Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Εξήντα μετανάστες αγνοούνται στη Μεσόγειο

- Advertisement -

Περίπου 60 μετανάστες αγνοούνται μετά το ναυάγιο μιας φουσκωτής λέμβου, στην οποία είχαν επιβιβαστεί για να φθάσουν στις ιταλικές ακτές, στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης,..
δήλωσε χτες στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ο οποίος επικαλέστηκε τις μαρτυρίες επιζώντων.

Σύμφωνα με τους 80 επιζήσαντες, περίπου 140 με 150 άνθρωποι επιβιβάστηκαν την Δευτέρα στο φουσκωτό από τις λιβυκές ακτές, το οποίο ναυάγησε πέντε ώρες μετά τον απόπλου του.

«Δεν γνωρίζουν πόση ώρα πέρασε πριν καταφθάσει βοήθεια. Κρατήθηκαν από κομμάτια της λέμβου έως την δύση του ήλιου, όταν ένα σκάφος έφτασε και τους διέσωσε», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ Φλάβιο Ντι Τζάκομο.

Οι επιζήσαντες μεταφέρθηκαν έπειτα σε πλοίο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού, που εκτελεί ναυτικές περιπολίες, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Σοφία».

Μαζί με ακόμη 470 μετανάστες, αποβιβάστηκαν σήμερα στο ιταλικό λιμάνι του Μπρίντιζι.

Εξαιτίας των καλών καιρικών συνθηκών, οι αναχωρήσεις προσφύγων και μεταναστών από τις λιβυκές ακτές έχουν αυξηθεί και μόνο από την Κυριακή και έπειτα, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί στα ανοιχτά της Λιβύης.

Από την αρχή του έτους, περίπου 83.000 μετανάστες έχουν φτάσει στις ιταλικές ακτές, ενώ κατά το ίδιο διάστημα περίπου 2.100 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog