Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το Star Channel κάνει “αφιέρωμα” στις τσούχτρες του Κορινθιακού

- Advertisement -

Στην πανέμορφη παραλία του Αγίου Βασιλείου λίγο έξω από τη Θήβα, οι τσούχτρες αλωνίζουν ανεξέλεγκτα, αναφέρει το ρεπορτάζ…

Γέμισε τσούχτρες ο κορινθιακός κόλπος και οι λουόμενοι φοβούνται να απολαύσουν το μπάνιο τους. Η ανησυχία σε όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές είναι τεράστια, καθώς οι επιχειρηματίες φοβούνται πως θα πληγεί ο τουρισμός.

Οι τσούχτρες επισημαίνουν οι ειδικοί αυξήθηκαν λόγω της υπεραλίευσης.

Οι τσούχτρες στην παραλία του Αγίου Βασιλείου εμφανίζονται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Όταν για παράδειγμα οι άνεμοι είναι νότιοι, τότε το φαινόμενο είναι πιο έντονο.

Τις τελευταίες ημέρες εισβολή από τσούχτρες έχoυν δεχτεί η Ακράτα, το Αίγιο και το Ξυλόκαστρο. Οι επιχειρηματίες του Κορινθιακού, έχουν ήδη πληγεί από το φαινόμενο… και είναι έτοιμοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Το δηλητήριο της μέδουσας, η λεγόμενη νευροτοξίνη, προκαλεί ερεθισμό. Σε άτομα όμως που πάσχουν από αλλεργίες μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη.

Το θέμα έχει φτάσει στη Βουλή και γίνεται συζήτηση…  ακόμη και να μπει ο Κορινθιακός κόλπος στο ευρωπαϊκό δίκτυο Νατούρα.

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. και το σκαι εδειχνε το μεσημερι .Ρε παιδια … που θελουν να βαλουν δικηγορους να κινηθουν δικαστικα … τι θα κανουν θα κυνηγησουν και ολα τα καναλια ολες τις εφημεριδες και ολα τα μπλογκς ? ο κοσμος το εχει τουμπανο και μεις κρυφο καμαρι .Τη κυριακη ειχε πολλες τσουχτες και ο κοσμος φωναζε .Νομιζετε αυτοι που ηρθαν για ενα μπανιο πληρωσαν τοσα λεφτα θα ξαναρθουν ? θα πανε προς Πορτο ραφτη ,καλαμο νεα μακρη κλπ .

  2. οι τσούχτρες είναι Θείο δώρο για τον Γκιώνη. Τώρα μπορεί να ρίξει την ευθύνη σε δαύτες και όχι στην ανικανότητά του για την απουσία τουριστών, που ούτως ή άλλως δεν θα είχαμε πάλι φέτος!

  3. τι δικηγόρους ρε παιδιά; Δίκιο έχουν οι δημοσιογράφοι.Μια δόση ψιλο υπερβολής και μια χαρά. Σιγά.
    Κοιτάξτε πως θα ενημερώσετε τον κόσμο και αφήστε τα υπόλοιπα. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου προς τιμη του έβγαλε φυλλάδια ενημερωτικά. Ο δικός μας δείχνει να μην σέβεται τους επισκέπτες. Και θα μας το ανταποδώσουν σύντομα. Απλά πράγματα.

  4. Εκτός από το ανωτέρω βίντεο υπάρχει και αυτό από το ΣΚΑΪ: https://www.youtube.com/watch?v=lXyh0WmtKdg
    Κανένα από τα 2 δεν λέει ΜΟΝΟ για το Λουτράκι αλλά για ΟΛΟ τον Κορινθιακό.

    Τι θέλω να πω με αυτό: Δεν καταλαβαίνω κάποιους που επιτίθενται στα παιδιά του Ομίλου Αυτοδυτών που έχουν απλά επισημάνει το πρόβλημα από πέρυσι και τάχα "δυσφημούν το Λουτράκι" ενώ το πρόβλημα είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ και ΤΕΡΑΣΤΙΟ και εκτείνεται σε ΟΛΟ τον Κορινθιακό (Κορινθία, Αττική, Βοιωτία, Αχαΐα, Φωκίδα κλπ)

    Να ξέρετε κάτι:
    -Το ΠΡΩΤΟ βήμα για τη λύση ενός προβλήματος είναι να αναγνωρίσουμε ότι… ΥΠΑΡΧΕΙ!!!
    -Το δεύτερο είναι να γίνουν ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ κάποιες ενέργειες πριν ΓΙΓΑΝΤΩΘΕΙ. Πληροφορίες μου λένε ότι είχε επισημανθεί στους τοπικούς μας άρχοντες από τα παιδιά του Ομίλου πολύ έγκαιρα (όταν ήταν στην αρχή του) αλλά φυσικά δεν έγινε τίποτα.
    – Έστω και τώρα, τα παιδιά με ενέργειες και πρωτοβουλίες τους κατάφεραν να φέρουν το θέμα στη ΒΟΥΛΗ και έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις!

    Γιατί λοιπόν λοιδωρούνται από κάποιους;
    Τι έπρεπε να γίνει δηλαδή; Να "κρύψουμε" το πρόβλημα κάτω από το πατάκι; Δεν κρύβεται με τίποτα.
    Να εξαπατήσουμε τους επισκέπτες;
    Ο ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ επισκέπτης ΔΕΝ θα ξαναπατήσει.
    Ο επισκέπτης που έρχεται εν γνώση του προβλήματος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι "δεν ήξερε". Θα λάβει τα μέτρα του και θα ξανάρθει γιατί πολύ απλά το Λουτράκι είναι ασυναγώνιστο σε σχέση με γειτονικούς προορισμούς!
    Εγώ βολτάρω στην παραλία και βλέπω τον ίδιο κόσμο πολύ που έβλεπα κάθε χρόνο!

    Εν κατακλείδι: Έχουμε 2 υπέροχες παρέες παιδιών, τους Loutraki Divers και τον Όμιλο Αυτοδυτών που διαφημίζουν τον τόπο μας και έχουν προσφέρει τόσα πολλά και κοιτάζουμε να τους απαξιώσουμε…
    Ουδείς προφήτης στον τόπο του δυστυχώς…

    Θα το εκτιμούσα φίλοι μπλόγκερς αν δημοσιεύονταν το σχόλιο. Ευχαριστώ.

  5. Μέτρα δραστικά δεν βλέπω να παίρνουν οι αρμόδιοι και γι΄αυτό ανησυχώ περισσότερο ….
    Πιστεύουν ότι οι τσούχτρες θα φύγουν από μόνες τους; Στη Βουλή που συζητήθηκε το θέμα είπαν ότι δυστυχώς το πρόβλημα εγκατάστασης των τσουχτρών είναι μόνιμο …

  6. Φιλε μου Ερχονται οσοι εχουν εξοχικα .Οι αλλοι που ειναι για ενα μπανιο κ εναν καφε μονο δεν θα κανουν χλμ για να μην κολυμπησουν.Το πρωι ειχε και στην Κρυφη
    μερικες που σημαινει οτι με το κυμα
    περασαν τον Ισθμο ,θα γεμισει κ ο Σαρωνικος τωρα τσουχτρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog