Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Ενα δημοτικό συμβούλιο έλαβε τέλος… Θλίψη μόνο..

- Advertisement -

Στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκε ως έκτακτο, πριν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, το θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου…

Θυμίζω πως οι συμβασιούχοι της καθαριότητας είχαν ζητήσει από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Πέτρου να συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο με το θέμα αυτό ( που θεωρώ είναι μείζονος σημασίας αφού κατ΄επέκταση αφορούσε στις κινητοποιήσεις τους και στη δημόσια υγεία.
Αντ’ αυτού ο Πρόεδρος προφανώς, όχι μόνο δεν έκρινε το κατεπείγον του θέματος αλλά άφησε να περάσουν δυο μέρες ακόμη ώστε να συζητηθεί στην τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου, μετά τα θέματα της προημερησίας διάταξης ώς εκτακτο, παρ΄όλο που το αίτημα προς αυτόν έφερε πλέον των 25 υπογραφών ως ορίζει ο καλλικρατικός νόμος για να συνεδριάσει εκτάκτως το συμβούλιο.Το αξιοσημείωτο δε σε αυτή την περίπτωση είναι ότι οι εργαζόμενοι έφεραν ψήφισμα το οποίο υπέγραφαν το Εργατικό Κέντρο , 5 (!!!!!) Σωματεία εργαζομένων  (που σημαίνει εκατοντάδες μέλη)

Δεν είναι βεβαίως πρώτη φορά που ενεργεί έτσι ο κ. Πέτρου, όταν είχε ζητηθεί απο τους φορείς του Δήμου έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα του Κέντρου Υγείας πέρισυ τέτοιο καιρό, το ίδιο έπραξε.

Τους αγνόησε και έφερε το θέμα έκτακτο στην επόμενη τακτική συνεδρίαση. Ούτε εκείνο το θέμα που αφορούσε στην υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας για τον Πρόεδρο ήταν επείγον.

Την Δευτέρα που ζητούσαν οι εργαζόμενοι έκτακτη συνεδρίαση, είχε προγραμματισθεί το loutraki plus από τις 6 μέχρι τις 9 στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου, μια συζήτηση για την κοινωνική επιχειρηματικότητα όπου ομιλητές ήταν ο Δήμαρχος, η Αντιδήμαρχος, ο κ. Καραβούλης κ.α. Εεε ήταν πολύ σημαντικό, δεν μπορούσε να ματαιωθεί……

Τι μας νοιάζει τώρα η δημόσια υγεία, τι μας νοιάζει η απεργία, τι μας νοιάζει αν κάποιοι αύριο δεν έχουν ψωμί να φάνε. Σιγά μωρέ, με τους σκουπιδιάρηδες θα ασχοληθούμε τώρα?

Σκουπίδια μαζεύουν..

Να ξέρετε όμως ότι οι άνθρωποι δε χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, δεν είναι  οι γραβατάκηδες που μαζεύεστε στο δημαρχείο και ο λαουτζίκος.
Γιατί ο λαουτζίκος μπορεί να γίνει ποτάμι και να σας πνίξει..

Αφού διαβάστηκε το ψήφισμα από το Γραμματέα κ. Μουζάκη, αρκετοί πήραν το λόγο, σύμβουλοι της συμπολίτευσης, της αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, εργαζόμενοι του Δήμου και Εκπρόσωποι Σωματείων.

Να σημειώσω εδώ ότι αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης απουσίαζαν, καθώς επίσης και της αντιπολίτευσης. Η δε απουσία των συμβούλων της Πρωτοβουλίας (ΣΥΡΙΖΑ) ήταν αναμενόμενη…


Σημασία έχει λοιπόν πως ψήφισαν ; 15 υπέρ, 2 κατά

Δημοτική Αρχή


Πέτρου Παναγιώτης ναι
Μαρία Πρωτοπαππά ναι
Τάσος Σακελλαρίου ναι
Κώστας Παντελέου ναι
Σωτήρης Πέρρας  ΟΧΙ
Μιχάλης Θυμής ΟΧΙ
Φίλιππας Θυμής ναι
Σπύρος Ράτης ναι
Νικολάου Σωτήρης ναι
Ρουμελιώτης Γιώργος ναι
Κώστας Σπύρου ναι

Αντιπολίτευση


Κώστας Λογοθέτης ναι
Θανάσης Μουζάκης ναι
Θοδωρής Πέτρου ναι
Χρήστος Ασημακόπουλος ναι
Γεωργίου Χαράλαμπος ναι
Παναγιώτης Βαρελάς ναι

Εδώ να σημειώσω ότι ο Θανάσης Γεωργίου αν και τάχθηκε υπέρ των εργαζομένων αποχώρησε την κρίσιμη στιγμή πριν τη ψηφοφορία και δεν ψήφισε !!!!!!!!!!!!!

Εκτός των Ασημακόπουλου, Λογοθέτη και Μουζάκη και Θοδωρή Πέτρου οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους μίλησαν για την ομηρία των εργαζομένων που πρέπει η Κυβέρνηση να λήξει με νόμο

οι υπόλοιποι σύμβουλοι ήταν επί της ουσίας κατά του ψηφίσματος, δεν ήθελαν να ταχθούν στο πλευρό και στην ταλαιπωρία των εργαζομένων, αλλά τελικά το ψήφισαν (!!!) Τους λόγους που το έκαναν τους ξέρουν οι ίδιοι, ίσως ψηφοθηρικοί, ίσως η εικόνα τους, ίσως η κομματική τους ταυτότητα….

…και ο κ. Χαράλαμπος Γεωργίου και Βαρελάς Παναγιώτης στο πλευρό της δημοτικής αρχής!

Αίσθηση προκάλεσε  το γεγονός ότι με την ανοχή του Προέδρου Πέτρου πήραν το λόγο ο Γραμματέας της Τ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και ο αναπληρωτής Γραμματέας του (Ρέππας και Αλεξίου αντίστοιχα) οι οποίοι επιδόθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής και ήρθαν να μας εξηγήσουν στο δημοτικο συμβούλιο πόσο καλά τα κάνει ολα η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Αίσθηση όμως προκάλεσε και  το ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ του αντιδημάρχου Πέρρα, που εναντιώθηκε στους εργαζόμενους του τομέα του και εξ αρχής είπε “ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ”. Και δεν στέκομαι βεβαίως στην κρίση του, είναι ελεύθερος να ψηφίσει ότι θέλει, αλλά στη στάση του, την ειρωνική, την κακοπροαίρετη απέναντι στους συμβούλους της αντιπολίτευσης, καθώς και στη στάση που κράτησε απέναντι στους εργαζομένους όταν αποφάσισαν απεργία, που προσπάθησε να τους τρομοκρατήσει, γιατί προφανώς θίχτηκε η δημοτικότητά του και τα ψηφαλάκια του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πέρρας ενεργεί έτσι στο δημοτικό συμβούλιο, διακόπτοντας τους συμβούλους που έχουν διαφορετική άποψη απο αυτόν και ειρωνεύοντάς τους.Την ίδια συμπεριφορά έχει και απέναντι στους πολίτες. Αναιδής και απαίσιος

Αρχή άνδρα δείκνυσι κ. Πέρρα, η εξουσία αποκαλύπτει το χαρακτήρα του ανθρώπου και σεις έχετε αποδείξει πως ξεχάσατε ότι είστε εργαζόμενος στο Καζίνο, και όταν απεργούσατε σας στήριζε όλη η κοινωνία και ακόμα σας στηρίζει. Ξεχάσατε πως όπως παλεύετε εσείς για το ψωμί σας, παλεύουν και αυτοί που μαζεύουν τα σκουπίδια σας. Ξεχάσατε πως είστε ενας απλός εργαζόμενος, γιατί τώρα είστε αντιδήμαρχος !! Εχετε εξουσία !

Όταν ο Σοφοκλής έγραφε γύρω στο 442 π.Χ. στην «Αντιγόνη» του την τόσο σοφή και αληθινή ρήση του, που σημαίνει ότι η εξουσία δείχνει τον άνδρα, δηλαδή αποδεικνύει τον πραγματικό χαρακτήρα του ανθρώπου, δεν είχε βέβαια υπόψη του τους σύγχρονους μας δημόσιους άνδρες όλων των βαθμίδων, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι και τον Δημοτικό Σύμβουλο…
Με το πέρασμα όμως των αιώνων αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά και πολλές φορές με τον πιο επώδυνο τρόπο…
Χάθηκε το μέτρο αντιδήμαρχε

σοφοί άνδρες και συνετοί πολίτες, όταν απόκτησαν εξουσία ξεγυμνώθηκαν και απόδειξαν τι κουμάσια ήταν κατά βάθος…

Και το μέτρο το έχασε και η Μαρία η Πρωτοπαππά όταν είπε ότι κάποιοι έκαναν ζημιά ….
Αλλά δε μας εξήγησε τι εννούσε..
Μήπως ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν είχαν το δικαίωμα στην απεργία???

Να μας το διευκρινίσετε κ. Αντιδήμαρχε τι εννοούσατε. Η μήπως εννοούσατε την ανάρμοστη συμπεριφορά του συναδέλφου σας κ. Πέρρα στους εργαζομένους της καθαριότητας (συμβασιούχους)
αλλά δεν το είπατε ξεκάθαρα???

Τέλος, ο Δήμαρχος είπε ότι στηρίζει τους εργαζομένους αλλά δεν είναι σωστό να τους κρατήσει!!

και έφυγε απο το δημοτικό συμβούλιο γιατί έπρεπε να παραστεί στην εκδήλωση προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Κόρινθο και την ανακύρηξη αυτού σε επίτιμο δημότη της πόλης..

Αλλο ένα συμβούλιο έλαβε τέλος ! θλίψη μόνο…..

O απογοητευμένος

- Advertisement -

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. «ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ»!
    Το δίκιο του εργάτη που μαζεύει τα σκουπίδια είναι δίκιο όλων μας. Το δικαίωμα του εργάτη που μαζεύει τα σκουπίδια να έχει δουλειά είναι δικαίωμα όλων μας. Αν αυτός ο εργάτης που μαζεύει σκουπίδια είναι «παράνομος» επειδή μαζεύει σκουπίδια, τότε είμαστε «παράνομοι» όλοι.
    Ή θα σταθούμε όλοι στο πλευρό των συμβασιούχων ή τότε θα αποδεχτούμε και την δική μας «ενοχή». Όποιος αισθάνεται «ένοχος» επειδή θέλει να έχει δουλειά, όποιος αισθάνεται «ένοχος» επειδή θέλει να πληρώνεται όταν δουλεύει, όποιος αισθάνεται «ένοχος» επειδή θέλει να ζει αυτός και τα παιδιά του μόνιμα και διαρκώς και όχι σύμφωνα με τα «οχτάμηνα», τα «εξάμηνα» ή τα «δίμηνα» του κάθε γραβατωμένου ή αγραβάτωτου πολιτικού Προκρούστη, τότε ας πάει με τους δήμιους του λαού.
    Ο άλλος δρόμος, ο δρόμος της αξιοπρέπειας, ο δρόμος της επιβίωσης, είναι αυτός που γράφει «όλοι για έναν και ένας για όλους». Είναι ο δρόμος της συμπαράστασης, της αλληλεγγύης, της ενίσχυσης του αγώνα των συμβασιούχων, των ανθρώπων που μας μαζεύουν τα σκουπίδια.

  2. πιπιλα δωσε πονο και χαρισε γελιο εισαι με διαφορα ο καλυτερος προεδρος δημ συμβουλιου που εχει θητευσει τα τελυταια 12 χρονια

  3. Το πιο σωστο που ειπες φίλε είναι αυτό: O λαουτζικος θα γίνει ποτάμι και θα σας πνιξει.
    Ο Περρας εχει καβαλησει το καλαμι. Να φυγει η να τον φυγουν

  4. Περρα τα έχεις κάνει ΜΑΝΤΆΡΑ!?Άκου εκεί εναντίων των εργαζομενων;Και τι νομίζεις ότι εισαι;Περαστικός που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε ψήφισαν για να τους υπηρετείς όχι να τους μειώνεις.Σοβαρεψου γιατί είσαι μεγάλος άνθρωπος πια και μην κάνεις σαν τα μωρά παιδάκια που τους πήραν τη καραμελιτσα απο το στομα(ψηφαλακια για σενα).Αυτό που έκανες απλά θα σε κυνηγάει μια ζωή η ντροπή.Κρίμα έπεσες χαμηλά πολυ στα μάτια του κόσμου σαν ο πρώτος εναντίων των συναδέλφων του αντιδήμαρχος καθαριότητας που δεν τους στήριξε.

  5. Αν όντως ευσταθούν οι καταγγελίες τρομοκράτησης μπορούν τα πρωτοβάθμια δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια να τον καταγγείλουν πανελλαδικά και να διωχθεί ποινικά.

  6. Αχ Θυμή γιατι δεν μου εξήγησες ακομα το γιατί μου ξυλωσατε δύο φορές τις πινακίδες Το περασμένο καλοκαίρι με υπογραφή δημαρχου
    Και ηθελες και ψήφους Θυμή!
    Τι τα κάνατε τα λεφτά από τις κλήσεις Κ θυμή, Γιατί δεν απαντάς τι μας κρύβεις;
    Παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων εγώ αυτά τα λεφτά που πλήρωσα ε πέρυσι για τις κλήσεις τα στερησα από τα δύο μου τα παιδιά.

  7. Μα παντα χαμηλα ηταν και ειναι ο Περρας
    Ο Θυμης και οι αλλοι του Γκιωνη
    Δεν μπορω να καταλαβω εσας τους Λουτρακιωτες
    Γιατι τους ψηφισατε ενω ξερατε τι ειναι και
    Τι εχουν κανει

  8. Ήρθε η ώρα να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για τον τόπο μας αφού όμως τεθούν πρωτίστως κάποια ερωτήματα μεγάλης και υψίστης σημασίας προς τας αρχας, όπως:
    Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου κλιματίζεται;
    Αν κλιματίζεται γιατί δεν διατίθεται τόσα χρονια, για γάμους, χορούς και συνεστιάσεις ώστε να αξιοποιηθεί και να έχει ανταποδοτικότητα στα δημοτικά έσοδα από το να μας βάζει όλους μέσα;
    Για ποιο λόγο δεν χρησιμοποιούνται οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, στα σχολεία ωστε να διδάσκεται στη νεολαία μας τι δεν πρέπει να γίνουν όταν μεγαλώσουν και ποιά είναι τα πραγματικά παραδείγματα στην κοινωνία μας, που είναι προς αποφυγήν!
    Γιατί δεν παραχωρείται και το δημαρχείο σε κάποιο ιδιώτη, ώστε να στεγαστούν άλλες πιο ωφέλιμες κοινωνικές υπηρεσίες όπως γραφεία ευρέσεως εργασίας, γραφεία συνοικεσίων αλλά και γραφείων με αιτήματα προσωπικής ακρόαση από το θεό για αλλαγή πλανήτη ή φροντιστήρια που να διδάσκουν κολιτσίνα και πικέτο;
    Μήπως κάποιοι στη δημοτική αρχή την έχουν δει θεοί;
    Η νομίζουν ότι το Λουτράκι, η Περαχώρα και τα Στραβά είναι ολόκληρος ο πλανήτης!
    Σκεφτείτε το σοβαρα όσο καιρό ακόμα είναι αφορολόγητο και νόμιμο το να σκέφτεσαι.
    Εγώ φίλες και φίλοι πιστεύω πως υπάρχουνε τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές και πρέπει να δοθούν τα πάντα σε ιδιώτες προς αξιοποίηση, και οχι φυσικα στο εκλεκτό ιδιώτη του δημάρχου, που τα έχει πάρει όλα κοψοχρονιά στον Δήμο!
    Τέλος Ήρθε η ώρα να δούμε νομίζω σοβαρά και την αξιοποίηση των λουτροκαμπινέδων στο παραλιακό πάρκο.
    Με το να τοποθετήσουμε καινούργια πλακάκια και είδη υγιεινής, αλλά και τουαλέτες που θα έχουν τα πρόσωπα διαφόρων πολιτικών της κεντρικής πολιτικής σκηνής θα αναβαθμιστούν.
    Αυτή η αναβάθμιση θα βοηθήσει να γίνονται όλες οι κενώσεις των χρηστών των WC, με μεγάλη αγανάκτηση η οποίοι φεύγοντας θα ρίχνουν το ανάλογο οβολό για να σχηματιστούν χρηματικές ροές προς τον Δήμο.
    Σκεφτείτε τα αυτά που γράφω γιατί είναι πιο σοβαρές προτάσεις από τον κατασκηνωτή.

    Ο αγαπημένος σας Βελζεβούλης!

  9. Φοράς ρε παλικάρι μου
    και εκείνα τα παρδαλά
    και πολύ χρωματιστά ρούχα
    που μόλις σε βλέπουμε
    μας κάνουν να αναρωτιόμαστε μήπως κάποιος κλόουν
    εχει ξεράσει πάνω σου
    κάποια ουράνιο τόξο.
    Τι να σου πω, αν ο στόχος σου ήταν να ντυθείς χωριάτικη σαλάτα τα κατάφερες περίφημα.
    Τύφλα να χει ο Ταμτάκος.
    Πάντως εγώ,
    αν με έντυνε έτσι
    ο ράφτης μου,
    θα έμενα ακόμα
    με τά κοντοπαντελόνα
    της παιδικής μου ηλικίας,
    και Θα κοίταγα
    να βρω και μία γρια Κόκοτα
    με ένα ζευγάρι μπούτια μεγαλείο και δύο χείλη
    που θα εμοιαζαν
    σαν να τα είχε τσιμπήσει μπάμπουρας
    για να ταιριάζουν
    με το ντύσιμό μου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog