Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ηλεκτρονικά όλες οι πληρωμές των φόρων

- Advertisement -

Μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν απευθείας μέσω taxinet τις υποχρεώσεις τους….

Η… πρεμιέρα του συστήματος αναμένεται τον Σεπτέμβριο με τις πληρωμές του ΕΝΦΙΑ, αν και αρχικά ο στόχος ήταν να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικές πληρωμές με την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος στις 31 Ιουλίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή είναι ήδη έτοιμη, αλλά προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα τεστ κρίθηκε σκόπιμο να καθυστερήσει λίγο ακόμα να «ανέβει». Έτσι, η νέα εφαρμογή αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο όταν οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλλουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

Μέσω της εφαρμογής, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να χρεώνουν απευθείας την κάρτα τους για την πληρωμή των φόρων, παρακάμπτοντας τα τραπεζικά γκισέ, ηλεκτρονικά ή μη. Δεν θα έχουν τη δυνατότητα όμως, να «σπάνε» την οφειλή σε μηνιαίες δόσεις όπως μπορούν να κάνουν με τη χρήση της πιστωτικής τους μέσω της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται. Θα μπορούν απλώς, εύκολα, γρήγορα και κυρίως χωρίς τον κίνδυνο λαθών κατά την πληκτρολόγηση της Ταυτότητας Οφειλής να εξοφλούν την τρέχουσα δόση ή εφάπαξ την όποια φορολογική τους οφειλή, προφανώς χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση.

Με πληροφορίες από euro2day

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog