Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κορινθία:Αναγνωρίστηκαν ως ιαματικές πηγές τα Λουτρά Ωραίας Ελένης

- Advertisement -

Τελικώς θέλει πολύ πείσμα και μεγάλη γραφειοκρατία για να αναγνωριστούν φυσικοί πόροι της περιοχής μας ως ιαματικοί …

Χρειάζεται πολύς αγώνας δρόμου από τους αυτοδιοικητικούς που θα πρέπει τουλάχιστον να έχουν θέσει στόχους και να γνωρίζουν ώστε να μην παρεκκλίνουν .

Ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας έχοντας εμπλακεί στην διαδικασία που όριζε ο Ν3498/2006 προκειμένου να εξυπηρετήσει τους Δήμους-μέλη του θεωρεί πως η κατάσταση δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί στο Υπ.ουργείο Τουρισμού προς αναγνώριση 113 φάκελοι και από αυτούς έχουν εκδοθεί ΦΕΚ αναγνώρισης για τους 42, μεταξύ αυτών και τα Λουτρά Ωραίας Ελένης του δήμου Κορινθίων καθώς επίσης και τα νερά της Υδρογεώτρησης Ι-ΙΑΜ-1 περιοχής Λουτρακίου –Περαχώρας.

Τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησε η διαδικασία προετοιμασίας πρόσκλησης του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) που αφορά την χρηματοδότηση των υποδομών των Ιαματικών πηγών. Χωρίς το ΦΕΚ αναγνώρισης μια Ιαματική πηγή δεν θα μπορεί να ενταχθεί.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σύνδεσμος εδώ και καιρό αναμένεται η ΚΥΑ για τις τεχνικές προδιαγραφές των Μονάδων Ιαματικής Θεραπείας και των Κέντρων Ιαματικού Τουρισμού-Θερμαλισμού έτσι ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών να έχουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας.

Αναμένεται η Υπουργική απόφαση για την Διανομή των Ιαματικών Φυσικών Πόρων, τα Προεδρικά Διατάγματα για την κατοχύρωση των ζωνών προστασίας.

Όλα αυτά μπορεί να είναι βασικές προυποθέσεις αλλά ελπίζουμε να μην αποτελέσουν αναχώματα για μεγάλες καθυστερήσεις.
Πηγή:morianews.gr
- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επιτέλους, να και κάτι καλό. και ξέρεις, κάνει καλό στα αρθριτικά σου. Εδώ που τα λέμε, δεν κουράστηκες και λίγο στην ζωή σου κολλώντας εκατοντάδες αφίσσες με την Αννούλα να δίνει τα λουλούδια στον Ανδρέα. Τσάμπα τα πήρες τα γαλόνια της κλαδικής?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog