Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προφητικόν – Του Γιάννη Πανούση

- Advertisement -

Η πλέον αρμόζουσα λύση θα ήταν το ΠΑΣΟΚ να γινόταν και πάλι ‘ο σκληρός πυρήνας’….

Η ταυτότητά μου ήσουν πάντα εσύ

εσύ αν θα είχες ταυτότητα
ήταν πάντα το ζητούμενο

Ελ.Λιντζαροπούλου,Η εποχή των λέξεων

Έχω ασκήσει πολλές φορές σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας,πάντοτε όμως από την οπτική γωνία της Αστικής Αριστεράς,της Σοσιαλιστικής Δημοκρατικής Αριστεράς.Εξίσου κριτικά στέκομαι απέναντι στα σενάρια ζυμώσεων που διακινούνται στη [λεγόμενη] Κεντροαριστερά,χωρίς σε καμία περίπτωση να μειώνω το ρόλο,την αγωνία και την αξία όλων των συμμετεχόντων στα διάφορα μορφώματα.

Ούτε βέβαια υποτιμώ την ιστορία και την προσφορά του ΠΑΣΟΚ , καθώς, χωρίς το άνοιγμα που τόλμησε το 1981 στην κοινωνία των ‘χαρακτηρισμένων’,λίγοι από τη γενιά μας θα είχαν το status [και τη ‘δημόσια φωνή’]που διαθέτουν σήμερα.

Το έχω άλλωστε ξαναγράψει ότι η πλέον αρμόζουσα λύση θα ήταν το ΠΑΣΟΚ να γινόταν και πάλι ‘ο σκληρός πυρήνας’,μέσα και γύρω από τον οποίο θα εκκολάπτονταν και θα δρούσαν οι διάφορες συλλογικότητες.
Όμως ο χρόνος χάνεται , τα πρόσωπα απαξιώνονται πολιτικά[δικαίως ή αδίκως] και δι-αισθάνομαι ότι πολύ σύντομα η Αριστερή ΣοσιαλΔημοκρατία στην Ελλάδα θα έχει ως Αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα.

Κάτι που θ’αποτελεί για τον ίδιον τη μόνη διαφυγή από τη συνολική ηθικοπολιτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και για τους μονομάχους της Κεντροαριστεράς τον οριστικό τους παροπλισμό.

Αν αυτή η πρόβλεψη έχει [λα’ι’κή ]βάση κι αν συναινούν [εκόντες/άκοντες] και οι διάφοροι σχηματισμοί της συγκυρίας,γιατί ακριβώς μαλλώνουν οι υπόλοιποι;Ποιό είναι ακριβώς το διακύβευμά τους;Η εφόρμηση ‘επί της απλής αναλογικής’; Ή μήπως η επίσπευση της εθνικής κρίσης που θα ‘’νομιμοποιήσει’’τις ένθεν/κακείθεν μεταλλάξεις;

ΥΓ.’’Μήπως δεν είναι άνεμος
αυτό που συνεπαίρνει το παρόν;
Γράψε την παραίτησή σου τότε
και υπόγραψέ την
με όλον σου τον φόβο’’[Ελ.Λιντζαροπούλο

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και ο Χωρέμης προτείνει ΧΟΎΝΤΑ!!!
    Να τι ακριβώς λέει ο Τάσος:
    "Καλημερα σας ! Τι θα λεγατε για για μια φωτισμενη δικτατορια στην Ελλαδα ; ή δεν ειναι η ΤΑΞΗ,η ΑΣΦΑΛΕΙΑ,η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,η ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ,αμεσα ζητουμενα ; οχι ασφαλως ως προιον των πρεσβειών,οπως το '67,αλλα αμιγως Ελληνικη,πατριωτικη, εντιμων,ικανων,επαρκων,αποφασισμενων,απο ΟΛΟ το φασμα των πολιτικων αποψεων… μιλω για τωρα κι ΟΧΙ ΠΙΟ ΑΡΓΑ,οταν η Ελλαδα που γνωριζαμε δεν θα υπαρχει."

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog