Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λιγότερες διακοπές για τους ‘Ελληνες

- Advertisement -

Λιγότερες ημέρες αναμένεται να διαθέσουν και φέτος οι Ελληνες για τις διακοπές τους, λόγω της οικονομικής κρίσης και των αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων που έχουν συγκεντρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του έτους…

Τις επόμενες ημέρες θα κορυφωθεί με όλα τα μέσα η έξοδος από τα αστικά κέντρα προς τα νησιά και τους άλλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Βασικό μέσο στις μετακινήσεις για τα ταξίδια των Ελλήνων παραμένει το αυτοκίνητο και ακολουθούν το πλοίο και το αεροπλάνο. Στα χαρακτηριστικά και της φετινής σεζόν συγκαταλέγεται, πέραν της συρρίκνωσης της διάρκειας των διακοπών, και ο περιορισμός των διαθέσιμων χρημάτων για ταξιδιωτικές αποδράσεις. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στα χρόνια της κρίσης οι ταξιδιωτικές δαπάνες των Ελλήνων μειώθηκαν πάνω από 50% και περιορίστηκαν σε ετήσια βάση στο 1,5 δισ. ευρώ.

Οι περισσότερες διανυκτερεύσεις πραγματοποιούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες και ακολουθούν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα. Επίσης, σημαντικός αριθμός Ελλήνων μένει σε εξοχικές κατοικίες και καταλύματα που παρέχονται δωρεάν από συγγενείς και φίλους.

Πάντως, φέτος περισσότερο από άλλες χρονιές, μέσα στον Αύγουστο ήταν δύσκολο να βρεθούν διαθέσιμα δωμάτια την τελευταία στιγμή σε ξενοδοχεία που βρίσκονται σε –δημοφιλείς για τους ξένους– προορισμούς της χώρας. Αρκετοί Ελληνες που επέλεξαν να αναζητήσουν την τελευταία στιγμή κατάλυμα σε δημοφιλείς προορισμούς –στους οποίους οι κρατήσεις είχαν γίνει από νωρίς – αναγκάστηκαν να αλλάξουν τις επιλογές τους.

Πηγή: Η Καθημερινή

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog