Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μαρία θελερίτη :Aναγκαία η εκπόνηση και η εφαρμογή συγκεκριμένου και κατά το δυνατόν ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη του Νομού

- Advertisement -

Η  βουλεύτρια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας, Μαρία Θελερίτη, παρενέβη στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, με τίτλο «Νέες Προοπτικές για την Τοπική Ανάπτυξη στην Κορινθία:…
Συγκριτικά Πλεονεκτήματα και Αναδυόμενες Δυνατότητες για την Αγροτική Παραγωγή, τον Πολιτιστικό και Εναλλακτικό Τουρισμό». ..

Στην ομιλία της η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι η Πολιτεία αντιμετωπίζει την πρόκληση να πρέπει να σχεδιάσει αναπτυξιακές πολιτικές με  εξαιρετικά περιορισμένους πόρους και σε ασφυκτικά  δημοσιονομικά περιθώρια, γεγονός που προϋποθέτει σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, αναπτυξιακές επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα με  αυστηρή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων

. Ενημέρωσε επίσης ότι η κυβέρνηση εκπόνησε την Εθνική Στρατηγική για την Ανάπτυξη της χώρας, η οποία εξειδικεύεται μέσω  των περιφερειακών συνεδρίων που πραγματοποιούνται στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Τόνισε επίσης ότι είναι αναγκαία η εκπόνηση και  η εφαρμογή συγκεκριμένου και κατά το δυνατόν ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη του Νομού που θα θέτει τις βασικές κατευθύνσεις  και τις στρατηγικές  επιλογές του σύγχρονου αναπτυξιακού μοντέλου για την Κορινθία, το οποίο θα βασίζεται  στο  αγροτο-διατροφικό σύμπλεγμα σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των πολιτιστικών και φυσικών πόρων και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ειδική αναφορά στην ομιλία της έγινε και στην ανάγκη  ολοκλήρωσης βασικών έργων υποδομής, όπως είναι το φράγμα Ασωπού και το φράγμα της Δόξας, καθώς και η σημασία  ανάδειξης των αρχαιολογικών – πολιτιστικών και  φυσικών πόρων του νομού, η αναβάθμιση των πόλεων και του ρόλου τους, η αναβάθμιση της ποιότητας των  υπηρεσιών στον τουρισμό και στροφή προς ειδικές μορφές τουρισμού όπως είναι ο τουρισμός υγείας, ο αθλητικός τουρισμός και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Αναφέρθηκαν επίσης ενδεικτικά παραδείγματα που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην δημιουργία αυτού του  σύγχρονου μοντέλου ανάπτυξης για την Κορινθία.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η βουλεύτρια Μ. Θελερίτη, αναφέρθηκε στους αγρότες και τις αγρότισσες, στους επιχειρηματίες, και στις νέες και τους νέους , οι οποίοι θα πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της ανάπτυξης, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα συνεργασίας και κοινής δράσης  του συνόλου των αρμόδιων φορέων και συλλογικοτήτων,  καθώς και την σημασία της οικοδόμησης συμμαχιών με τους πολίτες προκειμένου να αναδειχθεί, να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί ένα εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης για την Κορινθία.

Κόρινθος, 5 Σεπτεμβρίου 2017
Γραφείο Τύπου Μ. Θελερίτη,
βουλεύτριας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πλάκα κάνεις.Ποιον κοροιδεύετε; Η εθνική στρατηγική εφαρμόζεται απο κυβέρνηση που έχει τον έλεγχο της χώρας και όχι απο τους ξένους.
    Η Εθνική κυριαρχία στα σύνορα ακόμη υπάρχει.
    Στην πολιτική το χάσατε το έργο.
    Στην πολιτική μας δεσμεύσατε για 99 χρόνια.
    Ποιος θα θυμάται τότε; Ρωτήστε τον ιστορικό του μέλλοντος.

  2. Χαμογέλα και λίγο κυρά βουλευτίνα. Εξουσία είσαι. 7,5 χιλιάρικα τσακίζεις το μήνα. Μπας και δε σου φτάνουν πλέον και έβαλες πλώρη για υπουργίνα εξωτερικών; Mε Gucci ντύνεσαι κι εσύ; Την συντρόφισσα Τζάκρη θες να συναγωνιστείς;

  3. Κάνε και καμία αλλαγή επάνω σου ρε Θελερίτη. Με ίδια φάτσα συνέχεια, μας κούρασες πια. Φτιάξε το μαλλί σου σαν της Σίας Αναγνωστοπούλου να σε καμαρώσουμε!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog