Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στις 10 Σεπτεμβρίου κολυμπάμε στη Λίμνη Ηραίου (Βουλιαγμένη) Λουτρακίου

- Advertisement -
Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων συνδιοργανώνουν ημερίδα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης με την επωνυμία “Energy Swim Heraion Lake 2017” ..

την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στη Λίμνη Ηραίου (Βουλιαγμένη) Λουτρακίου. Εκκίνηση και τερματισμός όλων των αποστάσεων θα είναι ο υδάτινος χώρος της Λίμνης μπροστά από το Ypanema seaside food & drinks.

 H ημερίδα θα περιλαμβάνει αποστάσεις κολύμβησης 1,5χλμ , 3χλμ και 5χλμ με ώρα έναρξης όλων των αποστάσεων στις 11 το πρωί.
Η Λίμνη Βουλιαγμένη μία από τις πιο όμορφες λιμνοθάλασσες της Ελλάδας και βρίσκεται 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λουτρακίου, πολύ κοντά στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου και στον οικισμό Περαχώρα. Έχει μέγιστο μήκος 2 χλμ. και μέγιστο πλάτος περίπου 1 χλμ. Το βάθος της δεν υπερβαίνει τα 40 μέτρα και διαθέτει παραλία με άμμο. Επικοινωνεί με τα νερά του Κορινθιακού κόλπου από ένα πολύ στενό κανάλι που το πλάτος του δεν υπερβαίνει τα 6 μέτρα.
Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Εσχατιώτις αλλά και Γοργωπίς, όνομα που πήρε από την Γόργη κόρη του Μεγαρέα που πνίγηκε στην λίμνη. Στην περιοχή κοντά στο στενό κανάλι της λίμνης έχουν εντοπιστεί ίχνη ανθρώπινης εγκατάστασης της πρωτοελλαδικής περιόδου, δείγμα ότι η περιοχή κατοικείται από την 3η χιλιετία π.Χ. Το όλο τοπίο είναι απλά ονειρικό, μια ματιά και μόνο σας παίρνει την ανάσα.
Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου, ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, το Sport Camp, η Loutraki Lifeguard, ο Καρδιομεταβολισμός, το Ypanema seaside food &  drinks και το Wyndham Loutraki Poseidon Resort.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση θα βρείτε στο link:
http://www.energyraces.gr/?event=energy-swim-2017
Στις 10 Σεπτεμβρίου σας περιμένουμε να  κολυμπήσουμε μαζί στη Λίμνη Ηραίου (Βουλιαγμένη) Λουτρακίου!
Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στο link
http://www.energyraces.gr/register/loutraki

στο web
http://triathlon-hellas.com/

στο facebook
https://www.facebook.com/TriathlonHellas

στο Instagram
https://www.instagram.com/triathlon_hellas/

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εάν δεν γνωρίζεις μην σχολιάζεις. Οι στολές wetsuit είναι αποτελεσματικές κατά των τσιμπηματων . Στο εξωτερικό που γίνεται χαμός από τσούχτρες αυτές φοράνε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog