Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ… ΑΝΕΣΤΗ! Η πρώτη δημοσκόπηση: Μισό εκατομμύριο(!) πολίτες θέλουν να ψηφίσουν

- Advertisement -

Μια δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα επιβεβαιώνει οτι το ενδιαφέρον των πολιτών για τις εξελίξεις στην κεντροαριστεράς αυξάνεται σημαντικά….

Μάλιστα αίσθηση προκαλεί το δημοσκοπικό εύρημα οτι μισο εκατομμυριο πολίτες δηλώνουν ενδιαφέρον για να προσέλθουν στις κάλπες της ανάδειξης της ηγεσίας της κεντροαριστεράς.

Στην ίδια δημοσκόπηση επιβεβαιώνεται η αίσθηση που υπάρχει ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φωφη Γεννηματά, προηγείται στην κούρσα για την ηγεσία της κεντροαριστεράς.

Πιο συγκεκριμένα, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προηγείται με 12 μονάδες (32,3%)από τον δεύτερο υποψήφιο, τον Γιώργο Καμίνη, ο οποιός και συγκεντρώνει το 20,2%.

Τρίτος είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης με 12,9%, τέταρτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 12,1%, πέμπτος ο Γιάννης Μανιάτης με 11,3%, έκτος ο Γιάννης Ραγκούσης με 4,8% και έβδομος ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με 2,4%.

Στην ίδια έρευνα, η Νεα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με σχεδόν 12,5 μονάδες διαφορά και αγγίζοντας την αυτοδυναμία, ωστόσο αύξηση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 31,4%, έναντι 19% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση «κονταροχτυπιούνται» η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΚΚΕ με 6,9% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,9% επίσης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα επιμέρους στοιχεία, όπως το 66% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνει ότι δεν πιστύει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και το 42% των ερωτηθέντων που δηλώνουν ότι αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στην εφορία.

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ντρεπεσαι να πεις τριτο κομμα η χρυση αυγη και σχολιαζεις αυτο που σχολιαζεις?? τριτο με διαφορα ειναι η χρυση αυγη! θα το δειτε το βραδυ των εκλογων οποτε γινουν……………..

  2. Με στημένες δημοσκοπήσεις το μονο που καταφέρνετε ειναι να γελιοποιειστε συνεχώς!!
    Το κλεφτοπασοκ δεν έπρεπε να παίρνει ούτε μισο τοις εκατό αλλά εντούτοις ο αθάνατος βλαξ ψηφοφόρος συνεχίζει να στηρίζει εστω και με 5% αυτούς που τον κατεστρεψαν…
    Οιαπολυτα συστημικες δημοσκοπήσεις μην ξεχνάμε ότι έδειχναν την χρυση αυγη εκτός βουλης το 2012 και πήρε τελικα 7%… Επίσης σε 5 εκλογικές αναμετρήσεις η χρυσή αυγη βγήκε 3ο κομμα αλλά κανένα απ αυτα τα "τσακάλια της δημοσιογραφιας" δεν το προέβλεψε… Τα συμπεράσματα δικα σας και οι πραγματικές δημοσκοπήσεις γίνονται στους δρόμους και τις πλατείες όπου ο κόσμος βρίζει τα πολιτικά κόμματα και είναι με τους Έλληνες πατριώτες και εθνικιστές…

  3. οι πιο πολλλοι απο αυτους ουτε στην βουλη δεν θα εμπαιναν και πανε να σκαρωσουν νεο κομμα ,ας πληρωσει το πασοκ τα δανεια που χρωστα στις τραπεζες που τα πληρωνουμε εμεις και μετα ας κανουν ονειρα .Δεν μπορουν να διαχειριστουν τα οικονομικα ενος κομματος και θελουν να διαχειριστουν ενα ολοκληρο κρατος .ΕΣΕΙς ολοι που τους ψηφιζετε τι περιμενετε απο αυτους .Δοκιμασαμε σοσιαλισμο ,δεξια,κεντροδεξια,αριστερα ,κεντροαριστερα τοσα χρονια στην καμπουρα μας εκαναν περιουσιες εφαγαν εφαγαν και η ελλαδα εμεινε στον πατο .Ριχνουν ο ενας τα φταιξιματα στον αλλον και ολοι μαζι στον απλο λαο που εχει ενα μεριδιο ευθυνης γιατι ο λαος τους επελεξε και παλι αυτος θα βγαλει την ΝΔ και μετα θα βγαλει το μεταλαγμενο πασοκ και παει λεγοντας. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΤΕ ,ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ,ΧΑΛΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ .Δεν θα παω με το μερος κανενος μονο τα ακρα δεξια η αριστερα θα χαλασουν την σουπα .οποιοι λοιπον εχουν ενδυασμους και ειναι αναποφασιστοι χρυση αυγη η κκε να γινει χαμος .

  4. Προσωπικά πιστεύω στην αναγκαιότητα ύπαρξης της κεντροαριστεράς ως ένας παράγοντας ισσοροπίας του πολιτικού μας συστήματος . Επίσης προσωπικά τάσσομαι υπέρ και νομίζω ότι πάνω από τους μισούς Έλληνες θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ έζησαν καλά και έκαναν περιουσία. Σήμερα δυστυχώς τρίτο κόμμα είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και είναι σαφές δείγμα της κατάντιας μας. Αν σαν λαός βρίσκουμε σωστή επιλογή τους υμνητές του "εγέρθιτι" και των 'Λαγών" και όλων αυτών ποτ δεν διστάζουν να "μοστράρουν" τα επιχειρήματά τους μέσα από φουσκωμένα μπράστα και συμπεριφορές προστάτη νύχτας ,τότε δεν έχουμε κανένα απολύτως μέλλον.
    Στους οπαδούς της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ έχω ένα ερωτηματικό μόνο να θέσω.
    Αν το παιδί σας έτυχε να έχει αριστερές ιδέες θα θέλατε να το αντιμετωπίσετε με λόγια η με ξύλο;;;
    Απαντήστε για το παιδί σας και αποφασίστε με ποιόν θέλετε να είσαστε.

  5. Αγαπητέ 2:38
    Επειδή φαίνεται ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις είμαστε τυχεροί που κρατάμε την ανωνυμία μας γιατί τότε με την δική σου λογική αν γνωριζόμασταν θα έπρεπε να πιαστούμε στα χέρια και ο δυνατότερος θα ….είχε δίκιο.
    Φαντάζομαι ότι η ίδια λογική που για σένα είναι αποδεκτή θα ισχύει στο παιδί σου ,στη γυναίκα σου ,στην κόρη σου από τον αυριανό της σύζυγο κλπ.
    Μάλλον έχουμε παρεξηγήσει τα νοήματα και αυτό είναι τρομερά λυπηρό .
    Η παρακαταθήκη στις επόμενες δενιές δείχνει πολύ θλιβερή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog