Οι κρυστάλλινες ακρογιαλιές του Σαρωνικού με της αμέτρητες πηγές τα ιαματικά υδρομασάζ και τις φυσικές νεροτσουληθρες!Απολαύστε το βίντεο….

Σε απόσταση μόλις μιας ώρας από την ζεστή και πολύβουη Αθήνα ξεκινά μια σειρά από κρυστάλλινες παραλίες με πεντακάθαρα και πολύ δροσερά νερά!

Ο λόγος που της κάνει να ξεχωρίζουν είναι οι αμέτρητες πήγες που αναβλύζουν μέσα από τα βουνά και τα βάθη της θάλασσας εκ τον οποίων κάποιες από αυτές είναι και ιαματικές καθως και τα πολύ ισχυρά θαλάσσια ρεύματα που δημιουργεί ο Ισθμός της Κορίνθου ανακυκλώνοντας συνεχώς τα νερά της περιοχής με τον πιό φυσικό τρόπο.

Οι πιο εύκολες σε πρόσβαση πηγές είναι η Ιαματική πηγή της Ωραίας Ελένης η οποία μάλιστα λέγεται πως αποτελούσε το μεγάλο κρυμμένο μυστικό της για την παροιμιώδη ομορφιά της καθως και η παραλία στο Κατακάλι με της φυσικές νεροτσουλήθρες να κλέβουν της εντυπώσεις.
Ξεχωριστες ομως ειναι τοσο η κοσμοπολίτικη Κρυφη παραλια στα Ισθμια (Sea & Sand Beach Bar – Restaurant) που σε ταξιδευει νοητά σε κάποια διάσημη παραλία ελληνικού νησιου, η κεντρική παραλία στο Καλαμάκι, oι δεκάδες μικροί αμμώδη παρθένοι κολπίσκοι που βρίσκονται δίπλα σε αυτη καθώς και η Κεχριές με τη χρυσή αμμουδιά και τα ρηχά νερά που είναι ιδανική για τα παιδιά.
Στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης η ιαματική πηγή αναβλίζει μεσα απο το βουνό και μέσα απο υποθαλάσσια πηγάδια με απίστευτα μεγάλη πίεση ικανή να σας υποβάλη στο ωραιότερο και πιο χαλαρωτικό φυσικό υδρομασάζ της ζωής σας.

Χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη της παροχή. Αναβλύζει σε ένα όμορφο και πευκόφυτο παραθαλάσσιο περιβάλλον, με μοναδικό κλίμα. Στην πηγή πολλοί επισκέπτες πραγματοποιούν λούσεις και απολαμβάνουν το θαλάσσιο αλλά και το ιαματικό νερό. Η θερμοκρασία του νερού εντος της ιαματικής πηγής είναι 19ο C, ενώ μέσα στη θάλασσα αναβλύζουν αμέτρητες πηγές με θερμοκρασία 28ο – 29ο C.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προσβαση στα Ιαματικά Λουτρά είναι ελεύθερη και μοναδική υποχρέωση του κάθε επισκέπτη είναι να σεβαστεί το μοναδικό αυτό δώρο της φύσης.

Μερικά χλμ πιο πέρα θα συναντήσετε της πηγές στην Παραλία Κατακάλι η οποίες καταλήγουν και αυτές μέσα στην Θάλασσα επίσης θα βρεθείτε μπροστά σε έναν σπάνιας ομορφιάς βιότοπο που τα κρύα και γάργαρα νερά του συναντώνται με αυτά της θάλασσας.
Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται είτε περιμετρικά της είτε κόβωντας δρόμο μέσα από το ποτάμι το οποίο όμως μέχρι εκείνο το σημείο δεν είναι ορμητικό.
Το μέρος προσφέρεται για ξέφρενο παιχνίδι μιας και η μεγάλη ορμή του νερού που δημιουργείται στο τέλος του ποταμού από το στένεμα του θα σας πετάξει μέσα στην θάλασσα σαν φυσική νεροτσουλήθρα.
Μην χάνετε χρόνο λοιπόν και ανακαλύψτε της κρυστάλλινες παραλίες του Σαρωνικού.

Οι κρυστάλλινες ακρογιαλιές του Σαρωνικού “μάγεψαν” τον Κύριο Γιώργο Παπαδάκη και το επιτελείο του από την κορυφαία εκπομπή της Ελληνικής τηλεόρασης Καλημέρα Ελλάδα