Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν θα γίνω Ηρώδης των μεγαλύτερων γενιών»

- Advertisement -

«Η γενιά μου είναι σημαδεμένη από την κρίση. Πρέπει να αλλάξουμε και γενιά και σελίδα. Εγώ δεν είμαι Ηρώδης των μεγαλύτερων γενιών. Προφανέστατα τους χρειαζόμαστε όλους. ..
Περισσότερο, όμως, χρειαζόμαστε αυτούς που προσέφεραν, που έχουν εμπειρία, χωρίς να έχουν κάνει λάθος επιλογές και χωρίς να έχουν προκαλέσει με την αλαζονεία τους τον κόσμο. Κάποιοι άλλοι που ήταν πρωταγωνιστές λάθος επιλογών, καλό θα είναι να κάνουν ένα βήμα πίσω».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, μιλώντας στην εκπομπή επιΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΕΡΤ3.

Στην ερώτηση για το αν θα αλλάξει τα ψηφοδέλτια εάν εκλεγεί αρχηγός της παράταξης ο κ. Ανδρουλάκης προαναγγέλλει μεγάλες αλλαγές.

«Τα ψηφοδέλτια θα ανανεωθούν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Τα πρόσωπα, όμως, τα επιλέγει ο λαός και τα στέλνει στη Βουλή με την ψήφο του. Εκτιμώ ότι ήρθε η στιγμή να στείλουμε στη Βουλή ένα ικανό ανθρώπινο δυναμικό κι όχι να δημιουργείται η εικόνα ότι ο κοινοβουλευτικός λόγος απαξιώνεται καθημερινά».

Αναφερόμενος στον Γ. Παπανδρέου και τον Ευ. Βενιζέλο ο υποψήφιος για την κεντροαριστερά ξεκαθαρίζει τα πράγματα ως προς τις δηλώσεις που έχει κάνει: «Έχουν παραφραστεί πλήρως οι δηλώσεις μου από ένα site μιας περιφέρειας της Ελλάδας. Από τις πραγματικές μου δηλώσεις δεν αλλάζω τίποτα.

Υπερασπίζομαι την παράταξη μου στα σωστά. Θεωρώ λάθος την συγκυβέρνηση με τον κ. Καρατζαφέρη. Θεωρώ λάθος ότι ενώ ο λαός ζητούσε περισσότερη αξιοκρατία το 2012 υπήρξε το σύστημα 4-2-1 μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Αυτές ήταν οι δηλώσεις μου. Ούτε απέναντι στον κ. Παπανδρέου στάθηκα ούτε απέναντι στον κ. Βενιζέλο.

Την ίδια δήλωση την έχω κάνει σε τρία διαφορετικά συνέδρια από το 2013».

**Νίκος Ανδρουλάκης – Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Μέλος S&D

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog