Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αστυνόμευση επί ΣΥΡΙΖΑ. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; του Γιώργου Τέσση

- Advertisement -

Η εγκληματικότητα στο Νομό Κορινθίας οργιάζει. Κάθε είδους παράνομη δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στο Νομό, με την αστυνομία να αδυνατεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά της. Η παρουσία μεγάλου αριθμού καταυλισμών Ρομά, σε συνδυασμό με την εγγύτητα στην Αθήνα, κάνουν την κατάσταση εκρηκτική…


Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε τον τριπλασιασμό του πληθυσμού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και την ανάγκη φύλαξης των εξοχικών κατοικιών το χειμώνα, τότε μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς ότι ο Νομός έχει ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης.

Αντί όμως για αυξημένη αστυνόμευση, αυτό που στη πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες, με κερασάκι στη τούρτα το κέντρο μεταναστών στο στρατόπεδο Κορίνθου (αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε), το οποίο στραγγίζει από αστυνομικούς τις υπηρεσίες του Νομού.

Υπάρχουν νύχτες κατά τις οποίες τα αστυνομικά τμήματα Κορίνθου, Λουτρακίου και Αγ. Θεοδώρων δεν έχουν καν περιπολικό στο δρόμο και αν τυχόν κάποιο από αυτά καταφέρει να βγάλει ένα στο δρόμο, αυτό είναι μόνο με τον οδηγό! Για τα αστυνομικά τμήματα Βραχατίου, Κιάτου, Ξυλοκάστρου και Νεμέας, το να μην έχουν περιπολικό τη νύχτα είναι το σύνηθες φαινόμενο και όχι η εξαίρεση. Τις περισσότερες φορές για ολόκληρο το Νομό Κορινθίας, υπάρχουν δυο περιπολικά τη νύχτα και αυτά μάλιστα μόνο με τον οδηγό τους. Τις πρωινές ώρες τη κατάσταση σώζει η ΔΙ.ΑΣ ( που και αυτή ήθελε να καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ) ενώ η ΟΠΚΕ έχει μετατραπεί σε λύση για πάσα νόσο…

Αυτή η τραγική κατάσταση ανάγκασε 22 φορείς του Νομού να ενώσουν τις φωνές τους και να ζητήσουν το αυτονόητο: ΕΝΑΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! Οι εκπρόσωποι αυτών των 22 φορέων ανήκουν σε σχεδόν όλους τους πολιτικούς χώρους. Σε όλους, εκτός από έναν: τον ΣΥΡΙΖΑ!!! Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ είχαν προφανώς σημαντικότερα πράγματα να κάνουν από το να ασχοληθούν με το ζήτημα της αστυνόμευσης. Τους απασχολεί προφανώς να περάσουν κάποια τροπολογία για να τσεπώσουν καμιά υπερωρία, ή να βγάλουν κανά ψήφισμα για τους κορμοράνους του Βορείου Πόλου. Αν κάποιος αστυνομικός είχε κατηγορηθεί για το οτιδήποτε θα έτρεχαν πρώτοι και καλύτεροι να κατηγορήσουν τη Αστυνομία.

Και για να είμαι απολύτως ειλικρινής, θεωρώ ότι το ψήφισμα των 22 φορέων, παρότι είναι αξιέπαινη προσπάθεια, πρακτικά δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Το μυαλό των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι πώς θα βγάλουν από τις φυλακές τους εγκληματίες, πώς θα προστατέψουν τους Ρομά που έχουν γίνει ο φόβος και τρόμος, ειδικά στα χωριά, και το πώς θα πάνε στις παρελάσεις των gay. Δεν έχουν υποβαθμίσει την παρουσία της αστυνομίας από λάθος. Επίτηδες το κάνουν για να εξυπηρετήσουν την ιδεολογία τους και να προστατέψουν την πελατεία τους.

Ο αστυνομικός για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενοχλητικό απόστημα που πρέπει να ξεδοντιαστεί. Δεν νομίζω πως έχει ξεχάσει κανείς την απαγόρευση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες της Βουλής ή τις συνομιλίες των Συριζαίων με τους τρομοκράτες. Ποιός έχει ξεχάσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μπουκάρουν στα αστυνομικά τμήματα για να υπερασπιστούν του μπαχαλάκηδες;

Αυτό πάντως που επικαλείται ο αρμόδιος Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πορτιέρης του Μπεγλίτη, είναι ότι τα στοιχεία δείχνουν να έχει μειωθεί η εγκληματικότητα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουν βρεθεί Αξιωματικοί της Αστυνομίας που δε δηλώνουν στα στατιστικά το σύνολο των περιπτώσεων με σκοπό να γίνουν αρεστοί σε μια κυβέρνηση που καταρρέει. Άλλωστε, μια απλή αντιπαραβολή στα βιβλία συμβάντων των υπηρεσιών με τα δηλωθέντα στατιστικά θα αποκάλυπτε αμέσως και πολύ εύκολα τυχόν περιπτώσεις που έχουν «ξεχαστεί» να δηλωθούν…

- Advertisement -

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καλο το μεροκαματο….. αντε μπας και μπεις και εσυ στις λιστες των ψευτοδεξιων κατι πρεπει να πεις…..κατι πρεπει να γραψεις…..ολοι οι κρατικοδιαιτοι μαζεμενοι εκει 'για να σωσουν την ελλαδα' τρομαρα σας!!!!

  2. Ο Τέσσης είναι γνωστός μπατσόφιλος και μαλλον ειναι σοι με τον Μανιαδάκη. Να αφήσεις τα ασφαλιτικα τέσση και κοιτα να βάλεις μυαλό γιατι ο Αλέξης θα κυβερνάει για τα επόμενα 40 χρόνια.

  3. Το γνωστό κόλπο: ο Τέσσης τα χώνει για συγκεκριμένα θέματα και τα διορισμένα του ΣΥΡΙΖΑ στο Λουτράκι, βρίζουν και χτυπιούνται χωρίς να πουν κουβέντα για την ουσία. Συνεχίστε κ. Τέσση να λέτε αλήθειες όσο κι αν πονάνε.

  4. Βγήκε μίλησε πάλι ο Μητσάρας του νομού φασιστικά ρατσιστικα. Μπουλη ούτε το ψήφο σου δεν θα βρεις γιατί εκπνεεις ψευτιά.

  5. καιρο ειχες να παρεμβεις και μας ελειψες σαν το σεισμο ενα πραμα αστο δεν το χεις η παραταξη εχει καλυτερους φερελπεις πολιτικους απο σενα

  6. Ο λόγος που θα σε ψηφίσω τεση είναι ότι τους κανείς να πονούν πολύ. Παρά πολύ. Χώσε αγόρι μου, κερνά πόνο, δωσε πίκρα. Τρώνε που τρώνε τους μισθούς από τις θεσούλες τους, τουλάχιστον να πονάνε και λίγο. Για τους υπόλοιπους της ΝΔ που γλύφουν τους Συριζαίους και θέλουν να τα έχουν με ολους καλά, έχω να πω πως πρέπει να ντρέπονται.

  7. Κατω πολιτικα να πανε ο Τακης, η Νουλα ,ο Θανάσης, ο Ηλίας και τα αλλα καλοπαιδα του συριζα Λουτρακίου που μας πηραν στο λαιμό τους και ψηφισα και εγω σαν μ….κας το χειροτερο κόμμα που ειδε ποτε η βουλή, λέγοντάς πως θα φτιαξει την Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ

  8. Αγαπητοί ιστολόγοι

    Ήμην έτοιμη ίνα αποστείλω υμίν σχόλιον εντόνου διαμαρτυρίας διά την μακράν καθυστέρησιν αναρτήσεως νέου
    άρθρου του συμπαθεστάτου ανωτέρω νεαρού εις το εξαιρέτον αυτόθι ιστολόγιον σας. Ευτυχώς δεν κατέστη αναγκαίον διότι μόλις εχθές εστέρξατε ίνα ικανοποιήσητε την άφατον, πλην ισχυράν τα μάλα , ευχήν εμού αλλά και πολλών άλλων αξιοπρεπεστάτων κυριών .

    Διότι οφείλω ίνα ομολογήσω υμίν ότι άπαξ αναγνώσασα το προηγούμενον άρθρον του φερέλπιδος , γοητευθείσα τόσον εκ του υποδειγματικού αυτού ελληνικού λόγου , εκ του ακλονήτου των επιχειρημάτων του αλλά και εκ της γλυκυτάτης ου μην και ανδροπρεπεστάτης παρουσίας του αρθρογράφου, έσπευσα ίνα τον συστήσω εις την συντροφίαν.

    Ως αντιλαμβάνεσθε, αγαπητοί ιστολόγοι, διάγωμεν την δύσιν του βίου ημών κατά το έαρ και το θέρος εν Λουτρακίω, εις το θερινόν μας διαμέρισμα, αγορασθέν υπό του αειμνήστου μου συζύγου εν έτει 1969, ότε ανεπτύχθη επιτέλους η πόλις.

    Παλαιότερον είχομεν πολλάς και ποικίλους δραστηριοτήτας: λουτρά εις την θάλασσαν πρωί και απόγευμα, περιπάτους, εκδρομάς κτλ. Εξ αυτών και λόγω της ηλικίας ασκώμεν πλέον τας ελαχίστας και απαραιτήτους. Την πρωΐαν απολαμβάνομεν την θέαν του πελάγους, θαυμάζουσαι και σχολιάζουσαι τα νεανικά σώματα εις την ακτήν. Ειρήσθω εν παρόδω ότι είμεθα πλέον όλαι εις χηρείαν, ούτω τα εκατέρωθεν σχόλια ενέχουν την προσήκουσαν ελευθεριότητα, ελλείψει πλέον της παρουσίας των μακαριτών. Χαρτοπαιξία κατά την εσπέραν, μετά πολλών συζητήσεων κοινωνικού πάντοτε περιεχομένου. Ενώ κατά το παρελθόν διεκόπτομεν την χαρτοπαιξίαν μόνον δια το δείπνον, εσχάτως διακόπτομεν κατά την ώραν μεταδόσεως του Σαρβάιβορ και δια το γιαουρτάκι ημών.

    Εις μιαν παρόμοιον ευκαιρίαν μόλις εχθές ημπόρεσα ίνα συστήσω τον εξαίρετον αυτόν νέον εις τας λοιπάς κυρίας της ομηγύρεως δια της αναγνώσεως του νέου υφ υμών δημοσιευθέντος άρθρου . Επέδειξα άμα και την αναρτηθείσαν αυτού φωτογραφίαν, η οποία πανθομολογουμένως συνεπικουρεί επιτυχώς την προωθητικήν αυτού προσπάθειαν.

    Το κείμενον έγινε δεκτόν ασμένως υπό της ομηγύρεως των τεσσάρων λοιπών κυριών, σχεδόν εις ίδιον βαθμόν όσον και η αδρότης των χαρακτηριστικών και η καταφανής ανδροπρέπεια του νεανίου, ως εμφαίνονται εις την φωτογραφίαν.

    Ορισμένα δε σημεία του κειμένου εγένοντο δεκτά μετά καταφατικών νευμάτων, δηλώσεων του τύπου "πες τα χρυσόστομε". Ιδία η περί κυναίδων εύστοχος αιχμή εγένετο δεκτή μετά χειροκροτημάτων.

    Μετά την ανάγνωσιν και το Σαρβάιβορ η χαρτοπαιξία ηκολούθησεν άχρι πρωΐας ενώ η συζητήσις εστρέφετο συχνώς εις τον λαμπρόν τούτον επιστήμονα και αρθρογράφον. Η κυρία Λίτσα μάλιστα, χήρα πολιτευτού εις Ηλείαν, απορήσασα δια την έννοιαν του όρου Ρομά και κατόπιν των εξηγήσεων ενεθυμήθη ότι ο μακαρίτης προ των εκάστοτε εκλογών εφρόντιζεν την τακτοποίησιν των εκκρεμών υποθέσεων των αθιγγάνων δηλαδή των γύφτων, οίτινες απετέλουν σημαντικόν εκλογικόν ποσοστόν εν τω νομώ, εν ανάγκη μάλιστα διένειμε και μικροποσά.

    Σήμερον την πρωΐαν, εξελθούσα ίνα αγοράσω κολοκυθάκια, εις σχετικήν συζήτησιν περί των πολιτικών φιλοδοξιών του συμπαθεστάτου νεανiου μετά του τοπικού οπωροπώλου, αντελήφθην ότι ο αγαπητός αυτός και φέρελπις επιστήμων πίπτει πολύς διά τα εν Κορινθία βλαχαδερά , όπως τους απεκάλει ο μακαρίτης ο σύζυγος μου, πρώην εφέτης.

    Δι ο και προτiθεμαι, τύχης αρωγού και όταν γνωρισθώμεν, ίνα συμβάλλω διά των γνωριμιών μου εις την ανάδειξιν και προώθησιν του συμπαθεστάτου εις τον Αθήνησι πολιτικόν στίβον της Α αλλά και της Β Περιφερείας Αθηνών. Το συνεζήτησα τηλεφωνικώς μετά της φίλης μου Λούλας, μικρανεψιάς του αλήστου μνήμης Λάμπρου Ευταξία και της άλλης φίλης μου της Αιμιλίας , επί μακρόν ψυχοκόρης εις την οικογένειαν Ροδοπούλου. Θεωρώ , αγαπητοί ιστολόγοι ότι διά τον εξαίρετον αυτόν νέον οι ορίζοντες είναι ανοικτοί. Η Δημοκρατία μας έχει επείγουσα την ανάγκην τοιούτων πολιτικών, ιδία σήμερον ότε μας καταδυναστεύουν οι κομμουνιστοσυμμορίται.

    Ευχαριστώ διά την δημοσίευσιν

    Η γηραιά πλην παντοίως ενεργός θαυμάστρια του νεαρού

  9. Εξαιρετος και φερελπης νεος ο Τεσσης !!!! Πρεπει να νιωθει εθνικα υπερηφανος,υπαρχουν και καποιοι που τον παιρνουν στα σοβαρα..!!!!

  10. Να τον χαίρεστε !!( Πολλή έξυπνο το κείμενο , ) να τον τοποθετήσετε ανάμεσα στα κλασικά έπιπλα σας θα δένει περίφημα !

  11. "εις το εξαιρέτον αυτόθι ιστολόγιον σας." Να υποθέσω ότι λόγω γεροντικής ανοίας θεωρείτε την λήγουσα του "εξαιρέτον" μακρόχρονη και κατεβάσατε τον τόνο στην παραλήγουσα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog