Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δεν αναγνωρίζεται προϋπηρεσία σε συμβασιούχους κοινωφελούς για διαγωνισμό ΑΣΕΠ για προσλήψεις σε δήμους

- Advertisement -

Δεν αναγνωρίζουν μόρια προϋπηρεσίας στους εργαζομένους στα οκτάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ, ώστε να πάρουν μέρος στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που θα γίνουν για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων…
Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωση της, η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση και σε ανακοίνωση της τονίζει:

“Για ακόμη μία φορά αποκαλύπτεται η ασυδοσία κυβέρνησης και τοπικών δημοτικών αρχών, που σε πλήρη σύμπλευση με τις επιδιώξεις του κεφαλαίου σαρώνουν με το μνημονιακό οδοστρωτήρα τους τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας. Στρατηγική τους επιδίωξη είναι το κτύπημα της σταθερής εργασίας, η μείωση του μεροκάματου, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και δικαιωμάτων.

Αυτή τη στρατηγική προωθούν και μέσα από τα λεγόμενα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας. Φτάνουν στο σημείο να μην αναγνωρίζουν μόρια προϋπηρεσίας στους εργαζομένους στα οκτάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ (η τρίτη φουρνιά προγραμμάτων του 2017 αφορούσε 24.251 θέσεις εργασίας στους Δήμους), ώστε να πάρουν μέρος στις προκηρύξεις που θα γίνουν για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων.

Δεν πρόκειται βεβαίως για παράλειψη του υπουργείου αλλά για καθαρή θέση της κυβέρνησης που συνεχίζει, με αρωγό την τοπική αυτοδιοίκηση- τοπικό κράτος-, να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως «ωφελούμενους» κι όχι ως εργαζόμενους που καλύπτουν σταθερές ανάγκες στους Δήμους. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα αν τους αναγνωριζόταν η προϋπηρεσία τότε αυτό θα σήμαινε αντιστοίχως ότι αναγνωρίζεται ότι παρέχουν απαραίτητες υπηρεσίες στους Δήμους, καλύπτουν πάγιες ανάγκες, που χρειάζονται πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και αντίστοιχα υπογραφή της συλλογικής σύμβασης.

Δηλώνοντάς τους ως «ωφελούμενους» που «προσφέρουν» στην τοπική κοινωνία και «κερδίζουν» οι ίδιοι μόνο σε γνώσεις κι εμπειρία, «νομιμοποιείται» η κυβέρνηση, σύμφωνα με το «νόμο του Μνημονίου και της εργασιακής εξαθλίωσης» να τους χαρτζιλικώνει με τον υποκατώτατο μισθό(έως 25 ετών, μηνιαίως, καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ, ενώ, άνω των 25 ετών 495,25 ευρώ), χωρίς να τους αναγνωρίζει ούτε επίδομα βαρέων κι ανθυγιεινών όπου χρειάζεται και ταυτόχρονα να διατηρεί το καθεστώς ανακύκλωσης των ανέργων!

Γι’ αυτό και η μείωση της ανεργίας το 2017 είναι πλασματική! Γιατί δεν αφορά σε άνοιγμα νέων μόνιμων θέσεων εργασίας αλλά σε επέκταση του καθεστώτος της ανακύκλωσης της ανεργίας μέσα από 8μηνα προγράμματα «επανακατάρτισης», «επανένταξης», «κοινωφελούς εργασίας», όπως κι αν θέλουν να τα ονομάζουν.

Σκέτη κοροϊδία οι πανηγυρισμοί της κα Αντωνοπούλου αρχές Φλεβάρη, ότι «σπάει ο κύκλος της ελαστικής εργασίας», και ότι πρόκειται για θέσεις «πλήρους απασχόλησης, με όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα». Το αμέσως επόμενοδιάστημα θα προχωρήσουν σε νέα ανάλογα προγράμματα, με μισθούς πείνας και εξαθλίωσης, χωρίς δικαιώματα. Πάνω σε αυτό τον εργασιακόμεσαίωνα που εδραιώνεται με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, ο πρωθυπουργός εκλιπαρεί το κεφάλαιο ντόπιο και ξένο να έρθει να επενδύσει.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ν.Δ. Παίζουν πολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες των εργαζομένων!
Με αυτή την πολιτική καταφέρνει η κυβέρνηση υπηρετώντας πλήρως τις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου να τσαλαπατά εργατικά δικαιώματα και μισθούς, να διασπά τους εργαζομένους.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΣΣΕΣ

Ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει! Και θα σπάσει μέσα από την ενότητα και την πάλη μας! Να ενώσουμε επιτέλους τις δυνάμεις μας και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Δεν κάνουμε καμία έκπτωση στις ανάγκες μας! Ο πρόσφατος αγώνας των συμβασιούχων και όλων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει να μας διδάξει πως χρειάζεται ενότητα όλων των εργαζομένων, αποφασιστικότητα για να πάει ο αγώνας μέχρι το τέλος.

Οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή μέσα από επιτροπές αγώνα πρέπει να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους και να απαιτήσουν ίση αμοιβή για ίδια εργασία, επίδομα βαρέων κι ανθυγιεινών. Εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων στους Δήμους και σε αυτούς. Να αναδείξουν το δίκαιο αίτημα τους, να αναγνωριστεί η εργασία τους και να πάρουν μόρια για τη συμμετοχή τους στις προκηρύξεις που θα γίνουν για μόνιμο προσωπικό.

Είναι μια μάχη όμως που δεν πρέπει να δώσουν μόνοι τους. Χρειάζεται ενεργή στήριξη και σύμπραξη με όλους τους εργαζομένους στους Δήμους, ανεξαρτήτως εργασιακής σύμβασης.
Χρειάζεται ενότητα για να μπουν επιθετικά τα αιτήματα για:

ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΓΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ.
ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Στην βάρβαρη αντεργατική πολιτική τους Απαντάμε με ΟΡΓΑΝΩΣΗ κι ΑΓΩΝΑ. Μέσα από μαζικές διαδικασίες να πάρουμε οι ίδιοι εργαζόμενοι τον αγώνα στα χέρια μας. ΝΑ ΜΗ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ.

Μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική τους. Με ταξική ενότητα και αποφασιστικότητα να φέρουμε πλήγματα στην πολιτική τους. Να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των εργαζομένων και όχι κερδοφορία των επενδυτών και τα δάνεια των τραπεζιτών”.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog