Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Ψυχογιός: Απάντηση στα δημοσιεύματα

- Advertisement -

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, κατά την  Έκθεση του κ. Βαρβιτσιώτη για το μεταναστευτικό, έχουμε αναφερθεί δύο φορές αυτή την εβδομάδα με δημόσιες δηλώσεις μας από κοινού με τις συναδέλφους Τασία Χρίστοδουλοπούλου και Αννέτα Καββαδία…

Προκειμένου να μην είναι μονόπλευρη η αναπαραγωγή του θέματος από κάποιες κορινθιακές ιστοσελίδες και για την αποκατάσταση της αλήθειας, σας παραθέτω τα ακόλουθα:

Πρώτον, οι τροπολογίες στην Έκθεση του κ. Βαρβιτσιώτη υπερψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία και διακομματική συναίνεση στην Ολομέλεια της Συνέλευσης, μεταξύ και των οποίων και από μέλη της δικής του πολιτικής ομάδας, διαμορφώνοντας μια πραγματικά ευρωπαϊκή προοπτική για το προσφυγικό.

Δεύτερον, ως αποτέλεσμα αυτών των τροπολογιών, η εντελώς ανεπαρκής και τελικά βλαπτική για τις ελληνικές θέσεις αρχική έκθεση του κ. Βαρβιτσιώτη είναι σημαντικά βελτιωμένη, αφού τονίζει ότι το πρόβλημα παραμένει υπαρκτό και σοβαρό, παρά τις σημαντικές προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης από το 2015, την πρόοδο που έχει σημειωθεί και το υπέροχο πνεύμα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού. Στις «ανθελληνικές», κατά τον κ. Βαρβιτσιώτη, τροπολογίες θέσαμε μετ’ επιτάσεως το αίτημα τήρησης των ευρωπαϊκών αποφάσεων για τη μετεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση και υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων οικογενειακής επανένωσης, κάτι το οποίο ελάχιστα αναφερόταν στο κείμενο του κ. Βαρβιτσιώτη και κατά συνέπεια υπερτονίστηκε η ευθύνη της Ευρώπης να τηρήσει επιτέλους τις δικές της δεσμεύσεις και να μην αφήσει την Ελλάδα μόνη.

Τρίτον, οι τροπολογίες που ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτηρίζει «ανθελληνικές» δεν προτάθηκαν από «τους Ολλανδούς», αλλά από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατόπιν εισήγησης της Ολλανδής βουλευτή των Πρασίνων, Τίνεκε Στρικ, η οποία τυχαίνει να διαθέτει τεράστια ακαδημαϊκή κατάρτιση στο προσφυγικό και μεταναστευτικό δίκαιο, και να έχει συντάξει προήγουμενες εκθέσεις, οι οποίες υποστήριζαν τις θέσεις της Ελλάδας αναδεικνύοντας την ευρωπαϊκή ευθύνη για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Όλα τα κείμενα της Συνέλευσης είναι εύκολα προσβάσιμα σε οποιονδήποτε θέλει, καλόπιστα, να διαπιστώσει ποιοι πραγματικά εργάζονται σκληρά και συστηματικά για την προώθηση των ελληνικών θέσεων, αλλά και των ευρωπαϊκών αξιών της αλληλεγγύης και της διεθνούς νομιμότητας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και ποιος αναλώνεται σε ρητορική ακραίου λαϊκισμού, έχοντας συνδέσει ως Υπουργός το όνομά του με την τραγωδία του Φαρμακονησίου.

Γιώργος Ψυχογιός
Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στα τορτελίνια μας τα οσα λετε κύριε που ψηφίσατε τα χειρότερα μνημόνια φτώχειας και δωσατε την κρατική περιουσία για 100 χρόνια

  2. ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑΖΙ. ΕΧΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΣΟΥ!

  3. Για τους Ελληνες ανεργους ουτε επιδομα ανεργιας ουτε τιποτα, αλλα για τους λαθρομεταναστες φτιάξατε ολοκληρο υπουργειο μεταναστευτικης πολιτικης. Επισης η zinadol η αντιβιωση ειναι σε ελλειψη τους τελευταιους 2 μηνες για να αγοραζουμε τα εβραΙκά γενόσημα. Τι έχεις να πεις για αυτά τα εγκλήματα?

  4. ΑΠΟΣΟΥΡΓΕΛΟΠΟΙΗΣΗ

    Μετά τη χούντα, το αίτημα ήταν η αποχουντοποίηση, η απομάκρυνση δηλαδή των υποστηρικτών της από τον κρατικό μηχανισμό. Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα θα είναι η αποσουργελοποίηση. Όπου και να ρίξεις το μάτι σου, σούργελα. Σαν τα παρατράγουδα της Πάνια. Το ένα σούργελο σιγοντάρει το άλλο και όλοι μαζί κάνουν μια ωραία χορωδία θεόφαλτσων, με μαέστρο τον Κάτμαν του Μαξίμου. Και για όσους έχουν ενστάσεις επί του ύφους επιμένω: η μόνη πολιτικώς ορθή αντιμετώπιση των σούργελων είναι η χλεύη.

  5. Κοινώς μας λες: δεν φταίω ούτε εγώ, ούτε ο Τσίπρας, ούτε η αριστερά σε τίποτα. Για όλα φταίνε ο Βαρβιτσώτης και η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κλπ κλπ. ΝΑΙ ή ΟΧΙ? Κι όμως, για όλους εμάς τους κατοίκους-ψηφοφόρους Κορινθίας, εσύ φταίς πρωτίστως κυρίως γιατί υπάρχεις!

  6. δεν προτάθηκαν από «τους Ολλανδούς», αλλά από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατόπιν εισήγησης της Ολλανδής βουλευτή των Πρασίνων,….. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

  7. Ψυχογιός, ουτε την ψηφο σου δεν θα βρεις που για εμας ψηφιζεις μετρα χρεοκοπιας αλλα από τα δικα σου τα δεκαχιλιαρα δεν κόβεις ούτε σεντ.
    Ελα ξανα και θα δεις τι θα πάρεις το πρωτογενές μας πλεόνασμα επί τρια

  8. "Στις «ανθελληνικές», κατά τον κ. Βαρβιτσιώτη, τροπολογίες θέσαμε μετ’ επιτάσεως το αίτημα". ΤΟ "ΜΕΤ' ΕΠΙΤΑΣΕΩΣ" ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΨΥΧΟΓΙΕ. ΕΤΣΙ, ΜΕΤ'ΕΠΙΤΑΣΕΩΣ ΘΕΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΩΝ? ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΣΥ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ. ΚΟΝΤΟΖΥΓΩΝΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΩΣ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ!!!!!! ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ…

  9. 5:22 μ.μ. σωστός! Και δεν μας είπε ο ψυχο… τι σχέση έχει το από ποιούς προτάθηκαν με την δική του καταψήφιση. Ορίστε τι θα πει σύριζα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog