Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΤΩΡΑ :Μνημείο κοροϊδίας η πρόταση Σκουρλέτη προς τους εργαζόμενους. Συνεχίζεται πιο δυναμικά ο αγώνας

- Advertisement -

Μόνο ως μνημείο εμπαιγμού και κίνηση αυτοεξευτελισμού της κυβέρνησης μπορεί να χαρακτηρισθεί η νομοθετική πρόταση της προς την ΠΟΕ–ΟΤΑ, η οποία δόθηκε προς την αντιπροσωπεία της τελευταίας κατά την μεσημεριανή συνάντηση της με τον Πάνο Σκουρλέτη…

Η πρόταση της κυβέρνησης που αφορά την τέλεση διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού καθαριότητας, του οποίου το αριθμητικό ύψος θα εισηγηθεί ο κάθε Δήμος, αφήνει εκτεθειμένους και ξεκρέμαστους του χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα των ΟΤΑ.

Κι αυτό διότι, η κυβερνητική πρόταση δεν εγγυάται ότι καλύπτει αριθμητικά την πρόσληψη ως τακτικού προσωπικού όλων των σημερινών συμβασιούχων και το κυριότερο δεν λαμβάνει καμιά μέριμνα για να τύχουν προτεραιότητας στις προσλήψεις του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, οι νυν εργαζόμενοι.

Όλα δείχνουν ότι μετά τον ευτελή κυβερνητικό ελιγμό που αποσκοπεί στο να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα συνεχίσουν πιο ενωτικά και δυναμικά τον αγώνα τους μέχρι την τελική νίκη.

Δεν είναι δυνατόν, τα λάθη, τις πελατειακές λογικές και τις αθλιότητες των εκάστοτε κυβερνώντων να τις πληρώνουν μεροκαματιάρηδες που δεν φταίνε σε τίποτα.

Οι εργαζόμενοι συνολικά στους Δήμους και ιδιαίτερα οι συμβασιούχοι, βρίσκονται σήμερα με την ενότητα και τον αγώνα τους σε πλεονεκτική θέση και σε μειονεκτική θέση βρίσκεται η κυβέρνηση.

Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πρέπει τώρα να επιμείνουν και να μην σταματήσουν τον αγώνα τους, αν δεν καταγάγουν μια καθαρή νίκη.

Α.Ρ

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Y.Γ: Είναι αρκετοί εκείνοι οι κύκλοι οι οποίοι απέναντι στον αγώνα των συμβασιούχων των Δήμων για συμβάσεις αορίστου χρόνου, αντιπαραθέτουν τα χάλια των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι δουλεύουν κάτω από συνθήκες ζούγκλας και μεσαίωνα, χωρίς να μπορούν να διανοηθούν μια σταθερή σχέση εργασίας.

Η τραγική θέση των εργαζομένων και πρώτα απ’ όλα των ανέργων στον ιδιωτικό τομέα δεν τίθεται υπό συζήτηση.

Είναι λάθος, όμως, η αντιπαράθεση ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Αν στον ιδιωτικό τομέα κυριαρχεί ο εργασιακός μεσαίωνας, δεν θα πρέπει να περιέλθουν σε αυτήν την τραγική θέση και οι εργαζόμενοι στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και πολύ περισσότερο να απολυθούν οι συμβασιούχοι στους Δήμους.

Αντίθετα, αυτό που θα έπρεπε να γίνει, είναι να αναβαθμιστούν οι εργασιακές σχέσεις και οι αμοιβές στον ιδιωτικό χώρο.

Αυτή. όμως, η αναβάθμιση απαιτεί ένα νέο προοδευτικό πολιτικό περιβάλλον, που μόνο με μια μεγάλη ανατροπή μπορεί να διασφαλισθεί, μια αναζωογόνηση της συμμετοχής και του συνδικαλιστικού κινήματος συνολικά, στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα και κυρίως μια έμπρακτη αλληλέγγυα στάση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα προς τους εργαζόμενους και τους ανέργους στον ιδιωτικό τομέα.

Όλα τούτα και άλλα πολλά, αποτελούν τη μεγάλη σύγχρονη πρόκληση, την οποία πρέπει να συνειδητοποιήσουν και να αντιμετωπίσουν οι δυνάμεις της σύγχρονης Αριστεράς, που θέλει να έχει μέλλον και να ανοίξει νέους ορίζοντες στην κοινωνία.

ΠΗΓΗ

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποσες μπηκαν ΔΕ και εγιναν ΠΕ ? Ποσες/οι ειναι διευθυντες και τμηματαρχες με τα αναλογα επιδοματα ? Για ψαχτε το λιγο .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog