετε, μαρτυρούν την αρχοντιά που είχε το παλιό
καλό Λουτράκι…

Στη μία φωτογραφία βλέπουμε τον καταβρεχτήρα του Δήμου, που τα καλοκαίρια έβγαινε μια και δυο φορές τα απογεύματα, για να πλύνει την κεντρική λεωφόρο έως τον Άγιο Γεώργιο, αλλά ταυτόχρονα να δροσίσει τη ζεστή άσφαλτο και να ομορφύνει την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

Στη φωτογραφία βλέπουμε επίσης το παλιό περίπτερο, αλλά και το πράσινο που είχε τότε το Λουτράκι.

Στη δεύτερη φωτογραφία βλέπουμε το αστικό λεωφορείο Λουτρακίου με τα πολλά δρομολόγια που είχε για τη Νεράιδα, όπως γράφει και η πινακίδα.

Αυτό σημαίνει ότι οι τότε διοικούντες την πόλη και το Δήμο σέβονταν τους δημότες και τους παραθεριστές, οι οποίοι άφηναν τα ωραία τους χρήματα στην περιοχή.

Υπήρχε σεβασμός και εξυπηρέτηση. Αλήθεια, γιατί ο Δήμος ή το ΚΤΕΛ να μην έχει μια αστική συγκοινωνία, όπως παλιά, αφού τώρα είναι επιτακτική ανάγκη η μετακίνηση των δημοτών και παραθεριστών, που δημιουργούν κυκλοφοριακό μπάχαλο στην πόλη;

Οδηγός στο αστικό Λουτρακίου: Μιχάλης Καλλίρης.
Εισπράκτορας: Γιάννης Σουπίδης.
Οδηγός στο καταβρεχτήρι: Αργύρης Μήτρου [Τσίπας].
Οι φωτογραφίες είναι από το Αρχείο του Γιάννη Καλλίρη

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τί ωραίο και κοσμοπολίτικο ήταν το Λουτράκι μας παλιά ρε παιδιά. Τα βλέπεις ανθιπύλαρχε, όσο δεν ήσουν ακόμη εδώ? Τα βλέπω να λες…

  2. Και σημερα το Λουτρακι είναι πανεμορφο αρκει και εμεις καθ ενας χωριστα να το προσεχουμε και προπαντων ποιους διαλέγουμε να μας διοικουν .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog