Επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗ Λ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ….
 
Στο παλιό Λουτράκι τέλη του 19ου αιώνος ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο με φωτογραφικό υλικό απο το αρχείο του συγγραφέα Λάμπη Δ. Αποστολίδη.


Η πρώτη εικόνα είναι του 1880 περίπου ανάμεσα στα πρόσωπα διακρίνεται στο μέσον (όρθιος στο κέντρο με τη φουστανέλα) ο Χαράλαμπος. Αναγν. Αποστολίδης – Δήμαρχος Περαχωριτων,
(παππούς του Λάμπη Αποστολίδη), πού καταγόταν από γνωστή Αρκαδική οικογένεια Αποστολόπουλου, Αγωνιστών του 1821 ). και μπροστά τους ο Παππά Σουσάνης.


Οικογενιακή φωτογραφία, Χαράλαμπος. Αναγν.Αποστολίδης (Λεβίδι 1830-Λουτράκι 1893)
με την γυναίκα του Αικατερίνη. Χ.Αποστολίδου και με τις τρείς θυγατέρες του Μαριγώ,Ελένη, Χαρίκλεια, στο φόντο πίσω τους διακρίνεται το μαρμάρινο λιοντάρι της Περαχώρας,
(σήμερα ευρίσκεται στο μουσείο της Βοστώνης) / περισσότερα  Εδώ.
 Οικογένεια Χαράλαμπου Αποστολίδη στα 1900.


Λουτρακιώτες του 19ου αιώνος.


Λάμπης Δ.Αποστολίδης ιστορικός-συγγραφέας (1910-1978).

Ξεκινά να δουλεύει σάν δόκιμος Συντάκτης στίς Αθηναϊκές  Εφημερίδες   Ελεύθερος Λόγος-1927, Βραδυνή, Εσπερινή, Ελληνική 1925, χαρακτηριστικά είναι τα καί τα άθρα του για το Λουτράκι αυτής της εποχής.
Η βιογραφία καί το έργο του περισσότερα  ΕΔΩ.

Η πηγή Καραντάνη και το Λουτράκι του μεσοπολέμου. ΕΔΩ.


 Γενική άποψη Λουτρακίου 1954 το πλοίο που φαίνεται να έχει πρυμνοδετήσει στο λιμάνι είναι το “Μιαούλης” (πλοίο απο τις Ιταλικές επανορθώσεις: Εδώ.)
Tο λιμάνι του Λουτρακίου ήταν η αρχή ταξιδίων για τα Ιόνια νησιά όταν ο Ισθμός ήταν κλειστός μεταπολεμικά. Και το Λουτράκι ουσιαστικά υποκαθιστούσε τον Πειραιά για τους επιβάτες από και πρός Επτάνησα και Ιταλία.Η αρχή ταξιδίων για τα Ιόνια νησιά ξεκινά μετα το τέλος του Β.Π.Π με το ταξίδι του ιστορικού ΠΙΝΔΟΣ στις 7 Ιουνίου 1946 από το Λουτράκι για Πάτρα, Λευκάδα και Κέρκυρα.

Η ιστορία της διώρυγας της Κορίνθου Εδώ.

Στο  βίντεο που ακολουθεί είναι αφιερωμένο στο παλιό Λουτράκι, στην ιστορία αυτής της όμορφηςΛουτρόπολης, καί στους ανθρώπους που έζησαν εδώ.
ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΣΤΙΣ ΔΟΞΕΣ ΤΟΥ!

http://cemantron-anastasia.blogspot.gr