Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θ. Φιλάνδρας: Σημαντικός πυλώνας παροχής υπηρεσιών υγείας τα τοπικά κέντρα υγείας(video)

- Advertisement -

Ζήτημα έχει τεθεί όσο αφορά τα τοπικά κέντρα υγεία για την μη επάνδρωσή τους. Παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες στη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με σημαντικές, όμως, ελλείψεις στο ιατρικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό….

Ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Κορίνθου, κ. Θ. Φιλάνδρας αναφέρει πως η κάλυψη των θέσεων που προαναφέρθηκαν αποτελεί πάγια απαίτηση από τη πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές, με σκοπό την ομαλή και σωστή λειτουργία των υπηρεσιών που αφορούν την υγεία.

Πραγματοποιούνται σχετικά αιτήματα σε συχνή βάση με την προσπάθεια επίλυσης των ζητημάτων που έχουν προκύψει να αποτελεί προτεραιότητα για τους αρμόδιους.

Ωστόσο, ενώ διαφαίνονται δείγματα για τη πραγματοποίηση επάνδρωσης ιατρικού προσωπικού, την πλήρη παροχή υπηρεσιών δυσχεραίνει η έλλειψη βοηθητικού και διοικητικού προσωπικού.

Καλείται η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας να λάβουν υπόψιν το ζήτημα και να προχωρήσουν σε δράσεις για την κάλυψη των ελλείψεων που πλήττουν το τοπικό σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας.

http://moriasnews.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog