Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δείτε τη συνεδρίαση του ΦΟΣΔΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ανοίγει ο δρόμος για το έργο ΣΔΙΤ (vd)

- Advertisement -

Η λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων απασχόλησε τη γενική συνέλευση του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης..

Στη συνεδρίαση ψηφίστηκε με 22 -17 η προγραμματική σύμβαση του ΦΟΔΣΑ με την Περιφέρεια για να υλοποιηθεί ουσιαστικά το έργο ΣΔΙΤ –
με όποιες αλλαγές έχουν γίνει σε συνεννόηση με την Κυβέρνηση- με ανάδοχο την ΤΕΡΝΑ, για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων.
Από τη συνεδρίαση αποχώρησε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Πνευματικός λέγοντας ότι δεν θέλει με την παρουσία να νομιμοποιήσει την έγκριση της σύμβασης.

Ο Δήμαρχος Πύλου κ. Καφαντάρης τόνισε ότι πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, όπως έχουν επισημανθεί σε συσκέψεις στο Μαξίμου, αλλά και να μην χαθεί η αρμοδιότητα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής είπε τι η σύμβαση προβλέπει τρεις σταθμούς μεταφόρτωσης, το να λέμε εμείς ότι θα βάλουμε πέντε ακόμα δεν έχει κανένα νόημα και επίσης ότι εκβιασμοί του τύπου αν δεν συμφωνήσετε θα σας πάρουμε τις αρμοδιότητες να τελειώνουμε. Είναι δικό μας θέμα κι εμείς θα αποφασίσουμε. Η νομοθεσία προσδιορίζει όποιος θα διαχειριστεί τα απορρίμματα και είναι οι δήμοι. Να μην εκφοβίζουμε κανέναν και να μην περνάμε άλλα μηνύματα.
«Το όργανο πρέπει να αποφασίσει υπέρ ή κατά της προγραμματικής, είναι πολύ σημαντικό, η ιστορία όπως σύρθηκες δεν μας τιμά, έχει μειώσει τη διαπραγματευτική μας δύναμη. Να πάρουμε αποφάσεις που είναι σαφείς και συγκεκριμένες. Εμείς είμαστε υπέρ της κεντρικής διαχείρισης. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει προχωρήσει περισσότερο από όλους τους δήμους την τοπική διαχείριση. Έχουμε κάνει διεθνή διαγωνισμό ,τα αποτέλεσμα έχει κριθεί νόμιμο από το ελεγκτικό συνέδριο, αλλά η κάθε προσπάθεια για τοπική διαχείριση σταματά ακραία, με την έναρξη της κεντρικής διαχείρισης, διότι πρέπει να πάμε όλοι μαζί και να υπάρξει αλληλοϋποστήριξη» είπε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος είπε ότι «έκαναν πριν από λίγο καιρό ένα διαγωνισμό με οχτώ εταιρείες, με 29,45 τον τόνο για 40.000 τόνους. Εδώ δεν έχουμε έρθει να κάνουμε χατίρι σε κανέναν. Φρονώ ότι ο ΦΟΔΣΑ με το βάρος της ευθύνης και σε σύντομο διάστημα να κάνει ένα δικό του διαγωνισμό και να λύσει το πρόβλημα μια για πάντα».

Να μην ψηφιστεί η προγραμματική σύμβαση και να προχωρήσει ο ΦΟΔΣΑ τη δική του διαχείριση είπε ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης.

video/TV SUPER 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog