Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καταγγελία για την καθαριότητα……

- Advertisement -

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το παρακάτω άρθρο, μαζί με τις φωτογραφίες ,που μας έστειλε αναγνώστριά μας το οποίο …
μάλλον πρέπει να προβληματίσει τους αρμοδίους στο δήμο Κορινθίων. Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με αυτά που θα διαβάσει παρακάτω! Πλέον οι υπεύθυνοι στο δήμο Κορινθίων γνωρίζουν για το χάλι αυτό που παρατηρείται στην περιοχή! …Δεν υπάρχει δικαιολογία από κανέναν στο εξής …ότι δεν γνωρίζει!

Αναφέρει στο κείμενο η αναγνώστριά μας:

«Προς KORINTHIAN NEWS

Σας επισυνάπτω φωτογραφίες  που έχουν τραβηχτεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Αυτή είναι η κατάσταση  στην οδό Σάρωνος και Παναγούλη στην Αλμυρή , όπου τυχαίνει να έχω το σπίτι μου.

Επειδή αυτό το πρόβλημα χρονίζει, κατ” επανάληψη διαμαρτυρήθηκα στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Κορίνθου, και εισέπραξα κατά καιρούς τις εξής απαντήσεις:

-«Οι υπάλληλοι έχουν πάρει άδεια και αυτοί που τους αντικαθιστούν δεν ξέρουν καλά τους δρόμους»

-«Ο Δήμος έχει μόνο ένα φορτηγό και θα το προγραμματίσουμε να περάσει και απο εκεί κάποια στιγμή»

-» Το φορτηγό του Δήμου αντιμετωπίζει πρόβλημα γιατί δεν έχει καύσιμα να κινηθεί»

-«Δεν υπάρχει μέρος να  πετάξουμε τα σκουπίδια που θα μαζέψουμε»

-«Μιλήστε με τον εκλεγμένο Σύμβουλο της περιοχής σας , γιατί αυτός ασχολείται με αυτά»

-«Για πείτε μου πάλι την διεύθυνση , κάτι νομίζω ότι έδωσα με αυτήν την διεύθυνση  για να περάσουν, αλλά θα το ξαναδώσω «κ.ά.

Παρακάλεσα με ωραίο τρόπο,  ξαναπαρακάλεσα με ήρεμο και ευγενικό τρόπο και την δεύτερη και την τρίτη και την τέταρτη φορά που διαμαρτυρήθηκα, ενημέρωσα ότι υπάρχει κίνδυνος τρακαρίσματος γιατί τα σκουπίδια κλείνουν τον δρόμο που σε αυτό το σημείο είναι ήδη στενός. Υπέμεινα το «δούλεμα» της αρμοδίας υπαλλήλου που δήθεν το είχε δώσει στο φορτηγό αλλά θα το έδινε πάλι και την παρακάλεσα ξανά, απείλησα με δημοσιοποίηση του θέματος, όμως το αυτί των αρμοδίων δεν ιδρώνει .Το φορτηγό του Δήμου περνάει,  (όταν οι υπάλληλοι δεν έχουν πάρει άδεια), αδειάζει τον κάδο, τον αφήνει δίπλα στον όγκο των  σκουπιδιών που είναι έξω από τον κάδο  και συνεχίζει….και ο όγκος των εκτός κάδου σκουπιδιών γίνεται όλο και μεγαλύτερος.

Πληροφορήθηκα ότι και άλλοι διαμαρτύρονται για τον ίδιο λόγο και αυτοί εισέπραξαν «καλύτερη» απάντηση:

-«Να μην βγάζετε τα σκουπίδια σας στους δρόμους , να τα κρατάτε σπίτι σας και να  βάζετε φωτιά  όταν επιτρέπεται.Ο Δήμος δεν έχει λεφτά να διαθέτει για αυτόν τον λόγο»

Μόνο που αυτοί που βγάζουν τα σκουπίδια, δεν τα βγάζουν μπροστά από το  σπίτι τους  αλλά τα ρίχνουν μπροστά σε σπίτι άλλου και ο εκπρόσωπος του Δήμου που απάντησε με αυτόν τον τρόπο, αφού θεωρεί ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα λεφτά για την αποκομιδή των σκουπιδιών, ας τους πει την διεύθυνσή του  να  πάνε έξω από το δικό του σπίτι να τα πετάξουν. Και για να  καταλάβετε για τί σκουπίδια γίνεται λόγος, σας λέω ότι  βρίσκονται  πεταμένα έξω από τον κάδο στρώματα, μεγάλα κλαδιά από φοίνικες, μεγάλα  χαρτονένια κουτιά, μεγάλα καδρόνια, χαλασμένα από υγρασία  χαλιά, πλαστικές καρέκλες  και διάφορα άλλα τέτοια. Δεν είναι αυτό μια μικρή χωματερή; Δεν μαζεύονται εκεί ποντίκια; Δεν απειλείται η υγεία , η δική μου, της οικογενείας μου, όλων των περιοίκων; Ποιός έχει δικαίωμα να παίζει με αυτά;

Γι΄ αυτό λοιπόν και εγώ αρχίζω από εσάς αυτήν την καταγγελία και αν δεν βρω ούτε και τώρα λύση στο πρόβλημα , θα συνεχίσω σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα  της Αθήνας.

Για να μάθουν όλοι ότι , όπως φαίνεται, υπάρχουν στην Κορινθία δημότες δύο κατηγοριών, οι μόνιμοι κάτοικοι που ψηφίζουν και τους προσέχουμε, (για αυτό και  δεν παρουσιάζεται πουθενά  αλλού,  όπου υπάρχουν ελεύθερα οικόπεδα, δίπλα σε σπίτια μόνιμων κατοίκων, σε όλο το μήκος της Σάρωνος αυτό το πρόβλημα ) και οι άλλοι,» οι Αθηναίοι», που έχουν εδώ τα εξοχικά τους και τους αγνοούμε επειδή  δεν τους έχουμε ανάγκη, επομένως  μπορούμε  να επιτρέψουμε οι χώροι έξω από τα σπίτια τους να μετατραπούν σε χωματερές.

Όμως, οι αγαπητοί αρμόδιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι  αν δεν είναι σε θέση να εξασφαλίζουν στοιχειωδώς συνθήκες υγιεινής στα κοινόχρηστα μέρη ,όπως είναι οι δρόμοι, για ποιο λόγο  υποχρεούμαι να  τους πληρώνω δημοτικά τέλη; Εκεί δεν βλέπω να γίνεται καμία διάκριση.

Ελπίζοντας ότι ίσως κάποιος ακούσει,

Σας ευχαριστώ θερμά για την φιλοξενία».

Δείτε τις φωτογραφίες:

αναδημοσίευση από Korinthian News

Δείτε εδώ :

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτα να τα βλεπουν στο Δημο Λουτρακιου που χαρη στο φιλοτιμο ελαχιστων οδηγων & εργατων ο Δημος μας ειναι σε πολυ καλη κατασταση!

  2. Παρα την προσπαθεια απαξιωσης του τομεα καθαριοτητας του λουτρακιου απο την δημοτικη αρχη και καποιους καρεκλοκενταυους υπαλληλους θα συμφωνησω απολυτα με τον 10:15.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog