Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

11 τροφές που δεν πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο όση ζέστη και να κάνει

- Advertisement -

Είναι αλήθεια ότι το ψυγείο αποτελεί το καλύτερο μέρος για την αποθήκευση πολλών από τις τροφές που αγοράζουμε στα καταστήματα και στις αγορές, ειδικά για τις τροφές που ξέρουμε ότι δεν θα καταναλώσουμε αμέσως….

Όμως υπάρχουν ορισμένες τροφές που δεν θα πρέπει ποτέ να βάζουμε στο ψυγείο επειδή, όταν ψύχονται, μπορεί να χάσουν μερικές από τις ιδιότητές τους, όπως την υφή τους, ενώ ίσως ακόμα και να χαλάσουν γρηγορότερα.

Μπορεί να αποθηκεύετε όσο το δυνατόν περισσότερες τροφές στο ψυγείο χωρίς να συνειδητοποιείτε ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τη γεύση και την υφή τους. Αν εξακολουθείτε να μην είστε βέβαιοι για το ποιες τροφές πρέπει ή δεν πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο, σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μερικές από αυτές για να τις έχετε υπόψη.

Κρεμμύδια
Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσετε τα κρεμμύδια είναι να τα αποθηκεύσετε σε δροσερό και ξηρό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου. Τα κρεμμύδια μπορούν εύκολα να γίνουν πεδίο αναπαραγωγής βακτηρίων αν δεν αποθηκευτούν σωστά, ενώ μέσα στο ψυγείο τα βακτήρια μπορεί να πολλαπλασιαστούν ευκολότερα. Τα κρεμμύδια θα πρέπει να μένουν με τη φλούδα τους ενώ χρειάζονται έκθεση στον αέρα για να μπορούν να αναπνέουν. Η μοναδική φορά που πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο είναι όταν έχουν ήδη ξεφλουδιστεί και τεμαχιστεί. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο.

Τομάτες
Αν αποθηκεύσουμε τις τομάτες στο ψυγείο, σταδιακά χάνουν τη υφή τους και τελικά παρατηρούμε ότι έχουν λιγότερη γεύση από ότι όταν μόλις τις αγοράσαμε. Όταν οι τομάτες εκτίθενται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως σε αυτές του ψυγείου, παρουσιάζουν μειωμένα επίπεδα σακχάρων, οξέων και άλλων ωφέλιμων συστατικών. Είναι καλύτερα να αποθηκεύονται σε ξηρό μέρος και σε θερμοκρασία δωματίου.

Πατάτες
Όταν αποθηκεύετε τις πατάτες στο ψυγείο, χάνουν την αρχική γεύση τους και μαλακώνουν. Οι πατάτες θα πρέπει να αποθηκεύονται άπλυτες σε δροσερό, ξηρό, καλά αεριζόμενο μέρος, επειδή η έκθεση σε υγρασία μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μυκήτων.

Καφές
Όπως ισχύει για τόσες πολλές άλλες τροφές, ο καφές θα πρέπει να αποθηκεύεται σε δροσερό, ξηρό μέρος. Αν τον βάζετε στο ψυγείο σας, χάνει και τη γεύση και το άρωμά του. Επιπλέον ο καφές απορροφά εύκολα οσμές από άλλα τρόφιμα. Συνιστάται να αποθηκεύετε τον καφέ σε αεροστεγές δοχείο και, αν είναι δυνατόν, σε σκοτεινό μέρος.

Σκόρδο
Τα κεφάλια και οι σκελίδες του σκόρδου διατηρούνται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου και σε δροσερό, ξηρό μέρος. Όταν το σκόρδο αποθηκεύεται στο ψυγείο, χάνει τις ωφέλιμες ιδιότητές του και χαλάει πιο γρήγορα, ενώ έξω από το ψυγείο διατηρείται για μήνες.

Μέλι
Σύμφωνα με τον Beekeepers Association of Ontario (Σύνδεσμος Μελισσοκόμων του Οντάριο στον Καναδά) το μέλι θα πρέπει να αποθηκεύεται σε θερμοκρασία δωματίου μέσα σε σφιχτά κλεισμένο δοχείο. Όταν αποθηκεύεται στο ψυγείο, το μέλι σφίγγει και κρυσταλλώνει πιο γρήγορα.

Αβοκάντο
Η αποθήκευση του αβοκάντο στο ψυγείο απλώς καθυστερεί την ωρίμαση του φρούτου. Οι περισσότεροι από μας προτιμάμε να καταναλώνουμε ώριμα αβοκάντο, επομένως βεβαιωθείτε ότι τα διατηρείτε σε θερμοκρασία δωματίου.

Ψωμί
Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι καταναλωτές σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν τις τροφές τους είναι η αποθήκευση του ψωμιού στο ψυγείο. Μάλιστα αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να επιταχύνει την αποσύνθεση, να κάνει το ψωμί να μπαγιατέψει γρηγορότερα και μπορεί ακόμα και να προάγει την ανάπτυξη μούχλας. Για να κάνετε το ψωμί σας να διατηρηθεί περισσότερο, αποθηκεύστε το σε θερμοκρασία δωματίου και σε δροσερό και ξηρό μέρος.

Σοκολάτα
Δεν θα πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε στο ψυγείο ούτε τη σοκολάτα. Αυτό είναι απαραίτητο μόνο όταν κάνει πολλή ζέστη –ο καλύτερος τρόπος να κάνετε τη σοκολάτα να διατηρήσει το άρωμα και τη γεύση της είναι να την αποθηκεύετε σε περιβάλλον χωρίς υγρασία και χωρίς υπερβολική ζέστη.

Ανανάς
Η αποθήκευση του ανανά στο ψυγείο απλώς τον εμποδίζει να ωριμάσει και τον κάνει να χάσει τη γεύση του. Όταν το φρούτο αυτό εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες, τα ένζυμα που του επιτρέπουν να ωριμάσει καταστρέφονται και η γλυκιά του γεύση χάνεται.

Δημητριακά και ζυμαρικά
Τα δημητριακά και τα ζυμαρικά διατηρούνται καλύτερα σε δροσερό και ξηρό μέρος, σε θερμοκρασία δωματίου. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, όπως αυτές του ψυγείου, μπορούν να τα κάνουν να χάσουν τη νοστιμιά τους και να αποκτήσουν δυσάρεστη γεύση ή υφή.

Πηγή :meygeia.gr
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ευτυχώς loutraki blog χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω λεφτά για τίποτα από όλα αυτά, και έτσι δεν κινδυνεύω…
    Χρόνια μπροστά ο Αλέξης με προστάτεψε από τον κίνδυνο της λανθασμένης αποθήκευσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog