Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόταση του Loutrakiblog.gr στο Δήμο και στους Δημότες !

- Advertisement -

Μια  εθελοντική πρωτοβουλία προτείνουμε σε όλους εσάς τους συμπολίτες μας και στο Δήμο…

________________________________________

Την ονομάσαμε “Αγαπώ την πόλη μου, υιοθετώ τη γειτονιά μου”

Σκοπός είναι η δημιουργία ενός δικτύου περιοχών εθελοντικής υιοθεσίας σε όλη το Δήμο μας για την συνεχή προστασία και διατήρηση του καθαρού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, μέσα από οριοθέτηση τοποθεσιών ευθύνης τόσο σε βουνό και παραλία, όσο και μέσα στον αστικό ιστό από φορείς, συλλόγους, σχολεία, οργανωμένες ομάδες εθελοντών και ενεργούς πολίτες σε κάθε γειτονιά.

Ειδικότερα, κάθε ενδιαφερόμενος φορέας μπορεί να «υιοθετήσει» μια περιοχή εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, που σχετίζεται με την ιστορία και τις δραστηριότητές του, και να την έχει υπό την παρακολούθησή του καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το ίδιο και κάθε ενεργός πολίτης που αγαπάει τη γειτονιά του. Επιπλέον, θα καταγράφονται προβλήματα που παρουσιάζονται, θα προτείνονται λύσεις και θα πραγματοποιούνται δράσεις, πάντα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Η περιοχή μπορεί να είναι ένα παρκάκι, μια πλατεία, ένα παρτέρι, ένας πεζόδρομος, μια παραλία, ένα σχολείο, ένα τμήμα του βουνού, μια παιδική χαρά ή οποιοσδήποτε άλλος δημοτικός χώρος.

Στόχος μας είναι να χαράξουμε μια κοινή εθελοντική δράση αναδεικνύοντας την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας μεταξύ δήμου, φορέων και πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

Όσοι Σύλλογοι/Ομάδες/Φορείς/Πολίτες ενδιαφέρονται να «υιοθετήσουν» κάποιο σημείο της πόλης

μπορούν να μας αποστείλλουν με e-mail τα στοιχεία τους και την περιοχή που θέλουν να υιοθετήσουν

Η δράση  πιστεύουμε πως πρέπει να υποστηρίζεται από το Δήμο , στο πλαίσιο της ενίσχυσης και προώθησης των εθελοντικών δράσεων, σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων και περιμένουμε με ανυπομονησία να ορισθεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα  όπου θα δώσουμε εθελοντικό ραντεβού στις πρώτες περιοχές υιοθεσίας μας για την 1η Κοινή Δράση Εθελοντικής Υιοθεσίας Περιοχών με κεντρικό σύνθημα:

Υιοθετούμε τις Γειτονιές μας Ομορφαίνουμε την πόλη μας !

(Αξίζει να αναφέρουμε πως ανάλογες δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορους δήμους με πολύ μεγάλη επιτυχία)

Κοινοποίηση

1) Δήμαρχο  κ. Γιώργο Γκιώνη

2) Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου κ. Παν. Πέτρου

3) Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Σωτ. Πέρρα

- Advertisement -

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλα καλά . Δεν μας λέτε ποιος είναι ο εμπνευστής αυτής της ιδέας – πρωτοβουλίας . Ποιος έχει αναλάβει την ευθύνη υλοποίησης . Ποιος θα διαχειρίζεται κάθε τι . Σε ποιο και ποιος είναι ο αποδέκτης των email. Και ποιος θα είναι το αφεντικό για να το χρησιμοποιήσει αύριο για όποιο λόγο ? Παιδιά δώστε ονόματα . Χωρίς ονόματα βρώμα , βρώμα πολύ βρώμα .

  2. Οι bloggers απαντουν:
    Η πρωτοβουλία-πρόταση είναι δική μας. Την ευθύνη υλοποίησης θα την έχει προφανώς ο Δήμος και οι αρμόδιες υπηρεσίες. Σε συνεργασία πάντα με τους συλλόγους,φορείς,ομάδες και πολίτες που θα συμμετέχουν.Προς το παρόν ζητάμε να αποστείλει email όποιος θέλει στο loutrakiblog@yahoo.gr ώστε να δούμε αρχικά αν και κατά πόσο ενδιαφερόμαστε για την πόλη μας ή αρκούμαστε μόνο στο να κρίνουμε να κατακρίνουμε και να βρίζουμε χωρίς να προσπαθούμε οι ίδιοι να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας. Αφού λοιπόν έχουμε κάτι χειροπιαστό θα το καταθέσουμε στο Δήμο, ο οποίος αν θέλει υιοθετεί την πρόταση ή την απορρίπτει. Αφεντικά δεν υπάρχουν,αφεντικά εχουν μόνο οι σκύλοι αγαπητέ φίλε. Εδώ κατατίθεται μια συγκεκριμένη πρόταση. Δεν υπάρχει δόλος, δεν υπάρχει τίποτα. Το loutrakiblog θα αναλάβει την καμπάνια μέσω της επικοινωνίας και της διαφήμισης και βεβαίως αναλαμβάνει το κάλεσμα.Θα παρακολουθεί στενά τις δράσεις αυτές που αν τις πιστέψουμε όλοι σίγουρα θα δούμε την πόλη μας καλύτερη. Ελπίζουμε ότι η πρόταση αυτή θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και θα ενημερωθείτε όλοι. Τη μόνη βρώμα που βλέπουμε είναι στους δρόμους αλλά και στο μυαλό μας! Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας! Ευχαριστούμε για την επικοινωνία

  3. Ο δημος που μπορει να εμπλακει? Σαν τι ?
    Αντε και την υιοθετησε την ιδεα,πως θα συμβαλει?
    Να ξεκαθαρισω κατι για να μην υπαρχει παρεξηγηση,πιστευοντας πως τα σχολια θα πεσουν βροχη.
    Ειμαι υπερ του εθελοντισμου υπο προυποθεσεις. Το να πιασει μια φωτια,η γινει καμια πλημμυρα,να τρεξω να σωσω κανα δεντρο κανα σπιτι η καποιον που μπορει να πνιγει. Δεν θα παω εθελοντης για να καθαρισω την παραλια,η το χωραφι το παρατημενο του αλλουνου απο τα ξεροχορτα,οταν υπαρχουν υπηρεσιες που πληρωνονται για αυτη την δουλεια. Δεν θα παω εθελοντης π.χ στους Ολυμπιακους,οταν ολοι οσοι εμπλεκονται τρωνε με χρυσα κουταλια εις υγειαν των κοροιδων και των φιλοτιμων. Το να βρω ενα χαρτι,ενα σκουπιδι πεταμενο στον δρομο,αντε να το παρω να το πεταξω στον πρωτο καδο που θα βρω,δεν θα παω να καθαρισω το παρκο Δεξαμενης,οταν υπαρχουν συνεργεια του δημου και για αυτη την δουλεια. Εθελοντισμος σημαινει,τρεχω να κανω κατι για καποιον που δεν μπορει, να δωσω αιμα για καποιον που εχει αναγκη, να συνδραμω κι εγω παραλληλα με τους ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ σε ενα εκτακτο γεγονος. Ειλικρινα,αυτην την πρωτοβουλια δεν την καταλαβαινω….

  4. Οι bloggers απαντούν
    Δεν είμαστε διατεθιμένοι ούτε μείς να υποκαταστήσουμε τις υπηρεσίες. Σεβαστή η αποψή σου αγαπητέ φίλε και δικαίωμά σου να μη συμμετέχεις.
    Θα σου φερουμε ως παραδειγμα τους δασοπυροσβεστες του Λουτρακιου που έχουν υιοθετεί ήσει το βουνό μας. Τρέχουν παντού. Με τη λογική σου αφού υπαρχει η Πυροσβεστική υπηρεσία που πληρώνονται, οι εθελοντες τι δουλειά έχουν και ανακατεύονται;

  5. Επίσης ο κυνηγετικός σύλλογος έχει υιοθετήσει μια εκταση την έχει δενδροφυτεύσει, ποτίζουν και περιποιούνται τα δεντράκια.

  6. Αγαπητε μου,δεν εφερα τυχαια τα δυο παραδειγματα. Και μου απαντας ΠΑΝΩ σε αυτα τα δυο,στα οποια αναφερω πως τρεχω ΠΡΩΤΟΣ…Την παραλια γιατι να την καθαρισω? Τους δρομους και τα πεζοδρομια…? Προσεξε,δεν βαλω κατα του κρατους η των θεσμοθετημενων οργανων. Λεω απλα,πως ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ για καποιες υπηρεσιες, οποτε γιατι να κανω την ιδια δουλεια εθελοντικα με το οποιοδηποτε προσχημα ! Οταν καηκε το βουνο το `86,μετα αρχισε η κοπη των καμμενων δεντρων και η τοποθετηση τους με τετειο τροπο ωστε να χρησιμευσουν σαν αντιπλημμυρικο τειχος. Θυμαμαι τουλαχιστον 20 ατομα ,μεσα κι εγω, που εθελοντικα δουλευαμε εκει πανω στις πλαγιες του Οσιου Παταπιου και του Προφητη Ηλια. Τα μισα ξυλα ( καμμενα) τα επαιρναν απο το δασαρχειο για το σπιτι τους. Καλο ειναι να "υιοθετησεις" μια περιοχη, κακο δεν ειναι. Αμα εσυ, θελεις να "υιοθετησεις" τον δρομο μπροστα απο το σπιτι σου που ειναι γεματος σκουπιδια,η το διπλανο οικοπεδο, που τα ξεροχορτα φτανουν σε υψος που "παιζουν κρυφτο" αρκουδες,καντο. Μην ξεχασεις να ζητησεις απαλλαγη των τελων απο τον δημο ομως. Και δεν μου ειπες,ο δημος πως θα εμπλακει και τι ρολο θα παιζει !!!!

  7. Ο Δήμος είμαστε όλοι εμείς. Ο Δήμος δεν είναι ο Γκιώνης ή ο εκάστοτε Δήμαρχος.
    Χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών ο εκάστοτε Δήμος κρύβεται πίσω από την ίδια την ανοργανωσιά του.
    Όπως το Δημόσιο. Δε το αγγίζουν γιατί ενώ ξέρουν ότι είναι σάπιο, είναι η βάση των ψήφων τους. Βλέπεις η μονιμότητα και η μη αξιολόγηση, αυτά τα αποτελέσματα φέρνει.

    Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Και εύχομαι να είναι διαρκής και καλοτάξιδη.

  8. Θα μπορούσαμε(-τε) να υιοθετήσουμε την παιδική χαρά στην πλατεία παιδιού (οι γείτονες) ή την παιδική χαρά στην πλατεία Αλώνια ή την παιδική χαρά που φτιάχνεται τώρα στο Πάρκο Δεξαμενής.
    Πως;
    Προστατεύοντας τες από φθορές, κακόβουλους ενήλικες, τοξικοεξαρτημένους, αδέσποτα ζώα ή άμυαλους έφηβους που πιθανόν να προκαλέσουν φθορές. Ή απλά να αναφέρουμε στον Δήμο τις φυσιολογικές φθορές που επέρχονται από το πέρασμα του χρόνου. Επίσης, θα μπορούσαμε να επιβλέπουμε την καθαριότητά τους και να αναφέρουμε και πάλι στον Δήμο όταν προκύπτει τέτοιο θέμα.

    Ορίστε -ενδεικτικά- κάποιες προτάσεις!

    Ειδικά οι 2 παιδικές χαρές που είναι μέσα στην πόλη είναι (ακόμα) σε καλή κατάσταση και αν τις "επιβλέπαμε" οι γείτονες θα ήταν ευχής έργον διότι κάθε μέρα βλέπω να παίζουν εκεί πάρα πολλά παιδιά μα τους γονείς τους!

    Όσο για το Πάρκο Δεξαμενής… εκεί είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Αν ο Δήμος δεν βάλει νυχτοφύλακα θα επιστρέψει σύντομα στον προηγούμενη -άθλια- μορφή του. Θέλει εγρήγορση από όλους και αυτο-οργάνωση στις γειτονιές!

  9. Όταν είναι διαλυμένος ένας Δήμος ψάχνουμε να βρούμε λύσεις που δεν κοστίζουν και ονομάζεται εθελοντισμός !!
    Να καταργήσει τα τέλη σε όποιον δημότη καθαρίζει κάποιο σημείο η τόπο της πόλης τους και μετά το ξανά συζητάμε
    Ως τότε καλό καλοκαίρι ιασωνος

  10. BLOGGER είπε ΄
    Συνεχίζεις να στέλνεις π@π@ριές για ΜΚΟ κλπ.

    Ουτε ΜΚΟ ούτε ΣΚΑΙ ουτε ΣΤΑΡ ουτε ΑΝΤ1 ..

    Μακριά απο μας !!!
    Η φωτογραφία είναι τυχαία .

    Αλλωστε Ολοι μαζί μπορούμε να κανουμε πολλά. Τωρα εσυ αν θες να φτιαξεις τον κόσμο μονος σου , κάντο. Ο Βελουχιώτης με 12 νοματέους ξεκίνησε..

  11. Που τις είδες ρε μεγάλε τις ΜΚΟ;Μια προταση-Πρωτοβουλία την έφτιαξες στο μπετομυαλο σου Μκο;Οτι να'ναι το έχεις κάνει μπλέντερ τον εγκέφαλο σου από την πολύ επανάστασή.Πρόσεξε μη σκίσεις τιποτα?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog