Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Tι πρότεινε το 2011 ο Εμπορικός Σύλλογος Λουτρακίου για το πανηγύρι της Παναγίας

- Advertisement -



Ψάχνοντας το αρχείο μας, βρήκαμε τις προτάσεις που είχε κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Λουτρακίου στη δημοτική αρχή (το 2011) για την καλύτερη λειτουργία της εμποροπανήγυρης..

“Κατόπιν ομόφωνων και επανειλημμένων αποφάσεων, δεδομένης δε και της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η Ένωση εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών  Λουτρακίου προτείνει τα ακόλουθα, σχετικά με το πανηγύρι της Παναγίας :


1. ΑΥΣΤΗΡΑ ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ της λειτουργίας του πανηγυριού, καθώς και ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ καθ’ όλη την  διάρκεια της λειτουργίας του. Για παράδειγμα, την παραμονή της γιορτής, 7/9/2011 να δοθούν οι άδειες στους μικροπωλητές, με αριθμημένες θέσεις, αυστηρά ελεγχόμενες.
2. ΛΗΞΗ του πανηγυριού αυστηρά στις 9/9/2011 το μεσημέρι.
3. ΕΓΓΥΗΣΗ 50% της αξίας της θέσης του μικροπωλητή, για την αυστηρή τήρηση των όρων λειτουργίας και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των χρημάτων με πιστοποιημένη την τήρηση των όρων, από κλιμάκιο των υπευθύνων εποπτών του πανηγυριού.
4. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ σε μεγάλο βαθμό του όγκου κάλυψης του χώρου του πανηγυριού. Όχι εξάπλωση, αλλά μείωση.
5. ΝΑ ΜΗ ΔΟΘΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ σε μικροπωλητές με είδη ευρείας χρήσης, όπως είδη ένδυσης και υπόδησης, οικιακής χρήσης κ.α.
6. ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ για αποφυγή ρύπανσης και μόλυνσης των περιοίκων.
7. ΠΟΙΝΗ με αποκλεισμό, των μικροπωλητών που δεν τηρούν τους όρους.
8. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΕΝΙΣΧΥΣΗ από τα έσοδα του πανηγυριού, στου υπαλλήλους που θα αναλάβουν την τήρηση της καλής λειτουργίας του, με έκτακτο επίδομα, ως κίνητρο καλλίτερης απόδοσης και εφαρμογής των όρων λειτουργίας.




Καταληκτικά, πιστεύουμε ότι με καλή θέληση και προσπάθεια, οι προτάσεις μας είναι τόσο τεχνικά όσο και πολιτικά εφικτές, ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται κάθε χρόνο, με την ανεξέλεγκτη κατάληψη του χώρου που διεξάγεται το πανηγύρι στην πόλη μας. Επιπρόσθετα θα είναι δυνατόν να αποφύγουμε τα περισσότερα των προβλημάτων που προκύπτουν κατά την συγκεκριμένη περίοδο.




Για την Ένωση Εμπόρων & Επαγγελματοβιοτεχνών Λουτρακίου


Ο Πρόεδρος
Γιώργος Μαρίνης”

- Advertisement -

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χαχαχα ! Μηπως να καταργησουν ολα τα πανηγυρια της Ελλαδας ? Βολευει ?
    Ακου απαγορευση σε ειδη ενδυσης υποδησης κ οικιακα ειδη ..τι απεμεινε ? Να φερουν μουλαρια να πουλανε ? Που κ αυτα δεν θα τα θελετε .
    ΟΠως κ να εχει Να εχετε χαμηλες τιμες στα μαγαζια να ψωνιζει ο κοσμος ειναι απλα πραγματα..

  2. Αυτά τους πείραξαν ε….ότι πρέπει να είναι τοπική εορτή και να κλείνουν όλα τα μαγαζιά δεν το βλέπουν…μόνο οι τράπεζες και ο δήμος…ωραίοι είστε…

  3. Δηλαδή αγαπητέ φίλε εσύ θέλεις:
    – ένα πανηγύρι 5 ημερών αδιαφορώντας για την τρομακτική ταλαιπωρία των κατοίκων της Καραϊσκάκη, την βρώμα και τη δυσωδία
    – παράνομους μικροπωλητές που δρουν εις βάρος των νόμιμων και των εμπόρων-επαγγελματιών της πόλης μας
    – μη ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ για αποφυγή ρύπανσης και μόλυνσης των περιοίκων, δηλ να γίνουμε ΄σαν τη χώρα μου (την Ζιμπάμπουε) που οι άνθρωποι πεθαίνουν από μολύνσεις λόγω της βρώμας

    Μας ρωτάει κανείς πως θα ηρεμήσουμε και θα κοιμήσουμε τα παιδιά μας από τον θόρυβο των γεννητριών και την οχλαγωγία τόσα βράδια;;; Άσε τα μπουζουκο-κλαρίνα το βράδυ ανήμερα της γιορτής (καμία σχέση με τα παλιά παραδοσιακά τραγούδια). Εγώ έχω μικρό παιδί και υποφέρω.

    Αναρωτιέμαι όμως εάν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να "γιορτάζουμε" κάτι με όρους και συνήθειες προηγούμενων δεκαετιών (δεκαετία '70 & '80) όταν ήμασταν παιδιά… Βρισκόμαστε πλέον στο 2017 αν δεν το έχουν καταλάβει κάποιοι. Δεν πρέπει να προχωρήσουμε και να εκσυγχρονιστούμε σε κάποια πράγματα σαν Κοινωνία και Κράτος επιτέλους;;; Όσοι έχουν πάει στο εξωτερικό και γνωρίζουν, βλέπουν και εκεί να γίνονται γιορτές,πανηγύρια και ΛΑΪΚΕΣ αγορές (άλλο βάσανο και αυτό…) σε ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ είτε εντός είτε και εκτός πόλης ακόμα αν το απαιτούν οι ανάγκες…

    Και τέλος, για να μην πείτε ότι "είμαι όλο γκρίνια και δεν προτείνω τίποτα" θα σας έλεγα ότι το πανηγύρι και η Λαϊκή Αγορά θα μπορούσαν να γίνουν στον τεράστιο χώρο που περιλαμβάνει το παλιό γήπεδο του Ολυμπιακού Λουτρακίου και του μεγάλου διπλανού ανεκμετάλλευτου οικοπέδου δίπλα στο πρώην εργοστάσιο εμφιάλωσης της Pepsico-Ηβη. Ο διαθέσιμος χώρος εκεί είναι τόσο μεγάλος που εκτός από τους συμπαθέστατους νόμιμους μικροπωλητές θα μπορούσε να έρθει και ένα Λουνα-Παρκ με Καρουσελ, αυτοκινητάκια κλπ για να χαρούν και τα μικρά παιδάκια…

  4. ΣΥΜΦΩΝΏ ΑΠΌΛΥΤΑ 4:14 . ΚΑΛΆ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΠΆΕΙ ΑΥΤΟΊ ΣΕ ΠΑΝΗΓΎΡΙΑ? ΔΗΛΑΔΉ ΤΙ ΈΜΕΙΝΕ ΝΑ ΠΟΥΛΆΕΙ? ΜΟΥΛΆΡΙΑ? ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΧΑΜΗΛΈΣ ΤΙΜΈΣ ΌΛΗ ΤΟ ΧΡΌΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΆΕΙ Ο ΚΌΣΜΟΣ!

  5. Υπάρχει μια παροιμία όπου λέει όταν ο διάβολος δεν έχει δουλειάγ……….του
    Έτσι και εσείς ένα έθιμο του τόπου 70 χρόνια+ θέλετε να το εξαφανίσετε..
    (για δύο μέρες τον χρόνο..!.)
    Το ίδιο κάνετε μερικοί υπό την ανοχή του Γκιώνη να κλείσετε τα κλαρίνα στις 12 το βράδυ πέρσι, και φέτος όλα μουγκά..!….!!
    Και να χαλάσατε την παράδοση 70 ετών…!!
    Βρε δεν πάτε να ζήσετε στην Ελβετία-Γερμανία κ.α
    Αυτό φταίει στην Ελλάδα για την κοινωνικό-οικονομική της κατάσταση..!!
    Με αυτά τα μικρά απλά χαζεύει -διασκεδάζει ο κόσμος …..
    Τι άλλο μας έμεινε… οι εξυπνάδες σας…??

  6. Προταση:το πανηγυρι να αλλαξει θεση και να παει στο γερμανικο δρομο απο 28ης οκτ εως την αλλη πλευρα δημοσιων υπαλληλων(ο δρομος απο pepsi ευθεια πανω)ολη αυτη η ευθεια με απειρο parking,απειρες φυσικες τουαλετες ,ευκολη προσβαση,ηρεμια στο προσκυνημα και στους ανθρωπους ολους που μενουν στην οδο καραισκακη ,δεν βρωμαει κατου… το 1ο δημοτικο & το νηπιαγωγειο για τα παιδακια που πανε σχολειο την επομενη,δεν κοβεται η πολη στα δυο και τους υπολοιπους λογους να τους σκεφτουν οι δημοτικοι συμβουλοι !!

  7. 11.40 οι Αθηναιοι εχουν μαθει με πολιτισμο κ φασαρια να ξερεις παντως …καθε μετρο κ πανηγυρι στην Αθηνα καθε μετρο και μουσικη κ δεν φωναζουν αστυνομιες .Το προβλημα το εχετε εκ των εσω .

  8. Ας το δούμε πιό λογικά.
    Είναι εντελώς ανεδαφικά αυτά τα περιοριστικά που λέει ο Μαρίνης . Ο περιορισμός των πωλουμένων αγαθών είναι μια σαχλαμάρα καθ' ότι δεν μπορείς να διοργανώνειος πανηγύρι με προδιαγραφές πωλουμένων ειδών.
    Η τοποθεσία που θα αναπτύσεται το πανηγύρι θα μπορούσε να είναι σε άλλη οδό πιό κατάλληλη με μεγαλύτερη ασφάλεια και δυνατότητα για επέκταση των ειδών αλλά και των υπηρεσιών , παραδειγματικά η ύπαρξη λούνα πάρκ είναι μια πολύ καλή ιδέα.
    Τώρα γιατί ο εμπορικός σύλλογος θέλει στην ουσία να απαγορεύσει (μέσω περιορισμών) το πανηγύρι καταλαβαίνουμε όλοι τους λόγους και φυσικά κανένας δεν συμφωνεί.
    Αντί να βελτιωθούν οι δικοί μας επαγγελματίες θα απαγορεύσουμε σε άλλους να έρχονται!!!
    Φυσικά το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα πρόεδρος του συλλόγου ςείναι κάποιος που έχει πάρει σύνταξη πρίν 5 !!!!!! χρόνια και που δεν διατηρεί απολύτως καμία πραστηριότητα στο Λουτράκι δίνει με σαφή τρόπο να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι ζούνε ακόμη στο παρελθόν.

  9. ΤΟΡΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΩΛΑΚΑ ΤΗ ΜΠΟΡΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΙΣΩ?ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΗ ΓΡΑΦΤΙΚΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΑΦΤΑ ΤΑ ΛΕΟ ΤΟ 2011 ΠΟΥ ΙΜΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΡΑ ΕΧΟΥΜΕ 2017 ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ,ΤΟΛΑΧΙΣ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΣΟΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Γ ΜΑΡΙΝΗΣ ΠΡ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  10. Αν αυτός που γράφει ως μαρίνης στο σχόλιο 3:40 είναι ο Μαρίνης τότε καταλαβαίνουμε όλοι μας γιατί ο εμπορικός σύλλογος είναι ανύπαρκτος.
    Αν αυτός που εκπροσωπεί τους επαγγελματίες -εμπόρους απέχει τοοοοοσα χιλιόμετρα από ταην Ελληνική γλώσσα τότε υπολογίστε πόση απόσταση έχουν οι υπόλοιποι από την πραγματικότητα.
    Τέλος φίλε 3:40 το δικό σου σχόλιο πάντως είναι αδύνατον να διαβαστεί.

  11. ston 7;39 μ.μ
    Εσύ δεν έχεις κανένα πρόβλημα με τον ύπνο ufo…
    Διότι νομίζεις ότι κοιμάσαι και ξυπνάς….
    Στην πραγματικά εσύ κοιμάσαι όλο τον χρόνο..
    Και σίγουρα είσαι ένα ξενέρωτο κοιμισμένο άτομο, δεν υπάρχει ίχνος τσαγανό** μέσα σου..

    ** Το νεύρο, η ψυχή.
    Όποιος έχει τσαγανό έχει ζωντάνια, αποφασιστικότητα, θάρρος και αντοχή. Έχει άντερο και δεν εγκαταλείπει όταν βρεθεί σε ζόρι…
    Όποιος δεν έχει τσαγανό είναι ράθυμος, μούχλας
    και κλασομπανιέρας ..

  12. Αυτή η ζωντάνια που αναφέρεις είναι για τους νέους και όχι για αυτούς που παριστάνουν τους μπαρμπαχίππιδες. Εμείς θέλουμε να κοιμόμαστε με ησυχία γιατί έχουμε και εργασία την επομένη, δεν καθόοοοοοομαστε ολημερίς.

  13. Αυτό ακριβώς λέμε ρε 9.34, δεν σου λέμε τίποτα διαφορετικό. Αφού σου αρέσουν τόσο τα κλαρίνα, ο τσίπρας σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις ένα σύμφωνο συμβίωσης ώστε να τα απολαμβάνεις όσο βαστάει η ψυχή σου. Άντε μπράβο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog