Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Κυριάκος μπορεί! Του Γιώργου Τέσση

- Advertisement -

Η υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, έφερε μια πνοή ανανέωσης και αισιοδοξίας στο κόμμα.


Και μόνο το άκουσμα της είδησης ότι ο γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του πιο ειλικρινή και μεταρρυθμιστή Πρωθυπουργού από την μεταπολίτευση και μετά, θα είναι υποψήφιος για την αρχηγεία της Νέας Δημοκρατίας,

 με γέμισε χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν είναι απλά και μόνο ο γιος του «Ψηλού». Είναι ο άνθρωπος που με τις αξιοζήλευτες σπουδές του, με την πρακτικότητα της σκέψης του και με την εργατικότητά του, κατάφερε να είναι ο κορυφαίος μεταρρυθμιστής υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά.

Ο Κυριάκος με απόλυτο αίσθημα ευθύνης ανέλαβε να μεταρρυθμίσει το ελληνικό δημόσιο. Ένα χώρο όπου η αναξιοκρατία, ο ωχαδερφισμός και η ανικανότητα έχουν βρει καταφύγιο. Ο Κυριάκος κατάφερε να ταράξει τα βαλτώδη νερά του Δημοσίου, να επιλέξει τους καλύτερους για να βοηθήσουν τις προσπάθειες του, ώστε ο Έλληνας πολίτης να απολαύσει ποιοτικότερες και φθηνότερες υπηρεσίες από το Δημόσιο…

Δεν δίστασε, όπως και ο πατέρας του άλλωστε, να πει την αλήθεια, έστω και αν αυτό έβλαπτε την εικόνα του εκείνη τη στιγμή. Οι Μητσοτάκηδες άλλωστε, ποτέ δεν σκέφτηκαν το προσωρινό κέρδος, μπροστά στο καλό της Πατρίδας. Φρόντιζαν πάντα να είναι χρήσιμοι και όχι αρεστοί.

Και για να είμαι απολύτως σαφής και ξεκάθαρος: Δεν πιστεύω πως ο Κυριάκος μπορεί ,ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την αρχηγία είναι ανήμποροι. Κάθε άλλο μάλιστα! Με πρώτο και καλύτερο τον Άδωνη αλλά με τον Βαγγέλη και με τον Απόστολο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να βγει και πάλι μπροστά.

Αυτό που λέω, είναι ότι ο Κυριάκος μπορεί καλύτερα. Στηρίζω ανεπιφύλακτα τον Κυριάκο, γιατί διαθέτει το μεταρρυθμιστικό οίστρο και την αποφασιστικότητα του Άδωνη, την εμπειρία του Βαγγέλη και την φρεσκάδα του Απόστολου. Επιπλέον μπορεί με την αλήθεια που έχει ο λόγος του να χτυπήσει τα τερατώδη ψέματα του Τσίπρα. Μπορεί να βοηθήσει ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει κανονικό μέλος της Ευρώπης, όπως το ονειρεύτηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και όχι νοσταλγός των φασιστοειδών τύπου Μαδούρου που θέλει να μας φορτώσει ο Τσίπρας και η ψεκασμένη παρέα του.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog