Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιστορικό βίντεο για την αποκατάσταση της γέφυρας του Ισθμού(video)

- Advertisement -

Oταν η γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου σε τόσες διαστάσεις ήταν η μοναδική σε όλη την Ευρώπη.
Η γέφυρα αποτελεί ένα διεθνές σημείο ιστορικής αναφοράς για την Πελοπόννησο και ένα σπουδαίο τουριστικό προορισμό…

Η ανακατασκευή της οδικής γέφυρας στον ΙΣΘΜΟ της ΚΟΡΙΝΘΟΥ ολοκληρώνεται, καθώς οι άνδρες του Μηχανικού σύρουν τα συναρμολογημένα πλαίσια μέχρι την απέναντι όχθη και κατασκευάζουν τρίτη σειρά πλαισίων. Η ταινία καταγράφει λεπτομερώς τη διαδικασία ολοκλήρωσης της συναρμολόγησης των διαφόρων τμημάτων της γέφυρας.
Η γέφυρα παίρνει την οριστική θέση πάνω από τη διώρυγα.
Μετά την αφαίρεση του προβόλου τοποθετούνται οι τελευταίοι ορθοστάτες. Ακολουθεί η τοποθέτηση γρύλων και η αφαίρεση των κυλίστρων ώστε η γέφυρα να εδραστεί στην οριστική θέση.
Το τελευταίο στάδιο περιλαμβάνει την κατασκευή του καταστρώματος με συνεργεία που εργάζονται και από τις δύο πλευρές της γέφυρας. Μόλις ολοκληρώνεται η γέφυρα οι εργάτες και οι στρατιώτες τη διασχίζουν τρέχοντας και πίσω τους ακολουθεί το πρώτο αυτοκίνητο.
Την ημέρα των εγκαινίων (15/4/1947) προσέρχονται στον ΙΣΘΜΟ ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ, ο Υπουργός Δημοσίων Έργων ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΓΟΝΑΤΑΣ και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
Μετά την άφιξη του Βασιλιά ΠΑΥΛΟΥ ο Αρχιεπίσκοπος ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ τελεί τον αγιασμό παρουσία του συγκεντρωμένου πλήθους. Ο Βασιλιάς με στρατιωτική στολή κόβει την κορδέλα των εγκαινίων και προχωρεί πάνω στη γέφυρα, ενώ δίπλα του οι ιερείς ραντίζουν με αγιασμό. Μικρά κορίτσια προσφέρουν λουλούδια στον Βασιλιά

Ioannis Papadakis

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog