Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καίγεται η Ελλάδα- τη συνδρομή της Ευρώπης ζητά η Αθήνα

- Advertisement -

 

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν για τρίτη ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ανατολική Αττική, καθώς είναι συνεχείς οι αναζωπυρώσεις λόγων των ανέμων, που κυμαίνονται και από το μικρο-κλίμα που δημιουργούν τα μέτωπα τις φωτιάς. …

Νωρίτερα, η φωτιά πέρασε την λεωφόρο Καλάμου, και κατευθύνεται προς το Πολυδένδρι, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκαν από τον δήμο σπίτια στον οικισμό Σαλαμίδι. Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία

των οχημάτων από την έξοδο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας προς Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, έκανε λόγο για βελτίωση της κατάστασης την οποία χαρακτήρισε «συγκρατημένα αισιόδοξη».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, στην περιοχή επιχειρούν 210 πυροσβέστες με 80 οχήματα, 88 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 100 άνδρες από τις ένοπλες δυνάμεις, 5 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα, 40 υδροφόρες, 11 ειδικά μηχανήματα και 20 ακόμα οχήματα.

Όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, τα εναέρια μέσα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια των επιχειρήσεων, με μόνες «παύσεις» τα χρονικά διαστήματα που απαιτούνται για τον σύντομο τεχνικό επανέλεγχο και τον ανεφοδιασμό.

Την Ευρωπαϊκή συνδρομή ζητά η Αθήνα

Όπως γνωστοποίησε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η χώρας μας υπέβαλλε σήμερα αίτημα για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ώστε να προμηθευθεί δύο ζεύγη αεροσκαφών CL – 415.

Η Γαλλία, που διαθέτει εναέρια μέσα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό, απάντησε ήδη αρνητικά στις Ελληνικές αρχές, καθώς χρειάζεται τα αεροσκάφη για να αντιμετωπίσει πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην δική της επικράτεια.

Νοτιοδυτικός προσανατολισμός του μετώπου

Για την ώρα η κατεύθυνση του μετώπου είναι νοτιοδυτική και η πυροσβεστική ζητά από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα πύρινα μέτωπα και να αποφεύγουν να κινηθούν με τα οχήματά τους.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, ένας άνδρας προσήχθη και εξετάζεται από τις αστυνομικές αρχές, καθώς εντοπίστηκε στην περιοχή της Πάρνηθας, έχοντας στην κατοχή του υλικά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την έναρξη και την διατήρηση μια φωτιάς.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog