Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Α΄ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Σχετικά με τις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ (Δελτίο Τύπου)

- Advertisement -

Η ανακοίνωση της β΄ φάσης αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, την Παρασκευή 25 Αυγούστου, έχει οδηγήσει εκατοντάδες συναδέλφους μας σε απόγνωση και απελπισία, αφού μετά τις μηδαμινές μεταθέσεις δεν τους επιτρέπει να εργαστούν στον τόπο μόνιμης διαμονής τους…
Το αποτέλεσμα αυτής της τακτικής καθιστά πάρα πολλούς εκπαιδευτικούς, με οικογενειακά, οικονομικά και προβλήματα υγείας, ανήμπορους να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας  τους, ειδικά μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της οικονομικής εξαθλίωσης των τελευταίων ετών. Πέρα από την προσωπική τους ταλαιπωρία, αυτό φυσικά έχει επιπτώσεις και στις οικογένειές τους.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής ελευθερίας και σύμφωνα με την ερμηνεία των διατάξεων του Ν 1264/1982 αρθ. 14-18 και του Ν. 1566/1985 αρθ. 16, τα αιρετά μέλη του ΔΣ των ΕΛΜΕ δικαιούνται απόσπασης στο ΠΥΣΔΕ της περιοχής όπου έχουν εκλεγεί, διαφορετικά καταργείται το δικαίωμα του εκλέγεσθαι από τους συναδέλφους αυτούς.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι:

Ο αριθμός των φετινών αποσπάσεων είναι ο μικρότερος των τελευταίων ετών.
Κατά τη διαδικασία των φετινών αποσπάσεων αγνοήθηκε παντελώς το γεγονός ότι οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τόσο για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών όσο και για σοβαρούς λόγους, οικογενειακούς και υγείας.
Κατά τη διαδικασία των φετινών αποσπάσεων δεν λήφθηκε καμία ιδιαίτερη μέριμνα για συνάδελφους με σοβαρότατα προβλήματα οικογενειακά ή υγείας (αναπηρίες των ιδίων ή άμεσων συγγενών, γονείς  τρίτεκνων οικογενειών κλπ).
Κατά τη διαδικασία των φετινών αποσπάσεων δεν ελήφθησαν υπόψη τα  λειτουργικά κενά της Α/θμιας εκπαίδευσης που έμειναν αδιάθετα από τις αποσπάσεις σε αυτήν.
Κατά τη διαδικασία των φετινών αποσπάσεων δεν υπολογίστηκαν εκατοντάδες κενά που θα προκύψουν άμεσα από τις κρίσεις των υποδιευθυντών και τις μετατάξεις περίπου 400 ΕΔΙΠ.
Για πρώτη φορά φέτος, καταστρατηγήθηκαν διατάξεις και περιορίστηκε η συνδικαλιστική ελευθερία συναδέλφων.
Η μη χορήγηση απόσπασης σε μέλη ΔΣ ΕΛΜΕ στο ΠΥΣΔΕ της περιοχής όπου έχουν εκλεγεί, αποτελεί μείζον πολιτικό αλλά και ηθικό ζήτημα

                                  Για τους λόγους αυτούς

Καταγγέλλουμε το ΚΥΣΔΕ και τον Υπουργό Παιδείας και ζητάμε την άμεση τροποποίηση της απόφασης και την ικανοποίηση των αιτήσεων απόσπασης των  εκατοντάδων  συναδέλφων και  μελών των Δ.Σ. των Ε.Λ.Μ.Ε. ,οι οποίες,  λόγω  των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, των τεχνητών πλεονασμάτων, της αύξησης του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών και της πολιτικής απόκρυψης των  κενών,  δεν  ικανοποιήθηκαν  οδηγώντας τους  σε  απόγνωση.

         Η πολιτική αυτή απόφαση αποτελεί προφανώς  προάγγελο της επίθεσης  γενικά    στο συνδικαλισμό  μέσω του  νέου  νόμου που  ετοιμάζει  η  κυβέρνηση  στα  πλαίσια του  μνημονίου  και είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε με όλα τα μέσα για την ανατροπή της.

Ζητούμε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ την άμεση και ουσιαστική αντίδραση και κινητοποίηση της Ομοσπονδίας, για την ικανοποίηση των αιτήσεων απόσπασης στα λειτουργικά κενά που υπάρχουν, με βάση τα κοινωνικά κριτήρια που διέπουν την πολιτική των αποσπάσεων και τον τερματισμό της ταλαιπωρίας των συναδέλφων λόγω των απαράδεκτων αντι-εκπαιδευτικών πολιτικών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΛΕΚΚΑΣ                                                                                        ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΡΩΝΑΣ

Α ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ       ΚΟΡΙΝΘΟΣ  5   / 9 / 2017
ΑΡΓΟΥΣ 17-19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 20 100       Α.Π.:  203
ΤΗΛ: 2741026860       ΠΡΟΣ:  ΣΧΟΛΕΙΑ Α ΕΛΜΕ
Email: aelmek@gmail.com
Blog: http://aelmekor.blogspot.com       ΚΟΙΝ: Δ.Δ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
                         ΜΜΕ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog