Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΟΑΕΔ: Εντός 60 ημερών οι προσλήψεις για το πρόγραμμα 10.000 ανέργων 30 – 49 ετών

- Advertisement -

Το αργότερο εντός δύο μηνών μετά την λήξη υποβολής αιτήσεων και αφού γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι πρέπει να προσληφθούν σε επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετάσχουν, οι 10.000 άνεργοι του ΟΑΕΔ που θα προκύψουν ως ωφελούμενοι μέσα από το πρόγραμμα απασχόλησης ηλικίας 30 – 49 ετών..

Σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός κ. Αλέξανδρος Χαρίτσης τονίζεται με ακρίβεια πόσους ανέργους θα έχουν οι επιλέξιμες περιοχές.
Πιο αναλυτικά, η εγκύκλιος ορίζει ότι  αφού υποβληθούν οι αιτήσεις χρηματοδότησης, το γραφείο απασχόλησης της αρμόδιας υπηρεσίας του ΟΑΕΔ πρέπει εντός 30 εργάσιμων ημερών να τις αξιολογήσει αναφορικά με την πληρότητα ή μη των όρων και προϋποθέσεων ένταξης στο ανωτέρω πρόγραμμα.

Σε περίπτωση καθυστερήσεων λόγω τεχνικών προβλημάτων των πληροφοριακών συστημάτων, η ανωτέρω προθεσμία για την αξιολόγηση των αιτήσεων χρηματοδότησης αναστέλλεται μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας τους.

Αρμόδιο όργανο για την έγκριση της αξιολόγησης και την έκδοση εγκριτικής ή απορριπτικής απόφασης των δικαιούχων επιχειρήσεων είναι ο Προϊστάμενος της αρμόδιας Υπηρεσίας, μετά από εισήγηση του Γραφείου Απασχόλησης.

από protinews
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog