Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το συγκινητικό αντίο του Γρηγόρη Ψαριανού στον Κώστα Μητσοτάκη

- Advertisement -

Ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς της Ελλάδας ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Και ταυτόχρονα αυτός που δυσφημίστηκε, λοιδορήθηκε, συκοφαντήθηκε όσο κανείς – εντός και εκτός Ελλάδας….

Ακριβώς γιατί ήταν έξω και μακριά από τις καθιερωμένες και δημοφιλείς πολιτικές πρακτικές του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και της πόλωσης.
Δημοκράτης, μεταρρυθμιστής, συναινετικός και ευθύς. Χωρίς δεύτερες σκέψεις και, συνηθισμένα για άλλους, ρεσιτάλ υποκρισίας και ψευδολογίας.

Είχε δίκιο σχεδόν πάντα και σχεδόν σε όλα. Σε θέματα δημοκρατίας, οικονομίας, θεσμών, διαφάνειας. Στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό, στο ενεργειακό, στην εξωτερική πολιτική, στο «Μακεδονικό». Σε όλα.
Αν είχαμε κάνει όσα έλεγε, αν τον είχαμε ακούσει, αν τον είχαμε στηρίξει να εφαρμόσει την πολιτική του τότε, η χώρα δεν θα είχε χρεοκοπήσει σήμερα.

Είμαι περήφανος που του ζήτησα συγνώμη και προσωπικά, για όσα ίσως είπα και σε όσα τον είχα αδικήσει, αλλά και εξ ονόματος χιλιάδων Ελλήνων.

Είμαι περήφανος που υπήρξε φίλος του αγαπημένου μου θείου, του Νικηφόρου και συναγωνιστής του στον αγώνα για την Εθνική Ενότητα των Ελλήνων και για το κλείσιμο των πληγών του Εμφυλίου. Δεν το κατάφεραν κι ακόμα υποφέρουμε…

Είμαι περήφανος που υπήρξα φίλος του Κώστα Μητσοτάκη.
Έστω και αρκετά καθυστερημένα.

Αθήνα, 30 Μαΐου 2017

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. πού κρύφτηκαν όλα τα πασόκια και συριζόπουλα αυτές τις μέρες? Τώρα ο Μητσοτάκης ήταν καλός ενώ τότε ήταν προδότης που έλεγε τις αλήθειες που πονούσαν.
    Δεν διορθωνόμαστε σαν λαός. Και ο Καραμανλής είπε αλήθεια αλλά ο κόσμος ήθελε τον "λεφτά υπάρχουν". Και όταν πήγε να μπει μια σειρά από το Σαμαρά, εμείς πιστέψαμε το "θα τα σκίσω όλα με ένα νόμο και ένα άρθρο", τον κύριο "go back Merkel" κ.λ.π
    Και πάλι τα ίδια θα κάνουμε γιατί είμαστε κωλολαός. Δεν πρέπει να παραπονούμαστε. Η αλήθεια ποτέ δεν μας άρεσε.
    Ο Μητσοτάκης δικαιώθηκε αλλά η Ελλάδα καταστράφηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog