Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι DJs του 2017

- Advertisement -

Του Zack O’Malley Greenburg

​Το μόνο πράγμα που είναι ίσως περισσότερο περίεργο από την εμφάνιση του Marshmello -ο ανώνυμος DJ που παίζει μουσική με μια λευκή μάσκα- είναι τα λεφτά που βγάζει: 21 εκατ. δολάρια την τελευταία χρονιά, χάρη σε ένα αυστηρό πρόγραμμα εμφανίσεων και στις εξαψήφιες νυχτερινές αμοιβές του….

Πρόκειται για αρκετά καλές επιδόσεις για τον άνθρωπο που καταλαμβάνει την 8η θέση στη λίστα του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους DJs του κόσμου. Συνολικά, τα έσοδά τους αυξήθηκαν στα 298 εκατ. δολ. το 2017, από 270,5 εκατ. δολ. το 2016. Η αύξηση οφείλεται κατά πολύ στην είσοδο των νεοεμφανιζόμενων Marshmello και Chainsmokers. Οι τελευταίοι μάλιστα πέτυχαν 2,2 δισ. προβολές μέσω streaming πέρυσι, αναμειγνύοντας διαφορετικά μουσικά στυλ και επιτυχίες, όπως το “Closer” της Αμερικανίδας Halsey και το “Something Just Like This” του βρετανικού συγκροτήματος της ροκ, Coldplay.

“Συνεργαζόμαστε με καλλιτέχνες επειδή είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτούς”, δήλωσε ο Alex Pall των Chainsmokers στο Forbes. “Κάθε φορά που δουλεύουμε με κάποιον είναι επειδή προσφέρουν κάτι δημιουργικό που μας εμπνέει”.

Βέβαια, ο πιο ακριβοπληρωμένος DJ της λίστας είναι ο Calvin Harris, που κέρδισε 48,5 εκατ. δολ. – όσα κατάφεραν να κερδίσουν μαζί ο Marshmello και οι Chainsmokers. Ο Σκωτσέζος DJ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για τις εμφανίσεις του στο Λας Βέγκας αλλά και για τις υψηλές αμοιβές του. Επίσης, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς “crossover” παραγωγούς του πλανήτη, όπως αποδεικνύει η κυκλοφορία του “Feels”, στο οποίο συμμετέχουν οι Pharrell Williams, Big Sean και Katy Perry.

Ο Tiësto, ο 48χρονος Ολλανδός DJ που εδώ και χρόνια βρίσκεται στο τοπ 3 της λίστας, συνεχίζει να ξεπερνά μουσικούς καλλιτέχνες με τα μισά του χρόνια, παίζοντας 134 συναυλίες σε μία περίοδο με μια αμοιβή που φτάνει τα 39 εκατ. δολ. Οι Chainsmokers βρίσκονται πολύ κοντά του με αμοιβή 38 εκατ. δολ.

Ωστόσο, η κατάταξη των πιο ακριβοπληρωμένων DJs αποκαλύπτει την έλλειψη της διαφορετικότητας/ποικιλίας: ανάμεσα στους δέκα καλύτερους δεν υπάρχουν γυναίκες, ενώ όλοι τους κατάγονται από τις ΗΠΑ ή τη Βόρεια Ευρώπη. Στο θέμα της ηλικίας όμως παρατηρείται μια ποικιλία, καθώς ο γηραιότερος, ο 49χρονος David Guetta (Νο 7, 25 εκατ. δολ.), θα μπορούσε εύκολα να είναι ο πατέρας του Martin Garrix (Νο 9, 19,5 εκατ.), ο οποίος φέτος ενηλικιώθηκε και μπήκε στην ηλικία που επιτρέπεται να πιει αλκοόλ…

Ο Guetta συνεχίζει να αποταμιεύει εκατομμύρια χρήματα συνδυάζοντας συναυλίες και σόου σε κλαμπ, από την Ίμπιζα έως το Λας Βέγκας. Μάλιστα, κατάφερε να πραγματοποιήσει 100 ξεχωριστές εμφανίσεις, σε διάρκεια 12 μηνών, μεταξύ ΗΠΑ, Ευρώπης, Αφρικής και Ασίας. Επίσης, αποτελεί έναν από τους πιο πετυχημένους maistrean pop μουσικούς παραγωγούς, συνεργαζόμενος με τη Rihanna, τη Sia ή τον Usher.

“Όταν ξεκίνησα, η μουσική μας ήταν underground”, είχε πει παλιότερα στο Forbes ο Guetta. “Δεν υπήρχε κάτι τέτοιο σαν τη μουσική του DJ που θα μπορούσε κιόλας να ακούγεται στο ράδιο”.

Η βαθμολόγηση του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους DJs έλαβε υπόψη τις απολαβές από τον Ιούνιο του 2016 έως τον Ιούνιο του 2017. Δεν υπολογίστηκαν οι αμοιβές σε συνεργάτες, μάνατζερ ή νομικά γραφεία. Ακόμη, η λίστα δημιουργήθηκε βάσει των στοιχείων της Nielsen και άλλων εταιρειών, καθώς και συνεντεύξεων με κάποιους DJ ή και με ανθρώπους του χώρου.

“Δημιουργούμε και προβάλλουμε περισσότερο μια μόδα χωρίς πρόσωπο”, είπε ο μάνατζερ του Marshmello, Moe Shalizi. “Αυτός είναι ο Marshmello… είναι μόνο ενάμιση χρόνο στον χώρο και είναι ένας από τους μεγαλύτερους DJs του κόσμου”.

http://www.capital.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog