Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πόσα λεφτά βγάζει ένας διαιτητής τοπικού πρωταθλήματος το χρόνο;

- Advertisement -

Ας δούμε ποσά βγάζει ένας διαιτητής τον χρόνο που αγωνίζεται στο τοπικό….

Έχουμε και λέμε, οκτώ μήνες η  αγωνιστική περίοδος  επί τέσσερις Κυριακές = 32 ματς.

Υπάρχουν φορές που οι ρέφερι ορίζονται και Σάββατο και Κυριακή, οπότε μέσω όρο παίζουν  40 με 45 αγώνες τον χρόνο.

45 αγώνες επί 30€ αμοιβή μέσο όρο για όλες τις κατηγορίες έχουμε 1.350 €.

1.350€ μείον  135€ τα ποσοστά 10% που παίρνουν οι παρατηρητές και ο  σύνδεσμος μένουν 1.215 μείον 300 €  που είναι η συνδρομή για το στάδιο και τον προπονητή μένουν 915.

Για στολές θέλουν 600 € κάθε τρία χρόνια υποχρεωτικά που αλλάζει ο χορηγός από την ΕΠΟ δηλαδή 200 τον χρόνο.  Άρα 915  μείον 200 μένουν 715 για αγορά σήματος που παίρνουν κάθε χρόνο 50 € μένουν 665 ευρώ Αν  υπολογίσουμε αθλητικό υλικό για την προπόνηση,  πιθανό τραυματισμό που είναι συχνό φαινόμενο φυσικοθεραπευτές κλπ μάλλον βάζουν από την τσέπη τους. Άρα  γιατί παίζουν; Σίγουρα όχι για την αμοιβή . Αφήνουν τα σπίτια τους και τα παιδιά τους κάθε Σαββατοκύριακο  για να κάνουν  αυτό που αγαπούν.

Πριν λοιπόν ο κάθε ένας μας, αρχίσει να φωνάζει… ειρωνικά, πως οι διαιτητές στα τοπικά πρωταθλήματα και όχι μόνο, πληρώνονται, παίρνουν μισθούς(και ταμεία ανεργίας!!!), καλό θα είναι να το ψάχνει πρώτα το θέμα καλά. Γιατί και εμείς επειδή χρειάστηκε το ξεσκαλίσαμε λιγάκι το όλο πράγμα.

Με την ευκαιρία, να αναφερθούμε και σε κάτι άλλο. Ναι οι διαιτητές κάνουν λάθη, δε γίνεται να μη κάνουν. Μόνο στα νεκροταφεία δε γίνονται λάθη! Μη βγαίνουν ορισμένοι, μέλη ομάδων, να φωνάζουν για διαιτητές και θεσμούς. Ας κάνουμε και αυτοκριτική προς το σωματείο μας, δεν είναι κακό. Καλό κάνει η καταγραφή των λαθών μας. Και ας καταδικάζουμε κάθε μη αθλητική συμπεριφορά, δεν είναι κακό.

http://www.athleticradio.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog