Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τελικά τι έκαναν οι Αρχές για τις τσούχτρες; Το απόλυτο ΜΗΔΕΝ

- Advertisement -

Σε μάστιγα του καλοκαιριού εξελίχθηκαν οι μέδουσες που συνέχισαν αδιάκοπα τις περαντζάδες τους στα παραλιακά νερά του Κορινθιακού και του Πατραϊκού…

Η κατάσταση έχει προκαλέσει απελπισία στους πολίτες και τους επαγγελματίες του τουρισμού. Τουλάχιστον, λόγω της ζέστης, δεν έχει μειωθεί η επισκεψιμότητα στις ακτές, σε κάθε περίπτωση όμως οι μέδουσες έχουν κυριολεκτικά ναρκοθετήσει τις θάλασσες και έχουν κάνει αφόρητα δύσκολη τη ζωή του πληθυσμού.

Οπως ανέφεραν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» πολίτες που επισκέφθηκαν διάφορες ακτές τα προηγούμενα 24ωρα, οι μέδουσες «κυκλοφορούν» και ενεδρεύουν, ουσιαστικά σχεδόν παντού, με σύστημα «εκ περιτροπής», ανάλογα με τα ρεύματα και τις κινήσεις των υδάτων ή τα βιολογικά ρολόγια τους. Είναι χαρακτηριστικό το φαινόμενο δημοφιλών περιοχών, με τον κόσμο να έχει καταλάβει ολόκληρο το εμβαδόν μιας μεγάλης ακτής, αλλά στη θάλασσα να μην βουτάει άνθρωπος.

Υπάρχουν τυχερές μέρες και ώρες κατά τις οποίες μπορείς να βγεις αλώβητος.

Με δεδομένο ότι το δηλητήριο της μέδουσας προκαλεί σε πολλές κατηγορίες δερμάτων οξεία αλλεργική αντίδραση, το αποτέλεσμα της επαφής πολλές φορές είναι ανυπόφορο, αισθητικά αποκρουστικό, και σε κάποιες περιπτώσεις οξείας ευαισθησίας επικίνδυνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την εφημερίδα οι Αρχές παρακολουθούν το θέμα από απόσταση, είτε λόγω αμηχανίας είτε λόγω άγνοιας. Δεν έχουν προβεί σε μελέτη του φαινομένου, δεν έχουν εξετάσει μέτρα, δεν δείχνουν να κατανοούν τη βαρύτητα και την έκταση του ζητήματος και δεν έχουν δώσει οδηγίες στον πληθυσμό.

Όπως γράφει η εφημερίδα είναι προφανές ότι το ζήτημα πρέπει να απασχολήσει τις Αρχές και τους φορείς, για την πιθανότητα να μην αποτελεί παροδικό φαινόμενο, γιατί στην περίπτωση αυτή η περιοχή κινδυνεύει να ερημοποιηθεί τουριστικά.

Όπως αναφέρει το «Αρχιπέλαγος» από τις αρχές Ιουλίου παρατηρούνται πληθυσμιακές εξάρσεις μεδουσών σε διάφορες περιοχές των ελληνικών θαλασσών, κυρίως σε ημίκλειστες θάλασσες όπου υπάρχει χαμηλός ρυθμός ανανέωσης των νερών, σε συνδυασμό με την έντονη ανθρωπογενή υποβάθμιση.

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όχι και τίποτα, έκανε συζήτηση στην βουλή ο μπαρμπα-Τσο και ζήτησε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα natura. Λίγο είναι αυτό? Πάλαιψε σκληρά για το θέμα, παρά την ηλικία του. Εκείνος ειδικός στην θάλασσα, η αρχικαπετάνισσα συντρόφισσά του ειδική στο βουνό να οργανώνει το αντάρτικο, διότι εκεί θα καταφύγουν όταν ξεσηκωθεί ο κόσμος.

  2. Να το πάρετε χαμπάρι τέλος πάντων
    με της μέδουσες – θεομηνίες-σεισμούς….
    Κανένας δεν μπορεί να κάνει σχεδόν τίποτα άμεσα..!
    Το μόνο κακό είναι η αναδημοσιεύσεις των ίδιων πραγμάτων συνέχεια…!!!
    Αυτό είναι το κακό….. και η ζωή συνεχίζεται –
    Και νῦν καὶ ἀεὶ καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων αμήν….

  3. εσύ κυρά μου 1.27 προτείνεις να καθίσουμε τότε με σταυρωμένα τα χέρια?? Δεν πας να βουτήξεις στην αλισίβα κανα άσπρο πουκάμισο του άντρα σου να λάμψει σαν χιόνι, που κάθεσαι και χασομεράς εδώ μέσα? Ποιος ξέρει πόσες φορές σου'χει αρπάξει το φαί με το κομπιούτερ που ξημεροβραδυάζεσαι. Θα γυρίσει νηστικό το ανθρωπάκι για να φάει τηγανιτά αυγουλάκια?

  4. ΦΑΤΕ ΓΚΙΩΝΗ ΣΤΗ ΜΑΠΑ. ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΩΡΑΙΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΟΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ!

  5. 2:44 μ.μ. Ντάξει ρε φίλε, σιγά. Συνηθισμένα τα βουνά από χιόνι. Έτσι είμαστε εδώ και μία 5ετία τουλάχιστον. Τώρα θα κωλώσουμε?

  6. Μια τρύπα στο νερό έκαναν. Μιλούσαν και έδιναν συνεντεύξεις για να μας πείσουν ότι δραστηριοποιούνται για το ζήτημα. Να μην ανησυχούν όμως, διότι δεν θα συνθέσουμε λαϊκα δηκαστήρια, όπως έκαναν αυτοί για να σφάζουν ως προδότες αθώους ανθρώπους, μεταφέροντας βιαίως και τα παιδιά τους σε Τσεχοσλοβακία, Πολωνία κλπ, αλλά θα έχουν μία δίκαιη δίκη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog