Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ψήφιση τροπολογίας για την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων (δίχτυ) για την προστασία των λουομένων από τις μέδουσες, ανεξαρτήτως αν οι περιοχές είναι πολυσύχναστες ή μη»

- Advertisement -

Με την παρέμβαση του Σ.Π.Ο.Α.Κ., ύστερα από παρατηρήσεις πολιτών και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο του Κορινθιακού και την υπ’ αρ. πρωτ. 142/30.6.2017 επιστολή μας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας,….
αλλά και την αποδοχή και πλήρη υποστήριξη του αιτήματός μας από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο, ξεπερνώντας δαιδαλώδεις διαδικασίες και γραφειοκρατικές αντιλήψεις με την δική του παρέμβαση, εκδόθηκε το ΦΕΚ Α’ 115/7.8.2017 – Ν.4486/2017, όπου το άρθρο 104 συμπληρώνει τον ήδη υπάρχοντα Ν.4072/2012 (ΦΕΚ Α’ 86/11.4.2012) όπως έχει αντικατασταθεί με την παρ. 1 του άρθρου 49 του Ν.4150/2013 (ΦΕΚ Α’ 102/29.4.2013).
Η συγκεκριμένη τροπολογία δίνει την δυνατότητα “πρόσκαιρης χρήσης (μέχρι 3 μήνες) προστατευτικών διχτύων για την προστασία των λουομένων από τις μέδουσες, ανεξαρτήτως αν οι περιοχές είναι χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες ή μη”.
Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε όσους επιχειρηματίες επιθυμούν να κάνουν χρήση του μέτρου για την προστασία των λουομένων στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται, να προχωρήσουν άμεσα στην τοποθέτηση προστατευτικού πλωτού φράγματος.
Καλούμε τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες (Λιμενικό, Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, Περιφέρεια, Δήμο) όπως επισπεύσουν τις διαδικασίες για οποιονδήποτε επιθυμεί να κάνει χρήση του μέτρου στα πλαίσια που ορίζει ο Νόμος.

Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εάν ο Δήμος αποφασίσει να τοποθετήσει δίχτυα θα πρέπει να προσέξουν πολυ ΤΙ δίχτυα θα βάλουν. Τα δίχτυα που προστατεύουν από τις μέδουσες ειναι ΕΙΔΙΚΑ. Με μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ θα δούνε εικόνες με τι δίχτυα βάζουν στην Ίμπιζα, στο Μονακό, στο Παλέρμο κλπ ΕΙΔΙΚΑ για μέδουσες επαναλαμβάνω και όχι οτι κι οτι! Αυτό το επισημαίνω για να μην πληρωθούν αδρά κάποιοι ιδιώτες που θα νοικιασουν στο Δήμο δίχτυα ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ απλά για να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και να τα κονομήσουν εις βάρος των δημοτών…

  2. Τωρα τελειωσε το καλοκαιρι,αρα ποιο το νοημα,τουλαχιστον για φετος? ως του χρονου…..ας γινει η συζητηση του χρονου τον Απριλιο.Μαιο,κλπ

  3. 1,34 πολυ σωστο το καλοκαιρι μεχρι να τα βαλουν θα τα ξαναβγαλουν.δημαρχε σαν πρακτικος ανθρωπος που εισαι μην διαθεσετε χρηματα για τωρα.

  4. Γιατί να τα βάλει ο Δήμος να τα βάλουν οι επιχειρηματίες που έχουν γεμιση την παράλια με ομπρέλες και ξαπλώστρες όπως λεει και η ανακοίνωση ( Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε όσους επιχειρηματίες επιθυμούν να κάνουν χρήση του μέτρου για την προστασία των λουομένων στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται, να προχωρήσουν άμεσα στην τοποθέτηση προστατευτικού πλωτού φράγματος)

  5. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ !!!
    ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΑΛΙΕΥΣΗ ΜΕ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕΣΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ , ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΒΙΟΤΙΑ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ Ή ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΆΧΤΥΛΌ ΤΟΥΣ….

  6. Πρωτίστως, στην ανακοίνωση αυτή παίζονται χοντρά παιχνίδια κάτι είναι διαστρεβλωμένη η αλήθεια, κατάφορα.
    Κρύβουν η αλήθεια από αμέλεια ή από δόλο.
    Το άρθρο του νόμου δεν αναφέρει μόνο αυτά. Έχει και άλλη μια βασική παράμετρο.
    Ψάξτε το.

  7. Για να γελάσουμε λίγο, Ρίξτε μια ματιά https://www.forin.gr/laws/law/3594/nomos-4486-2017#!/?article=27833

    Κοιτάξτε τον νόμο και το άρθρο 104 που αναφέρει η ανακοίνωση.
    Μέσα στον νόμο για την Υγεία, κόλλησαν την τροποποίηση για τον Κορινθιακό Κόλπο.

    Παίζετε με τις τύχες των πολιτών και των επιχειρήσεων.
    Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να δοθούν εξηγήσεις ή να αποχωρήσει ο Δήμος από τον ΣΠΟΑΚ. Ναι στις ξεκάθαρες θέσεις. Όχι στην συμπαιγνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog