Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Έλιωσαν Λουτράκι και Άγιοι Θεόδωροι από τη ζέστη – Η πιο ζεστή μέρα της δεκαετίας!!!

- Advertisement -

Τη θερμότερη ημέρα της δεκαετίας πέρασαν σήμερα τόσο το Λουτράκι όσο και οι Άγιοι Θεόδωροι, καθώς τέτοιες θερμοκρασίες, είχαν να δουν οι κάτοικοι των δύο πόλεων από το 2007…

Στο Λουτράκι, το θερμόμετρο στις 16:30 έδειχνε 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στους Αγίους Θεοδώρους, 44!!!

Οι ειδικοί προτείνουν ψυχραιμία και την τήρηση κάποιων βασικών κανόνων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του πρώτου καύσωνα του καλοκαιριού.

Όλοι, ανεξαρτήτως αν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή όχι, θα πρέπει να ακολουθήσουν κάποια μέτρα πρόληψης, όπως για παράδειγμα την αποφυγή άσκησης και βαριάς εργασίας, την παραμονή σε καλώς κλιματιζόμενους ή σκιαζόμενους χώρους, να ντύνονται με ελαφρά και ανοιχτόχρωμα ρούχα και να φορούν καπέλο.

Σημαντικός παράγοντας για την αντιμετώπιση του καύσωνα είναι και η διατροφή, με κατανάλωση άφθονων δροσερών υγρών (νερό, φυσικοί χυμοί). Η τροφή πρέπει να είναι ελαφρά και εύπεπτη, με προτίμηση τα γεύματα να είναι μικρά και συχνά και όχι μεγάλα και αραιά, ενώ πρέπει να περιλαμβάνει λαχανικά, φρούτα.

Προσοχή πρέπει να δίνεται και στην ποσότητα του αλατιού, ενώ πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών. Σημαντικό όπλο κατά του καύσωνα είναι και τα συχνά, δροσερά ντουζ.

Αυτές είναι οι αίθουσες και οι ώρες Λειτουργίας τους για την υποδοχή των ευπαθών ομάδων σε όλες τις περιοχές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων…

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν μας φτάνουν ολα ηρθε και ο καύσωνας και που στα κομμάτια μας γύρισαν σημερα και οι τσούχτρες για να μην μπορείς να δροσιστείς !!!!!!!!κατι γινεται δεν εξήγησε διαφορετικά απ το κακό στο χειρότερο παμε………….

  2. Ο Γκιώνης και μόνο ο Γκιώνης μπορεί να δώσει λύση ακόμη και στο πρόβλημα των τσουχτρών.
    Γκιώνης, για να κοιμάστε με ανοιχτά παράθυρα,
    Γκιώνης, για να κολυμπάτε σε άτσουχτρες θάλασσες,
    Γκιώνης, για να γεμίσει κολωνάκια η πόλη μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog