Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Καταργείται η έπαρση σημαίας με τον εθνικό ύμνο στα σχολεία

- Advertisement -

Στα δημοτικά σχολεία θα ακολουθείται το τελετουργικό της έπαρσης που τηρείται για τα δημόσια κτίρια της χώρας, και όχι το έως τώρα τελετουργικό….

Η έπαρση της σημαίας παράλληλα με την ωδή του εθνικού ύμνου από τους μαθητές δεν περιλαμβάνονται πλέον στο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων.

Μετά την καθιέρωση της κλήρωσης για την επιλογή των σημαιοφόρων, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παρακάτω, ορίζοντας πως στα δημοτικά σχολεία θα ακολουθείται το τελετουργικό της έπαρσης που τηρείται για τα δημόσια κτίρια της χώρας, και όχι το έως τώρα τελετουργικό βάσει του οποίου τα παιδιά τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο με το βλέμμα στη γαλανόλευκη.

Ειδικότερα, στο άρθρο 13 παράγραφος 5 β του Π.Δ. 201/98, (υπουργός Παιδείας ήταν ο Γεράσιμος Αρσένης) προβλεπόταν πως «η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες κατά τις εργάσιμες ημέρες. Υποστολή της σημαίας γίνεται όταν αυτό κριθεί σκόπιμο από τον σύλλογο διδασκόντων. Επίσημη έπαρση της σημαίας γίνεται: (1) την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα (από το σχολείο της πρωινής βάρδιας), (2) στις εθνικές επετείους και στις τοπικές εορτές, (3) όταν κρίνεται σκόπιμο από τον σύλλογο διδασκόντων ή ορίζεται από τις αρμόδιες αρχές». Η πρόβλεψη αυτή έγινε στο πλαίσιο του Συντάγματος για την ανάπτυξη της εθνικής συνείδησης. Η έπαρση γινόταν με τους μαθητές να λένε τον εθνικό μας ύμνο, ενώ σε αρκετά σχολεία, με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων η έπαρση γινόταν κάθε Δευτέρα.

Στο Π.Δ. Γαβρόγλου, στο άρθρο 3 παράγραφος 7 ορίζεται μόνο ότι «η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες». Επίσης, για το πρόγραμμα του σχολείου ορίζεται στο άρθρο 18 ότι «πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν. Η συμμετοχή των μαθητών άλλου δόγματος στην κοινή προσευχή δεν είναι υποχρεωτική. Ο διευθυντής του σχολείου προβαίνει σε πιθανές ανακοινώσεις-οδηγίες που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και τη μαθητική ζωή της συγκεκριμένης μέρας ή και σε γενικότερα θέματα». Και αυτό το άρθρο δεν έχει πρόβλεψη για έπαρση της σημαίας.

Μάλιστα, από τη νυν ηγεσία του υπ. Παιδείας «κινδύνευσε» και η πρωινή προσευχή στο προαύλιο. Οπως δήλωσε (Realfm 97,8) χθες ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, το Π.Δ. δεν περιείχε το θέμα της προσευχής και επεστράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί υπήρξε θέμα αντισυνταγματικότητας. Ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε πως «το κουμπί σε αυτό το Π.Δ. δεν ήταν η σημαία, μέσα στο ίδιο προεδρικό διάταγμα ήταν και η κατάργηση της πρωινής προσευχής. Αλλά στο κομμάτι αυτό υπήρχαν πολλές παρατηρήσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας, πάνω στις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες πάτησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το έστειλε πίσω το συγκεκριμένο κομμάτι. Εκεί κυρίως στόχευαν, απευθύνονται στα αριστερά κομματικά τους φουσάτα, όσα τους έχουν απομείνει».

Πηγή: Καθημερινή

- Advertisement -

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απο το go back κυρία Merkel και το σκίσιμο των μνημονίων, περάσαμε στο yes mantan και την ψήφιση 2 πολύ χειρότερων μνημονίων από τα προηγούμενα.
    Με ακόμα μεγαλύτερες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενω η δημόσια περιουσία υποθηκευτηκε για 99 χρόνια.
    Από το υπεροχο προεκλογικό θα πάμε τους μισθούς στα επίπεδα της προ κρίσης εποχης στα μετεκλογικά φάτε γεμιστά με ελιές.

    Από την αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία δια στοματος Μουζαλα και την επίθεση που εκαναν στην μεταφορά του Αγίου φωτός από τα Ιεροσόλυμα χαρακτηρίζοντάς τη παγανιστική, περάσαμε στισ παρελάσεις των γκέι και στην αποθέωση της κάθε σεξουαλικής ανωμαλίας, η οποία πάει να επιβληθεί και στα σχολεία.

    Και ύστερα από την χρηματοδότη των ΜΚΟ που κανουν μπροστά στα μάτια μας δουλεμπόριο, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα έβαλαν με τις εικόνες του Χριστού στα σχολεία, με τις παρελάσεις των εθνικών εορτών και με τα αγάλματα στην Αθήνα, αλλά και με την Ελληνική ιστορία.
    Οι απεδευτοι τολμούν να μιλούν για κατάργηση των αρχαίων ελληνικών από τα σχολεία, την ίδια ώρα που σε όλο τον κόσμο όλο και περισσότερα κράτη επιλέγουν να μορφώνουν τη νεολαία τους με τα αρχαία ελληνικά.
    Και τώρα προωθούν την ανάδειξη του σημαιοφόρου των σχολείων με τισ κληρώσεις.

    Ειδικά για το τελευταίο στο θολωμένο τους πολιτικο μυαλό, οτιδήποτε σχετίζεται με ανταγωνισμό και διάκριση φαντάζει ως ζούγκλα. Δεν μπορούν τα έρμα να καταλάβουν ότι η προσπάθεια να γίνεις καλύτερος από τον άλλον είναι όχι μόνο η κινητήρια δύναμη αλλά και ο μηχανισμός εξέλιξης της ανθρωπότητας.
    Αρα μην εκπλαγεί κανείς να δει σημαιοφόρο κάποια μέρα και τίποτα καταληψιόπουλα του ΣΥΡΙΖΑ μετά από κλήρωση.
    Και ας μην αναφερθώ καλύτερα στους συνομιλητές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που έσπαγαν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας τα μαγαζιά στην Αθήνα.
    Αυτά τα ωραία για να καταλάβει και ο τελευταίος τι πήγε και ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές και ποιοι πραγματικά είναι αυτοί που κυβερνάνε

  2. Ενώ ο σημαιοφόρος του δημοτικού σχολείου πιστεύεις ότι ήταν και ο αριστος μαθητής ο πρώτος των πρώτων;Πλανασαι πλάνην οικτρά τα τελευταία χρόνια η σημαία είχε γίνει αυτοσκοπός για τους γονείς και μαθητές. Με την κακή έννοια του όρου, δεν τους ενδιέφερε η ουσία παρά μόνο το κοντάρι της σημαίας.Πάλι κλήρωση γινόταν γιατί τα 10αρια πέφτανε σωρηδόν τις περισσότερες φορές ψεύτικα αφού αποδεικνύονταν στο Γυμνάσιο άλλωστε. Αν πάρει τη σημαία και ένας μέτριος μαθητής που δεν έχει 10 πού είναι το επιλήψιμο;

  3. οσο για τα καταληψιόπουλα που αναφέρθηκαν την εποχή που έκανε κατάληψη ο Τσίπρας το 1991 αγωνίζονταν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και της τριτοβάθμιας εκ/σης για διάταγματα που είχαν ανασύρει οι προηγούμενοι ανίκανοι που μας είχαν κυβερνήσει για 40 χρόνια.Τότε μάλιστα έχασε και τη ζωή του ο αείμνηστος καθηγητής ΝΙΚΟΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ

  4. Αν δεν αλλάξει η κυβέρνηση γρήγορα πολλά Θα δουν ακόμα τα μάτια μας.
    Μας κάνατε Να νοσταλγούμε το Βενιζέλο και του Σαμαρά

  5. Ρε 10:17 αν γίνεις καλά θα μας κεράσεις ρε χατζησαλατα;
    Ασφαλώς και πρέπει να κρατά την σημαία μόνο ο πρώτος των πρώτων και όχι ο τελευταιος.
    Δηλαδη αυτός που έχει μάθει μονο στο Ρόδα τσάντα και κοπάνα!
    Για να μας φορτώσετε τους τελευταίους στο τέλος θα αμφισβήτησετε και την κρίση των καθηγητών.
    Όσο για την παιδεία και τα πανεπιστήμια ακόμα και η Τεχεράνη βρίσκεται έτη φωτός έτσι πως την καταντήσατε εσείς τα Σύριζα κια

  6. Οσοι δημιουργούν προβλήματα στην κοινωνία,κανουν καταλήψεις, καίνε, σπάνε είναι για εσάς επαναστάτες.
    Οποίος παράγει, εργάζεται ή είναι μικροϊδιοκτήτης, πρέπει να εξαφανιστεί γιατι είναι ταξικός εχθρός!

  7. Συριζαίος δεν γεννιέσαι καταντάς και σας το γράφει πρώην ψηφοφόρος σας που πίστεψε πως θα εισασταν έστω κι λίγο, καλύτεροι από όλους το προηγούμενους, αλλά τελικά αποδειχτήκατε πολύ χειρότεροι.

  8. Σε κανένα σχιλείο δεν γινεται έπαρση σημαίας και εθνικός ύμνος,όπως επίσης ολοι οι μαθητές δημοτικού έχουν Α βαθμό οπότε για χρόνια τώρα γινεται κλείρωση για τον σημαιοφόρο οπότε γιατί φωνάζετε;;;;;

  9. Επιτέλους. Σειρά τώρα να παρουν οι παρελάσεις και τα θρησκευτικά στα σχολεία. Τα μόνα καλά που μπορεί να προσφέρει ο κομμουνισμός στην ανθρωπότητα.

  10. Χαχαχαχα το μυαλό σας και μια λύρα ευτηχώς που δεν είμαστε σαν και εσάς,είμαι διαφορετικός Έλληνας από εσάς ευτηχώς!!!
    Το να μην θες προσευχές παρελάσεις και θεολογικές παπάρες δεν μας κάνει και καλά συριζαίους!!!

  11. Σας κανει και σας παρακανει συριζαιους αφού αυτά είναι τα ιδεολογικό σας πιστεύω και τα φωναζετε.
    Το να είσαι άθεος είναι δικαίωμα σας, το να επιβάλεις με το ζόρι στούς αλλους να γίνουν άθεοι και να μην διδάσκονται τα παιδιά την ορθόδοξη πίστη, δεν σας το έδωσε κανείς το δικαίωμα επαναστάτες της πορδης, που θα σκιζατε και τα μνημόνια.
    Σπάσε και μία βιτρίνα τώρα για να επιβάλεις και την άποψή σου 10:24 αριστερέ φασίστα που έκανες το υπερήφανο όχι του ελληνικού λαού, αρρωστημένο Ναι στο δημοψήφισμα.
    Μαθε πρώτα ορθογραφία και πώς γράφεται σωστά η λέξη "ευτυχώς"
    και μετά βγαίνεις να μας κάνεις τον καθοδηγητή και το διαφωτιστή τούβλο.
    Πάντως και με την κλήρωση ακόμα και εσύ τούβλο έχεις ελπίδες να κρατήσεις την ελληνική σημαία.
    Άλλωστε ζούμε στην εποχή που είχε προβλέψει η θρησκεία μας
    Οι έσχατοι έσονται πρώτοι!!!

  12. Ούτε τα θρησκευτικά δεν μπορουσες να περάσεις και έμενες στην ίδια τάξη τούβλο 5:49 μ.μ.;
    Χαχαχαχα
    φαντάζομαι στην ζωγραφική περνούσες με αντιγραφή έτσι…?

  13. Ο Τεμπονέρας και ο κάθε Τεμπονέρας άμα θέλει τη ζωούλα του να κάθεται φρόνιμα στο σπίτι του και να μην μπλέκει σε φασαρίες, καταλήψεις και επεισόδια.
    Κι αν κάποιος αξίζει να μνημονεύεται στον αιώνα τον άπαντα είναι κάτι αθώα θύματα σαν κι αυτά της Marfin Bank, που τα καψατε ζωντανά χωρίς να φταίνε σε τίποτα και η μία γυναίκα ήταν μάλιστα και έγκυος και βρισκόταν στη δουλειά της.
    Αυτή είναι η κτηνωδία σας

  14. Παντού γίνεται έπαρση σημαίας 10:24 μ.μ. και στην Αμερική και στην Αυστραλία και στην Τουρκία και παντού!
    Εσείς είσαστε ανθέλληνες για αυτό θέλετε να μην τιμωρείται όποιος καίει την ελληνική σημαία και για αυτό θέλετε να μη γίνεται έπαρση της σημαίας στα σχολεία και για αυτό αποκαλείτε τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, και για αυτό αλλοιώνει την ιστορία της χώρας αποκαλώντας τον ξεριζωμό της Σμύρνης συνωστισμό και για αυτό τα έχετε βάλει με τη θρησκεία και τον Χριστό και για αυτό σπάτε τις βιτρίνες των καταστημάτων και προβάλετε την κάθε διαστροφή σαν κάτι φυσιολογικό…
    Αν δεν σας αρέσει η Ελλάδα να πάτε σε τίποτα γκούλαγκ ρωσικά και να ζήσετε με αυγά πιγκουίνων, επαναστάτες της κωλοτούμπας που ξεπουλήσαμε αντί πινακίου φακής ολόκληρη την περιουσία της χωρας για 100 χρόνια

  15. Άμα χαλαρώσουν κι άλλο τα capital controls, θα παίρνουμε 5000 ευρώ το τρίμηνο με το ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα άλλα είναι άνευ σημασίας.
    Ξανά έρχεται η ελπίδα

  16. 10:24 μ.μ. Ξέχασα να σε ρωτήσω στο προηγούμενο σχόλιο
    Προβλέπεται τουλάχιστον η θέση του παραστάτη, αν πιάσεις τους λήγοντες ;
    Χαχαχαχαχαχαχαχα

  17. ΠΟΤΕ δεν γίνονταν έπαρση σημαίας. ΟΥΤΕ Εθνικός Ύμνος. Η σημαία παρέμενε πάντα στον ιστό της αναρτημένη όπως σε όλα τα Δημόσια κτίρια.
    Επίσης, παρότι ήμουν "αριστούχος" στο Δημοτικό, είχαμε τα περισσότερα παιδάκια βαθμό Ά οπότε ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΛΗΡΩΣΗ είχαμε.
    Οπότε προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός αδέρφια;;;;
    Αντί να εστιαστούμε στα σημαντικότατα προβλήματα της κοινωνίας αναλωνόμαστε σε τσακωμούς για ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

    Ένας μαθητής της δεκαετίας του 80.

  18. Δεν ζούσα τη δεκαετία του 80 είμαι μικρότερος σου 6:31,αλλά άκου κάτι πολύ χρήσιμο και ουσιαστικό.
    Τα πράγματα Θα πρέπει να τα βλέπουμε στο σύνολό τους και όχι αποσπασματικά για να καταλήγουμε σε όσο το δυνατόν ασφαλέστερο συμπέρασμα.
    Η σημερινή κυβέρνηση της χώρας δεν τα έχει βάλει μόνο με την έπαρση της σημαίας τα σχολεία.
    Τα έχει βάλει με την ιστορία μας, με την θρησκεία μας και μάλιστα την ίδια ώρα που προωθεί τα θρησκευτικά δικαιώματα των μουσουλμάνων φτιάχνοντας ακόμα και τζαμιά μέσα στις πόλεις, τα έχει βάλει με την ελληνικότητα της Μακεδονίας αφού αποκαλεί τα Σκόπια με αυτό το όνομα, Τα έχει βάλει με τα αγάλματα στην αθηνα, ενώ δεν δίστασαν να ανοίξουν συζήτηση για την αποποινικοποίηση του καψίματος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ σημαία ς.
    Και ας μη μιλήσω για τα μνημόνια και για τους πυρήνες των επεισοδίων των Εξαρχείων,τους τρομοκράτες και αυτούς πού πάνε και τους υποστηρίζουν στα δικαστήρια όλως τυχαίως εχουν Ολοι σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ και μόνο και που σιγά σιγά και με την ανοχή της Κυβέρνησης εκβάλλουν στα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας και καταστρέφουν ανενόχλητοι τις περιουσίες των ανθρώπων και ξυλοκοπουν αθώους και ανυπεράσπιστους τουρίστες.
    Υπέρτατη μορφή του φασισμού.
    Για μένα ακόμα πιο ακραία και από της Χρυσής Αυγής.
    Συνεπώς όλα αυτά δεν είναι μπούρδες είναι πολύ σοβαρά πράγματα και μόνο προς το συμφέρον της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι.
    Γι αυτό κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τα προσπερνάει έτσι απλά, όταν μας γυρίζουν στο Μεσαίωνα
    Γιατί οι αριστεροί με τις δεξιές τσέπες το έχουν παρακάνει και διαρκώς με τις επιλογές τους επιβεβαιώνουν πώς είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της Ελλάδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog