Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σήμερα 31 Ιουλίου έρχεται το πρώτο «ραβασάκι» για τους φορολογούμενους

- Advertisement -

Σήμερα Δευτέρα 31 Ιουλίου έρχεται το πρώτο «ραβασάκι» για τους φορολογούμενους, οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλλουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος… Όπως προέκυψε από την εκκαθάριση, το 41,58% των φορολογικών δηλώσεων είναι χρεωστικές. 

Συνολικά, οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλλουν 3,6 δισ. ευρώ, δηλαδή 1.450 ευρώ κατά μέσο όρο ο καθένας. Το 42% των εκκαθαριστικών είναι μηδενικό, ενώ περίπου το 15,5% είναι πιστωτικό. Οι δικαιούχοι των επιστροφών θα λάβουν συνολικά το ποσό των 361 εκατ. ευρώ, αφού πρώτα πραγματοποιηθεί έλεγχος για την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.
 Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη δόση για τον φόρο εισοδήματος πρέπει να καταβληθεί έως τις 29 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των φόρων που έρχονται μαζεμένοι στο β΄εξάμηνο του 2017: -31 Ιουλίου καταβάλλεται η α΄δόση φόρου εισοδήματος 2016.
 Επιπλέον, οι μικροεπαγγελματίες υποβάλουν και τις δηλώσεις ΦΠΑ β΄τριμήνου -τον Αύγουστο αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2017 -έως 29 Σεπτεμβρίου πρέπει να πληρωθεί η 2η δόση φόρου εισοδήματος και η 1η δόση ΕΝΦΙΑ ταυτόχρονα -έως 31 Οκτωβρίου πρέπει να πληρωθεί η 2η δόση ΕΝΦΙΑ και να υποβάλουν δηλώσεις ΦΠΑ γ΄τριμήνου οι έμποροι και επαγγελματίες -έως 30 Νοεμβρίου πρέπει να πληρωθεί η 3η και τελευταία δόση φόρου εισοδήματος, αλλά και η 3η δόση ΕΝΦΙΑ -έως 29 Δεκεμβρίου πρέπει να πληρωθεί η 4η δόση ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ -έως 31 Ιανουαρίου πρέπει να πληρωθεί η 5η και τελευταία δόση ΕΝΦΙΑ.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog