Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟ «ΣΦΥΡΙ» ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

- Advertisement -

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με την οποία καθορίζει τον τρόπο και τiς προϋποθέσεις που θα βγαίνουν πλέον ηλεκτρονικά στο «σφυρί» τα σπίτια των υπερχρεωμένων πολιτών….

 Σύμφωνα με την απόφαση στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μπορούν να συμμετέχουν (ιδιώτες και νομικά πρόσωπα) όσοι είναι εγγεγραμμένοι ως υποψήφιοι πλειοδότες στα ηλεκτρονικά συστήματα πλειστηριασμών (ΗΛΣΥΠΛΕΙΣ), σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 41756 οικ./2017 απόφαση του για «την διενέργεια πλειστηριασμού με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων» που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Β΄, φύλλο 1884, της 30ης Μάιου 2017).
 Η εν λόγω απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης αναφέρεται στην διαδικασία και της προϋποθέσεις διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών , αλλά καθορίζει το ρόλο των συμβολαιογράφων, κ.λπ. 
 Σύμφωνα με την επίμαχη υπουργική απόφαση ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός διενεργείται με την επιμέλεια του συμβολαιογράφου της περιφέρειας του τόπου όπου έγινε η κατάσχεση ακινήτου, κ.λπ. Αρμόδιο για την επίλυση των διαφορών που αναφύονται από τη διενέργεια του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού είναι το δικαστήριο της έδρας του συμβολαιογράφου.
 Ο συμβολαιογράφος αναρτά στην ιστοσελίδα των ΗΛ.ΣΥ.ΠΛΕΙΣ. την αναγγελία διενέργειας πλειστηριασμού. Η εν λόγω αναγγελία περιέχει υποχρεωτικά τα ακόλουθα πεδία: «ονοματεπώνυμο και πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του συμβολαιογράφου, αντικείμενο, ημερομηνία διενέργειας και τιμή πρώτης προσφοράς του πλειστηριασμού, ποσόεγγύησης, καθώς και τον υπερσύνδεσμο προς την ιστοσελίδα του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ όπου έχει αναρτηθεί η περίληψητης κατασχετήριας έκθεσης». Με την αναγγελία μπορούν να προσαρτώνται φωτογραφίες του αντικειμένου που εκπλειστηριάζεται και κάθε σχετικό έγγραφο που βρίσκεται στην κατοχή του συμβολαιογράφου. – See more at: http://www.tanea.gr/news/greece/article/5449394/pleisthriasmoi-pws-tha-bgainoyn-hlektronika-sto-sfyri-ta-spitia-yperxrewmenwn-politwn/#undefined.uxfs
Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog