Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Να τα κατοστήσεις Capital Control!

- Advertisement -

Αυτές τις μέρες έχουν γενέθλια τα capital controls που εφαρμόστηκαν από την καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών….

 Σαν σήμερα θυμάμαι που έτρεχα το βράδυ της Παρασκευής στα ΑΤΜ λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής της 26ης Ιουνίου, ώρες μετά την περήφανη ανακοίνωση από τον καλύτερο πρωθυπουργό όλων των εποχών του δημοψηφίσματος για το αν ο περήφανος λαός μας θα δεχόταν την πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ που μπορεί τώρα να είναι ο καλύτερος φίλος της Ελλάδας αλλά τότε ήταν ένας ανάλγητος μέθυσος που απειλούσε τη χώρα μας.

Με το που φτάσαμε στο ΑΤΜ είχε ήδη σχηματιστεί μια μικρή ουρά από γριές οι οποίες είχαν διακόψει την βραδινή τους έξοδο και είχαν με ταχύτητα πεινασμένου τσιτάχ πάρει θέση μπροστά στα μηχανήματα. Συνταγές για φασολάκια καρπάτσιο, ανταλλαγές χαπιών πίεσης και ζαχάρου αλλά και μια περηφάνια διότι δεν υποκύψαμε στις πιέσεις των εκβιαστών.

Γιατί αυτό ήταν πάντα το χαρακτηριστικό της φυλής, η αδικαιολόγητη περηφάνια που δεν βασίζεται σε κανένα πραγματικό δεδομένο. Οι ίδιοι άνθρωποι που σκιρτούσαν από ενθουσιασμό για το περήφανο ΟΧΙ στους εκβιαστές-δανειστές ήταν αυτοί που έτρεξαν πρώτοι στα ΑΤΜ φοβούμενοι για τις συνέπειες των επιλογών τους. Σου θυμίζει το Βρετανικό Δημοψήφισμα και τους μετανιωμένους ψηφοφόρους του brexit που ήδη ζητάνε να μην εφαρμοστεί αυτό που οι ίδιοι επέλεξαν; Καλά κάνει και στο θυμίζει γιατί η ηλιθιότητα δεν είναι αποκλειστικό μας προνόμιο.

Από τότε όλοι αναρωτιούνται για το πότε θα γίνει η άρση των capital controls. Οι κυβερνητικοί στην αρχή έταζαν μέρες, μετά βδομάδες, μετά μήνες και τώρα απλώς τάζουν ανάπτυξη, παγκόσμια ειρήνη και το φάρμακο για το δάκο αλλά αποφεύγουν να κάνουν έστω και πλάγια αναφορά σε παρόμοια πρόβλεψη ενώ κάποιοι φτάσανε να λένε ότι είναι καλύτερα τώρα αφού το χρήμα τον χαλάει τον άνθρωπο. Η Λούκα Κατσέλη έχει προβλέψει την άρση αυτή πιο πολλές φορές κι από όσες έχει προβλέψει η Ελεύθερη Ώρα την έλευση του Αντίχριστου με παρόμοια επιτυχία αν και αρκετοί πιστεύουν ότι η έλευση του όξαποδώ είναι πιο πιθανή από την άρση του ελέγχου των κεφαλαίων.

Ένας χρόνος από το δημοψήφισμα λοιπόν, ένας χρόνος κοροϊδίας, κωλοτούμπας, ένας χρόνος χυδαίου, ανερυθρίαστου λαϊκισμού. Σκληρό να εύχεσαι κάτι τέτοιο στα γενέθλια κάποιου αλλά ευχόμαστε να μην ξαναγιορτάσουμε τέτοια κατάντια, τουλάχιστον όχι με αυτούς που την προκάλεσαν στο τιμόνι να μας δουλεύουν κατάμουτρα επικαλούμενοι αυταπάτες.

Από τον @aNameToCome για την Lifo.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog