Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, σε αποστολή στον ΟΗΕ

2019-02-02T15:55:53+03:0001 Αυγ 2017 | 18:21|Κατηγορίες: ΤΟΠΙΚΑ|Ετικέτες: |9 Σχόλια

Ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, την εβδομάδα 24 έως 27 Ιουλίου συμμετείχε σε Διεθνή Αποστολή στον ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη. Εκπροσωπώντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε μέρος σε Διακοινοβουλευτική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την Παγκόσμια Μετανάστευση….

Οι εργασίες της Επιτροπής επικεντρώθηκαν σε θεματικές γύρω από ζητήματα όπως η σχέση της μετανάστευσης με την ανάπτυξη των κρατών, η ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών στις χώρες υποδοχής, τα δικαιώματά τους, οι διακρίσεις και δυσκολίες που υφίστανται.
Ο Γιώργος Ψυχογιός πραγματοποίησε παρεμβάσεις σε διάφορες συνεδριάσεις εστιάζοντας κυρίως σε θέματα προστασίας δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών καθώς και σε διαδικασίες και πολιτικές για την ένταξή τους στις χώρες υποδοχής.
Ειδικότερα ο βουλευτής αναφέρθηκε στη σημασία της ένταξης κι όχι της αφομοίωσης των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες, η οποία μπορεί με την κατάλληλη διαχείριση να συμβάλει στην πολύπλευρη ανάπτυξη και ενίσχυση μιας κοινωνίας. Απαραίτητες προϋποθέσεις προς αυτή την κατεύθυνση είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση σε στέγαση, παιδεία, υγεία, εργασία και ο σεβασμός στα ιδιαίτερα έθιμα και ανάγκες των ανθρώπων αυτών. Περαιτέρω παρουσίασε πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Ελληνική Πολιτεία προς το σκοπό αυτό, όπως είναι το Εθνικό Σχέδιο για την Εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και η θεσμοθέτηση του «εργοσήμου» για όλους τους αλλοδαπούς εργάτες γης.
Ανέφερε, επίσης, ότι τα δικαιώματα προσφύγων μεταναστών προστατεύονται πλήρως από τις διατάξεις και τις εγγυήσεις του Διεθνούς Δικαίου και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να μας διαφεύγει. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα πρέπει να διασφαλίζονται οι διαδικασίες του Ασύλου, της οικογενειακής επανένωσης και η προστασία των ευάλωτων ομάδων, όπως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, μακριά από εκπτώσεις δικαιωμάτων και πρακτικές κράτησης. Ταυτόχρονα, ο βουλευτής τόνισε ότι είναι απαραίτητη η ύπαρξη ξεκάθαρης πολιτικής βούλησης ενάντια στη ρητορική και τις πράξεις μίσους και διακρίσεων.
Τέλος, ο Γιώργος Ψυχογιός έθεσε τη διάσταση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ως «ζητήματος» που έχει μόνιμα χαρακτηριστικά και όχι ως μιας παροδικής «κρίσης» επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να αντιμετωπιστούν πρωτίστως οι κύριες αιτίες των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, που είναι οι πόλεμοι και οι παγκόσμιες συρράξεις, στο πλαίσιο των διαδικασιών του ΟΗΕ και της διπλωματικής οδού κι όχι με εξωτερικές επεμβάσεις σε άλλα κράτη.

9 Σχόλια

 1. ANONYMOUS 2 Αυγούστου 2017 σε 07:09 - Απάντηση

  Τι ωραια "ταξιδακια αναψυχης" ειναι αυτα, ουτε στον υπνο του δεν τα εβλεπε !!

 2. ANONYMOUS 2 Αυγούστου 2017 σε 09:03 - Απάντηση

  δεν πρόκειται να αφησουν με τίποτα τις καρέκλες τους .. εσύ κορόιδο που τον ψήφισες πλήρωνε.

 3. ANONYMOUS 2 Αυγούστου 2017 σε 10:07 - Απάντηση

  πήγε στην Αμέρικα να φωνάξει τους αραπάδες για να βιώσουν το θαύμα της πλεόν προδοτικής και ανθελληνικής κυβέρνησης στην ιστορία της Ελλάδος.

 4. ANONYMOUS 2 Αυγούστου 2017 σε 12:30 - Απάντηση

  Γιώργη όποτε βρεις χρόνο πέρνα μια από τα καλάμια να πιούμε μπυρίστσα και να συζητήσουμε..

 5. ANONYMOUS 2 Αυγούστου 2017 σε 12:32 - Απάντηση

  Ψιτ εσύ που παίρνεις 4 κατοστάρικα το μήνα με συνεχές ωράριο πως νιωθεις που τους ψήφισες? ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΣΥΡΙΖΑ = 24% ΦΠΑ ΠΑΝΤΟΥ.

 6. ANONYMOUS 2 Αυγούστου 2017 σε 13:57 - Απάντηση

  Ρε δεν εκπροσωπει ολους τους Ελληνες.την παρτη του εκπροσωπει κ τα φιλαρακια του.

 7. ANONYMOUS 2 Αυγούστου 2017 σε 16:14 - Απάντηση

  Ζωαρα, ταξιδακια, μνημονιακια, ασυναρτησίες και 10.000€ από πάνω τον μήνα.
  Οσο για την Κορινθία γενικότερα και το Λουτράκι ειδικότερα, τα έχετε γραμμένα στα φώκοφύκια σας

 8. ANONYMOUS 2 Αυγούστου 2017 σε 22:47 - Απάντηση

  Ψηχογιο ωραίο το παραμύθι σας αλλά δεν έχει δράκο, για όλους ενδιαφέρεστε εκτός από τους Έλληνες!
  Αυτές είναι αλλωστε και οι εντολές από τα αφεντικά σας.
  Ελα για ψήφους και θα πάρεις το πρωτογενές μας πλεόνασμα επί 3

 9. ANONYMOUS 3 Αυγούστου 2017 σε 08:04 - Απάντηση

  Πάντως αυτό με την κλήρωση, αν το εφαρμόζαμε αντί για εκλογές, θα βελτίωνε πολύ τα πράγματα. Να κληρώνονται ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί. Και στον Κατέλη να έπεφτε ο κλήρος μ' όλα τα παρατράγουδα το υπουργικό συμβούλιο καλύτερα θα τα κατάφερναν δεν συμφωνεί κύριε βουλευτα μου.

  Σώσε μας please ψήφισε και αλλά μνημόνια