Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΙΑ΄ ΠΑΥΛΕΙΩΝ (Από το ημερολόγιό μου)

- Advertisement -

Το αγιοκέρι της θύμησης και της τιμής για τον πρώτο  μετά τον Ένα, εδώ στην Κόρινθο, για μια ακόμη φορά φώτισε λαό και ηγουμένους στο ξεδίπλωμα των πνευματικών εκδηλώσεων των περίλαμπρων ΙΑ΄Παυλείων…

Εκείνων που ως θεσμός οδηγεί στην «Παύλεια μέθεξη». Σ΄αυτήν που μας καλεί ο Επίσκοπός μας, θεολογώντας τον μεγάλο Προφήτη του  Παγκόσμιου Χριστού. Τον ουρανοβάμονα  Παύλο. Τον στυλοβάτη της πίστης στο Χριστό. Τον μέγα πολιτικό . Τον διαμορφωτή των όρων μιας καινούργιας κοινωνίας. Τον κήρυκα της ισότητας. Τον υμνωδό της  αγάπης. Εκείνη που έθεσε πάνω από την πίστη και την  ελπίδα, γιατί τη θεωρεί πηγή κάθε χριστιανικού συναισθήματος και κάθε αρετής.  Αυτόν τον οικοδόμο του χριστιανικού ναού και λειτουργό συνάμα της Εκκλησίας μας, που μπροστά του γονατίζουν οι αιώνες παραδομένοι στη γοητεία του λόγου του.

Τούτα τα αντίδωρα μοιράζει απλόχερα ο Επίσκοπός μας , με τις συνάξεις του σέβας και της μελέτης του έργου του Αποστόλου. Ασύλληπτη προσφορά. Με αγρύπνια  της συνείδησης και του χρέους του κρατώντας πάντα ανοιχτά τα μάτια της ψυχής του. Για να στεριώσει ακόμη και αυτόν τον ταλαίπωρο άνθρωπο των σημερινών καιρών. Για να μη χαλάσει η φωλιά της αγάπης και της ελπίδας. Για να φυσήξει αγέρι απαλό στον ταξιδευτή του πελάγου των θλίψεων.

Σύντροφος με το πάλεμα ο Κορίνθου. Εκείνο που στεριώνεται με δάκρυ και πόνο. Μπροστάρης όμως στον αγώνα δεν κιότεψε και δεν κιοτέβει.  Παραμερίζοντας πικρίες  σε μία προσευχή συγχώρησης.

Κατά μίμηση με τον Απόστολο. Το Μεγάλο δάσκαλο.

‘Αμποτες Δέσποτά μου ο Θεός και ο Απόστολος να σου χαρίζουν μέρες δόξας γεμάτες από τη χάρη Τους.

Δημήτρης Τζαναβάρας

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog