Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα… απίστευτα πράγματα στα οποία ξοδεύει τα δισεκατομμύρια του ο Κιμ Γιονγκ Ουν

- Advertisement -

Αν και η «μανία» του Κιμ Γιονγκ Ουν για την πολυτέλεια είναι γνωστή, δεν σταματά να προκαλεί ενδιαφέρον η καταναλωτική τρέλα του αμφιλεγόμενου ηγέτη της Βόρειας Κορέας, που υπολογίζεται ότι έχει προσωπική περιουσία αξίας 4,2 δισ. ευρώ….

Η συλλογή του όπως λέγεται έχει 100 αυτοκίνητα, μία τεράστια θαλαμηγό 60 μέτρων, ιδιωτικό χιονοδρομικό κέντρο, ενώ το κάθε μπουκάλι ουίσκι που ανοίγει, κοστίζει 2000 δολάρια. Μπορεί να λιμοκτονούν στην Βόρεια Κορέα όπως έγινε πριν από μερικά χρόνια και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις να στέλνουν τρόφιμα, μπορεί οι στρατηγοί να λένε στους φαντάρους, «επειδή προετοιμαζόμαστε για πόλεμο, αρπάξτε καλαμπόκια από τα χωράφια για να είστε δυνατοί», όμως ο δικτάτορας εξακολουθεί να κάνει χλιδάτη ζωή.

Μπορεί να απειλεί τις ΗΠΑ ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας με το πυρηνικό του οπλοστάσιο και τις πυραυλικές δοκιμές της Πιονγιάνγκ, αλλά ο Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκει χρόνο για να ψυχαγωγηθεί και να απολαύσει ακριβή σαμπάνια, καλά κρασιά και γερμανική μπύρα.

Όμως, όλες αυτές οι απολαύσεις συνοδεύονται και από την γυναικεία μπάντα της Βόρειας Κορέας, που διασκεδάζει τον ισχυρό άνδρα της απομονωμένης χώρας και τους φίλους του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Sun, που επικαλείται μαρτυρίες αποστατών της Βόρειας Κορέας, αλλά και τα επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου, ο «ελέω θεού» ηγέτης ξόδεψε το περασμένο έτος 3 εκατ. ευρώ για ζαρτιέρες και άλλα πολυτελή εσώρουχα των κοριτσιών της μπάντας, τα οποία εισήγαγε από την Κίνα.

Η περίφημη «Moranbong Band» αποτελείται από νεαρές μαθήτριες ηλικίας ακόμα και 13 ετών, τις οποίες επιλέγει ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενώ τα κορίτσια υποβάλλονται και σε ιατρικές εξετάσεις για να εξακριβωθεί αν είναι παρθένες. Όπως δηλώνουν οι αποστάτες από τη Βόρεια Κορέα, τα κορίτσια της μπάντας αναγκάζονται δια της βίας να υπηρετούν τον Μεγάλο Ηγέτη ως σκλάβες του σεξ για όλη την ζωή τους.

Ενώ δε, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, τουλάχιστον δύο εκατομμύρια πολίτες στη χώρα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και τρέφονται με 650 γραμμ. ρύζι, καλαμπόκι και κρέας ημερησίως, τα οποία τους παρέχει το κράτος, ο Κιμ Γιονγκ Ουν διάγει βίο πολυτελή.

Η αγάπη του για το ελβετικό τυρί Έμενταλ και τα καλά κρασιά από την περίοδο που σπούδαζε στην Ελβετία διατηρείται αμείωτη μέχρι σήμερα. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν το 2015 εισήγαγε από την Γερμανία μπύρα, ποτά, σαμπάνια και κρασιά αξίας 6,4 εκατ. ευρώ, ενώ διέθεσε 145.000 ευρώ για αρώματα, αποσμητικά, καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από το Διεθνές Κέντρο Εμπορίου (ITC), το οποίο παραθέτει επίσης στοιχεία, που καταδεικνύουν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν ξοδεύει μεγάλα ποσά για αγορές ρολογιών και τυριών από την Ελβετία, αλόγων από την Ρωσία και πιπεριού και οργάνων γυμναστικής από την Κίνα.

«Χτίζει όλα αυτά τα νέα συγκροτήματα και τα ξενοδοχεία. Δημιούργησε το μεγαλύτερο πάρκο νερού στον κόσμο, ένα χιονοδρομικό κέντρο και μία μεγάλη αίθουσα μπόουλινγκ», είδε δηλώσει ο εκκεντρικός πρώην μπασκετμπολίστας Dennis Rodman, ενώ περιγράφοντας την επίσκεψή του στο ιδιωτικό νησί του βορειοκορεάτη ηγέτη, είχε πει: «Είναι σαν να πηγαίνεις στη Χαβάη ή την Ίμπιζα, αλλά εκεί ζει μόνος του. Το γιοτ του Κιμ είναι κάτι μεταξύ ενός… πλοίου και ενός σκάφους της Disney».

Αυτό που προκαλεί προβληματισμό, αφενός είναι το πώς καταφέρνει να… γεμίσει με χρήματα τον κουμπαρά του ο Κιμ Γιονγκ Ουν κι αφετέρου, ποιος του πουλά όλα αυτά τα είδη που του εξασφαλίζουν την πολυτελή ζωή, δεδομένου ότι η χώρα αντιμετωπίζει διεθνείς κυρώσεις, που αφορούν και στο εμπόριο προϊόντων.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτού του είδους οι αγορές γίνονται με χρήματα από τον προσωπικό κουμπαρά του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος γεμίζει από τις παράνομες δραστηριότητές του παγκοσμίως. Η Βόρεια Κορέα έχει κατά καιρούς κατηγορηθεί για κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες, για εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, για παραχάραξη χρημάτων, ακόμη και για διακίνηση ζώων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, δραστηριότητες που εκτιμάται ότι αποφέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της. Με αυτά εξάλλου πιστεύεται ότι χρηματοδοτείται και το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της χώρας.

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προφανώς χαλάει η εικόνα του κουμμουνιστικού παράδεισου και ο φίλος 1:48 ζητά να μάθει ποιος το υπογράφει.2017 και κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν 100 πίσω

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog