Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υπάρχει όντως αράχνη δολοφόνος στην Κόρινθο;

- Advertisement -

Αναστάτωση σε όλη την Κορινθία προκαλούν δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες και κάνουν λόγο για την εμφάνιση αράχνης – δολοφόνου στην Ελλάδα, που αποτελεί άμεσο κίνδυνο για τους πολίτες. Έχουν όμως υπόσταση όλα αυτά; Διαβάστε την έρευνα που έκανε το loutrakiblog.gr…



Αράχνες στην Ελλάδα γενικά

Οι αράχνες ανήκουν στα αρθρόποδα και δεν είναι έντομα, καθώς έχουν οκτώ πόδια και το σώμα τους χωρίζεται σε κεφαλοθώρακα και κοιλιά. Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 810 είδη, αλλά δεδομένου ότι η περιοχή μας είναι από τις λιγότερο μελετημένες στον κόσμο, ο συνολικός τους αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Στην Ελλάδα, ως επικίνδυνες, θεωρούνται μόνο οι »μαύρες χήρες» και οι »λοξοσκέλες».

Το περιστατικό στην Κόρινθο

Μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί από πουθενά ότι όντως υπήρξε περιστατικό επίθεσης στην περιοχή της Κορίνθου ή και γενικότερα στο Νομό. Ούτε στο Νοσοκομείο Κορίνθου γνωρίζουν κάτι για το συγκεκριμένο θέμα φυσικά…


Η αράχνη που δεν είναι… αράχνη!

Το είδος Camel Spider (Solifugae) αν και μοιάζει με αράχνη, στη πραγματικότητα συγγενεύει περισσότερο με τους σκορπιούς. Ήταν γνωστή στους αρχαίους Έλληνες ως «φαλάγγιον». Ενδημούν σε ξηρά και άνυδρα κλίματα και στις μέρες μας, απαντούνται συνήθως στη Μέση Ανατολή και σπανιότερα στις ΗΠΑ και το Μεξικό. Μπορούν να φτάσουν σε μήκος έως 12-15 εκατοστά και παρά τη τρομακτική εμφάνισή τους, δεν έχουν δηλητήριο και δεν αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο. Επειδή όμως διαθέτουν σχετικά ισχυρούς σιαγώνες, μπορούν να προκαλέσουν επώδυνο δάγκωμα, μόνο εφόσον νιώσουν κίνδυνο και καθαρά για αμυντικό σκοπό. (Πηγή: Common Spiders & Other Arachnids of The Gambia, West Africa).

Ακόμη λοιπόν και εάν μια Camel Spider βρέθηκε με μαγικό τρόπο στη Κόρινθο (πράγμα απίθανο), δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας διότι δε μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο σε ανθρώπους.

Επομένως τα δημοσιεύματα περί »αραχνών δολοφόνων» καταρρίπτονται.

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γνωρίζω και είδα ότι στην Κορινθία υπάρχουν κουνούπια που είναι όσο μια ακριδα μικρή Πυστευω πως είμαι μολυσμένα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog