Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στην αντεπίθεση με πλωτά δίχτυα… για τις τσούχτρες

- Advertisement -

Αρχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της… επιδρομής από τσούχτρες στον Κορινθιακό Κόλπο, όπου θα τοποθετηθούν -κατά μήκος του- επιφανειακά δίχτυα για την προστασία των λουόμενων….

Παράλληλα, αναμένεται η ένταξη της ευρύτερης περιοχής του κορινθιακού κόλπου στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα
Οι τσούχτρες, σύμφωνα με τους επιστήμονες εμφανίζονται κάθε 8 με 12 χρόνια.

 Η πληθυσμιακή έκρηξη των μεδουσών αποτελεί οικολογικό και περιβαλλοντικό ζήτημα, το οποίο συνδέεται ταυτόχρονα με την κλιματική αλλαγή, τη θερμοκρασία των θαλασσών και τα θαλάσσια ρεύματα, αλλά και την υπερ-αλίευση και τη θαλάσσια ρύπανση.

Με τροπολογία που ψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής, θα επιτραπεί, κατ’ εξαίρεση για φέτος, σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό (ξενοδοχεία, εστιατόρια αλλά και μικρά καταλύματα) να τοποθετήσουν πλωτές εγκαταστάσεις και με τη συνδρομή ειδικών επιφανειακών διχτυών, να προστατέψουν τους λουόμενους από τις τσούχτρες.

Την τροπολογία επεξεργάστηκε ο αναπλ. υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και κατατέθηκε από τρεις βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση, προκειμένου αύριο να περάσει και από την ολομέλεια.

Οι βουλευτές Μαρία Θελερίτη, ο Γιώργος Τσόγκας και ο Γιώργος Ψυχογιός με τροπολογία που κατέθεσαν ζητούν να τοποθετηθούν προσωρινά «προστατευτικά δίχτυα (πλωτά φράγματα χωρίς πάκτωση στον πυθμένα), για την προστασία των λουομένων από μέδουσες».

Η ρύθμιση θα παρέχει το δικαίωμα στις επιχειρήσεις σε όλες τις τουριστικές και πολυσύχναστες ακτές του Κορινθιακού Κόλπου, να λαμβάνουν μέτρα προστασίας των πελατών τους!

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 12:58 θέλεις γιατρό.
    Υπομονή…. και το ώριμο φρούτο θα πέσει !!!! Που θα μας πάει;;; Δεν θα μας ξεφύγει..!!!!!!! Τι λέτε ωρέ ;;;;;;;;;;; έφυγε το καλοκαίρι τώρα θα δώσετε κάποια βοήθεια στον τόπο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog