Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δ. Πιέτρης: Ψήφο στο Survivor, αποχή από τις επενδύσεις!

- Advertisement -

Παρατηρώ με τι θέρμη το τηλεοπτικό κοινό παρακολουθεί, ταυτίζεται και συμμετέχει στις ψηφοφορίες του reality show, το οποίο εκτός από ψυχαγωγία δεν του προσφέρει κάτι άλλο. Σε αντίθεση με τα ανωτέρω, το ίδιο κοινό όταν κληθεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, που προβλέπει η Δημοκρατία μας ….
και επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα τον ίδιο προσωπικά, την οικογένειά του και το επαγγελματικό-κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζει, επιλέγει την αποχή ή ανταλλάγματα για να συμμετέχει.
Στο σημείο αυτό πρέπει να επανεξετάσουμε πλέον εναλλακτικούς τρόπους ψηφοφορίας εναρμονισμένους με την εποχή μας (πχ προαιρετική ψηφοφορία για μια εβδομάδα μέσω πλατφόρμας με τους ατομικούς κωδικούς πιστοποίησης από το taxis) προκειμένου να εξασφαλίσουμε την μέγιστη δυνατή συμμετοχή με λιγότερο χρόνο και κόστος.
Οι εξυπηρετήσεις λοιπόν, οι υποσχέσεις και τα ανταλλάγματα δεν έχουν πλέον θέση σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Πολύ σωστά ο Πρόεδρος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι τα ψέματα τελείωσαν και οι μαγικές λύσεις που υπόσχονταν κάποιοι δεν υπάρχουν. Η αλλαγή θα γίνει με στρατηγική, προγραμματικό πλαίσιο εναρμονισμένο στις ικανότητες και την δυναμική μας καθώς και ιδιωτικές επενδύσεις.
Σε περιόδους κρίσης το τελευταίο καταφύγιο οικονομικής και αναπτυξιακής επανεκκίνησης είναι το κράτος, το οποίο εκσυγχρονιζόμενο και μεταρρυθμιζόμενο ρίχνει νερό στον μύλο της Εθνικής Οικονομίας, ώστε οι επιχειρήσεις να παραμείνουν και να προσελκύσουμε εξωτερικούς επενδυτές.
Είναι πλέον προφανές, ότι το ξεκαθάρισμα της αγοράς έχει πάρει σάρκα και οστά και επηρεάζει άμεσα εταιρίες, επαγγελματίες και εργατοϋπαλληλικό προσωπικό. Όπως συμβαίνει πάντα, η φτώχεια φέρνει στην επιφάνεια προβλήματα και γκρίνιες, γιατί εταιρίες και επιχειρηματίες είχαν μάθει να χτίζουν πύργους σε γυάλινα θεμέλια και δημόσιο χρήμα.
Από μια μικρή επιχείρηση έως μεγάλη εταιρία ήταν υπερδανεισμένες, κρατικοδίαιτες, επένδυαν πάντα με επιχορήγηση-επιδότηση, έχοντας την πλασματική εικόνα ότι επιχειρούσαν και μάλιστα με κέρδη τα οποία παρέμειναν στα χαρτιά και δεν μεταφράζονταν σε πραγματική ρευστότητα του ταμείου τους.
Δυστυχώς η πολιτική που ακολουθεί αυτή την στιγμή η Κυβέρνηση επιτείνει την ένταση της οικονομικής κρίσης. Αυτοί που σίγουρα θα επιβιώσουν και θα βρίσκονται στην αγορά και την επόμενη ημέρα είναι οι νοικοκύρηδες. Οι νοικοκύρηδες ακολουθούσαν πάντα τον δρόμο της εργασίας μέρα-νύχτα, στηριζόμενοι στα πόδια τους.
Το υπομονετικό τους business plan, η ανάλυση των μηνυμάτων της αγοράς, η παροχή καινοτόμων προϊόντων-υπηρεσιών και το νοικοκύρεμα του ταμείου τους τώρα αναγνωρίζεται.
Χωρίς να έχω λοιπόν, την οποιαδήποτε προγενέστερη κομματική εμπλοκή (οι παλαιότερες πρακτικές και οι τοπικοί παραγοντισμοί μας κρατούσαν αποστασιοποιημένους) αναγνώρισα ότι το μοντέλο διακυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ενωτικό και μπορεί να συγκεντρώσει πρόσωπα ήθους και κύρους.
Μη πιστεύοντας ότι τα πολιτικά στελέχη πρέπει να κάνουν δημόσιες σχέσεις σε κοινωνικές εκδηλώσεις και να ομιλούν περισσότερο από αυτό που σκέφτονται, αποφάσισα να συμμετέχω μέσω του μητρώου στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και το κόμμα αξιολόγησε ότι μπορώ να προσφέρω στον Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Ως νέος άνθρωπος επέλεξα να μην φύγω από την Κορινθία για ένα μεγάλο αστικό κέντρο ή το εξωτερικό, αλλά να μείνω εδώ. Η περιοχή είναι παρθένα για την ιδιωτική πρωτοβουλία και επιβάλλεται να αξιοποιήσουμε την στρατηγική μας θέση (και την τεράστια δημόσια περιουσία που μένει ανεκμετάλλευτη) για να δώσουμε εργασία και να αυξήσουμε το βιοτικό επίπεδο.

Δημήτρης Πιέτρης
Ιδιοκτήτης Εταιρίας Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης Πιέτρης & Συνεργάτες

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οταν το πολιτικο συστημα αλλαξει και εμπνεει εμπιστοσυνη, τοτε το κοινο θα φυγει απο την διασκεδαση του Survivor και θα παει να ψηφισει και να ασχοληθει με τα κοινα. Δεν φταινε μονο οι τωρινοι βεβαια, η αποχη αλλωστε δεν εμφανιστηκε το 2015. Ουτε ειναι τυχαιο το "η κριση ειναι πρωτιστως αξιων και πολιτισμου".

  2. Ούτε το οικονομικό πρόβλημα δημιουργήθηκε μετα από το 2015 . το έφεραν οι κυβερνήσεις του 2010εως και αυτή του Σαμαρά Βενιζέλου που χρεοκόπησαν την Ελλάδα .

  3. 9:14 εισαι πολυ νεος/νεα για να απαντας ετσι. Επετρεψε μας να ξερουμε ποτε εγινε το προβλημα στην Ελλαδα, μιας και δεν ειχαμε ολοι βυσματα και διαγαμε ενα βιο χωρις χωρις εξοχικα, κοτερα και εξορμησεις στα νησια… Το προβλημα ειναι διαχρονικο και ξεκιναει κυριως απο το 1981 και μετα: δανεικα, κατασπαταληση πακετων κονδυλιων, μεγαλη ζωη, εργολαβοι, δραματικη μειωση παραγωγης και Ολυμπιακοι Αγωνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog