Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Καλατζής: Χέρι έβαλε τη φωτιά στη Νεμέα

- Advertisement -

Η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Νεμέας μπορεί να έσβησε, το αποτέλεσμα όμως της πύρινης λαίλαπας είναι πλέον ορατό και όπως φάνηκε ιδιαίτερα καταστροφικό. Κάηκε δάσος, αμπέλια και ελαιόδενδρα, …
αφού οι δυνατοί άνεμοι και η αλλαγή φοράς του αέρα κατά διαστήματα δημιούργησε και νέες εστίες εκεί που αρχικά κανείς δεν πίστευε ότι μπορεί να φτάσουν. Το μόνο θετικό είναι, ότι δεν απειλήθηκαν σπίτια στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα στις Αρχαίες Κλεωνές που η φωτιά έφτασε αρκετά κοντά στο χωριό αλλά «σε απόσταση ασφαλείας».

Ο Δήμαρχος της περιοχής Κ. Καλατζής που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στα σημεία της φωτιάς και έστειλε άμεσα υδροφόρες του Δήμου μέχρι να φτάσουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, μιλώντας στο Moriasnews.gr έκανε σοβαρές καταγγελίες τόσο για τα αίτια που την προκάλεσαν, όσο και για τις ευθύνες συντονισμού των δυνάμεων κατάσβεσης.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η φωτιά ξεκίνησε από την Αρχαία Νεμέα και το πρώτο βράδυ δυστυχώς τους ξέφυγε και πέρασε το δρόμο και με τον αέρα έφτασε μέχρι τις Αρχαίες Κλεωνές». Σε ερώτημα για το τι πιστεύει σχετικά με τα αίτια που την προκάλεσαν, τόνισε: «Τη φωτιά την έβαλαν! Γιατί θέλουν να φυτέψουν αμπέλια! Είναι φοβερό! Δεν ξέρουν ότι αυτές οι εκτάσεις είναι χαρακτηρισμένες ως δασικές; Ή θεωρούν ότι θα αποχαρακτηρισθούν; Κάποιοι, εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν πάρει άδεια για τις καλλιέργειες. Πως θα νομιμοποιηθούν;

«Από το Κούτσι μέχρι τη Στιμάγκα, κάποτε ήταν γεμάτο πεύκα. Τώρα όλη αυτή η έκταση είναι αμπέλια!». Για την επέμβαση της πυροσβεστικής ο Δήμαρχος ανέφερε: «Χθες, σε όλη την Ελλάδα δεν είχαμε καμία άλλη φωτιά. Και ήρθαν με το ζόρι 2-3 αεροπλάνα. Που έπρεπε μόλις ξημέρωσε να έρθουν 7-8 μαζεμένα και να τελειώναμε με τη φωτιά. Η πυροσβεστική σε τοπικό επίπεδο λειτουργεί και έχει θέληση και δίνει τον καλύτερο εαυτό της. Αλλά παίρνει εντολές από κάποιους άνωθεν εκτός νομού, που κάθονται στις καρέκλες τους και διατάζουν, χωρίς να γνωρίζουν καν την περιοχή και χωρίς να έχουν ίσως καμία σχέση με το αντικείμενο!».

moriasnews

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog