Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μια “αυτοψία” στο κέντρο υγείας Λουτρακίου…

- Advertisement -

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο Κεντρο Υγείας στο Λουτράκι. Με τον πιτσιρίκο μιας οικογένειας να κλαίει γιατί κάτι πάτησε και τον πονάει το πόδι του και τους γονείς να αγωνιούν…

Δυο χαμογελαστά πρόσωπα η κυρία Πηνελόπη, νοσηλεύτρια και η κυρία Αθηνά, γενική γιατρός, έχουν εφημερία.

 Παρά τις ελλείψεις, παρά την κούραση, είναι και οι δυό τους εκεί με όλο τους τον επαγγελματισμό αλλά και την ζεστασιά για να αντιμετωπίσουν κάθε περιστατικό, κάθε αναποδιά.

Αγκαλιάζουν τον πιτσιρίκο, τον καθησυχάζουν, τον περιποιούνται, κάνουν τα πάντα για να του φύγει ο πόνος και κυρίως ο φόβος. Άψογες!

Πολλά λένε για τα κέντρα υγείας. Πολλά λένε για την κατάντια της Δημόσιας Υγείας. Και είναι όλα ή σχεδόν όλα, σωστά. Όμως, όσο υπάρχουν άνθρωποι και επαγγελματίες όπως η κυρία Πηνελόπη και η κυρία Αθηνά, αυτό το κουρασμένο σύστημα θα παραμένει όρθιο, θα σώζει ζωές και θα ξαναχαρίζει το χαμόγελο σε πιτσιρικάδες που απλά τραυμάτισαν το ποδαράκι τους.

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η κυρια Πηνελοπη και η Αθηνα και η Βασιλκη κανουν εδω και χρονια κανουν παρα πολλυ καλη δουλεια και ειναι αξιες συγχαρητηριων

  2. Οι κυρίες που εργάζονται σαν γιατροί και σαν νοσηλεύτριες είναι πραγματικά αξίες συγχαρητηρίων,να μην εξαιρέσω τους οδηγούς,έχω δει να αγοράζουν φαρμακευτικά υλικά από την τσέπη τους για να βοηθήσουν ασθενείς.
    ΕΝΑ ΜΕΓΆΛΟ ΕΥΓΕ
    ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  3. Το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ. Λουτρακίου μου έχει προσφέρει και μου έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο για τη=ις υπηρεσίες του, όσο και για την συμπεριφορά τους. Με την ευκαιρία σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ. Με εκτίμηση Γιώργος Καρακατσάνης.

  4. Πραγματι το κέντρο υγείας λειτουργεί πολύ καλά για τα δεδομένα της εποχής και το προσωπικό είναι πολύ εξυπηρετικό.Ας προσπαθήσουν οι αρμόδιοι φορείς να το αναβαθμίσουν κι άλλο με κάποια ακόμα ιατρικά όργανα και προσωπικό.Να μη χρειαστεί κάποιος να πάει στο "νοσοκομείο" Κορίνθου,ίσως να σωθεί.

  5. Οι γιατροί, οι νοσηλεύτριες και όλο γενικά το προσωπικό του Κ.Υ.Λουτρακίου κάνουν πολύ καλή δουλειά και το κρατάνε όρθιο σε ένα -τουλάχιστον- "προβληματικό" σύστημα υγείας.

    Γενικά το Δημόσιο αυτή τη στιγμή που μιλάμε, λειτουργεί και εξυπηρετεί (όσο μπορεί και όσο το αφήνουν) χάρη στη φιλοτιμία κάποιων υπαλλήλων του, διότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να απαξιωθεί και στο τέλος να καταργηθεί… Τότε όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα περάσουν σε ιδιώτες και θα είναι πανάκριβες φυσικά.
    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι υπάρχουν και άθλιοι υπάλληλοι που παρότι είναι μειοψηφία, εξαιτίας τους κατασυκοφαντούνται οι Υπηρεσίες.

    Σε λίγα χρόνια όποιος ασθενής δεν έχει λεφτά θα ψοφάει.
    Το λέω έτσι στεγνά και "σοκαριστικά" διότι εκεί πάμε ολοταχώς…

  6. Πέρσι το καλοκαίρι παρόμοιο περιστατικό με 40 πυρετό πήγα το μικρό με έδιωξαν από το νοσοκομείο της Κορίνθου γιατί δεν είχαν παιδίατρό. Και αυτές οι κυρίες μας περιέθαλψαν άψογα. Να είναι καλά …..

  7. Εξαιρετικοί επιστήμονες και άνθρωποι, μήπως θα έπρεπε να βοηθήσουμε Κι Εμείς με την προσφορά μας σε υγειονομικό υλικό? Κι ας παρακάμψουμε τα πρέπει και θα πρέπει. Αν ο καθένας μας πάει από μία γάζα Π.χ θα γεμίσουμε μιαν αποθήκη, λέω εγώ τώρα ΈΝΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog