Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ενας νεκρός από τον καύσωνα, τρία άτομα διασωληνωμένα στη ΜΕΘ

- Advertisement -

Με τραγικό τρόπο αποχαιρέτησε ο καύσωνας τη Μεσαρά της Κρήτης όπου ο υδράργυρος χτύπησε κόκκινο..

– Ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν
– Δεκάδες άτομα σε νοσοκομεία της Κρήτης με συμπτώματα θερμοπληξίας – Τρεις διασωληνώθηκαν
– Θερμοκρασίες ρεκόρ σε περιοχές Ηρακλείου και Λασιθίου με τη θερμοκρασία πάνω από τους 45 βαθμούς

Μπορεί ο καύσωνας που έπληξε και την Κρήτη να υποχωρεί από σήμερα, με βοριαδάκι και πτώση της θερμοκρασίας, ωστόσο άφησε πίσω του έναν νεκρό και αρκετούς πολίτες να ζητούν βοήθεια με συμπτώματα θερμοπληξίας. Ένας 80χρονος από την Φανερωμένη του δήμου Φαιστού έχασε τη ζωή του, καθώς δεν άντεξε την υπερβολική ζέστη που “χτύπησε” ολόκληρη τη Μεσαρά με θερμοκρασίες που το Σάββατο, άγγιξαν τους 45 βαθμούς Κελσίου. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Μοιρών και από εκεί στο Βενιζέλειο, όπου κατέληξε. Η νεκροψία – νεκροτομή θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια θανάτου.

Συνολικά την Παρασκευή πρώτη μέρα του καύσωνα καταγράφηκαν πέντε κρούσματα με θερμοπληξία. Το Σάββατο καταγράφηκαν άλλα 8 από τα οποία τρία νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ ενώ χθες, είχαν προστεθεί στη λίστα άλλα 14 εκ των οποίων ένας 50χρονος καθώς και ένας 40χρονος ιερομόναχος, ο οποίος σε εμπύρετη κατάσταση μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα στα Χανιά, ένας μετανάστης από εκείνους που μεταφέρθηκαν στην παλιά ηλεκτρική μετά την παράνομη είσοδο τους στη χώρα, παρουσίασε συμπτώματα θερμοπληξίας ενώ για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων και τα ανήλικα παιδιά που βρίσκονταν μεταξύ των μεταναστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης επιστρατεύτηκε μέχρι και ο υποδιοικητής του νοσοκομείου ο οποίος έχει ειδικότητα καρδιολόγου για την αντιμετώπιση των περιστατικών.

Οι διασώστες καθόλη τη διάρκεια του τριήμερου βρίσκονταν επί ποδός με την διευθύντρια του ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Μάγδα Ζεάκη να βρίσκεται στο πλευρό τους και να τρέχει μαζί με τα πληρώματα σε κάθε άμεση επέμβαση. “Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Συνεχίζουμε να απευθύνουμε έκκληση ώστε ο κόσμος και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να τηρούν τις οδηγίες που έχουν εκδώσει οι αρμόδιες αρχές” σημείωσε από την πλευρά του, ο υπεύθυνος τύπου του ΕΚΑΒ κ. Γιάννης Ζαφειρίου.

Πηγή: ekriti.gr, neakriti,gr – Με πληροφορίες από Τηλεόραση ΣΚΑΪ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog